U NARODNOJ BIBLIOTECI U KUČEVU STRUČNA PREDAVANJA O OČUVANJU ZDRAVLJA KOD STARIJE POPULACIJE
   17 Nov 2018, 20:23    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U NARODNOJ BIBLIOTECI U KUČEVU STRUČNA PREDAVANJA O OČUVANJU ZDRAVLJA KOD STARIJE POPULACIJE

U saradnji sa Domom zdravlja,Narodna biblioteka ,,Nikola Sikimić Maksim’’ iz Kučeva,organizuje razna stručna predavanja i tribine za svoje sugrađane. Teme su različite počev od načina pripreme za odlazak lekaru,zatim kako se psihički pripremiti za pregled i koja su njegova zakonska prava kao pacijenta. Sa Domom zdravlja biblioteka je napravila saradnju da se ovakva stručna predavanja održavaju svakog prvog ponedeljka u mesecu.


        -Ovo je već drugi puz da Biblioteka sarađuje sa patronažnom službom Domom zdravlja iz našeg grada. Prošlog meseca imali smo interesatno predavanje od strane više patronažne s estre Jasne Dejić koja je govorila na temu,kako prihvatiti starost,kako se suočiti sa tim i šta raditi kada neko dođe u takvu situaciju.Zbog velikog interesovanja za ovakve tribine među našim sugrađanima,dogovorili smo da se one održavaju svakog prvog ponedeljka u mesecu.Zato pozivam naše sugrađane da nas posete toga dana,sa početkom u 11.sati,a ujedno obaveštavam sve one koji imaju neke predloge da nam dostave,jer mi smo otvoreni za sve predloge i sugestije,kaže Violeta Ilić,bibliotekar u Narodnoj biblioteci ,,Nikiola Sikimić Maksim’’ iz ovog grada na Peku.


Na održanom stručnom predavanju u Narodnoj biblioteci ,,Nikola Sikimić Maksim’’ u Kučevu  govorila je Jasna Dejić viša patronažna sestra Doma zdravlja na temu:,,Očuvanja zdravlja i stvaranja uslova za otvorenu komunikaciju između zdranstvenih radnika i pacijenata''

.
            -Ovo spontano okupljanje je nastalo na inicitaivu patronažnog odelenja Doma zdravlja i  Biblioteke,uz saradnju i Društva ljubitelja muzike ,,Zviški akordi’’ i koje nam je dalo podršku za održavanje ovakvih predavanja i tribina.Društvo na tim stručnim predavanjima program dopunjuje i sa predstavljanjem svojih pesama,što pozitivno deluje i naše zdravlje. Ovo naše druženje ima poruku,da je zajednica,ono što čoveka čini celovitim i da je ljubav u toj zajednici smisao čovekovog postojanja.Sve što radimo van zajednice čini nas pravim ljudima.Možemo biti,ovakvi ili onakvi,ali doprinos koji dajemo zajednici, vraća nam se sa velikom radošću i mirnoćom u našoj duši.Svi mi,koji se sastajemo ovde u Biblioteci,ustvari,dođemo sa nekom potrebom i prazninom koja traži da bude popunjena i da osetimo ljubav prema našoj zajednici u Kučevu koja diše jednom zdravom dušom,naglasila je višša patronažna sestra Doma zdravlja,Jasna Dejić.


Učesnici ovog stručnog predavanja u Narodnoj biblioteci u ovom gradu na Peku bili su članovi Društva ljubitelja muzike ,,Zviški akordi’’,radnici biblioteke i  pojedini građani.
Lj.Nastasijević
      
 
 Slične vesti

U VELIKOM GRADIŠTU ODRŽANO SAVETOVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

6 Dec 2018, 11:54

Savetovanje za poljoprivredne proizvođače koje je organizovala opština Veliko Gradište u saradnji sa Poljoprivredno…

SAVETOVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE U VELIKOM GRADIŠTU

3 Dec 2018, 19:42

U organizaciji Poljoprivredno aavetodavne I stručne službe Požarevac  sutra sa početkom u 10.sati u svečanoj sali Skupštine…

PREDAVANJE IZ EKOLOGIJE

23 Nov 2018, 12:17

U BIBLIOTECI U KOSTOLCU, ODELjENjU NARODNE BIBLIOTEKE "ILIJA M. PETROVIĆ" POŽAREVAC U UTORAK 20. NOVEMBRA, DIPLOMIRANI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista