U LETNJOJ AKCIJI U GOLUPCU PRIKUPLJENO 28 JEDNICA KRVI
   3 Aug 2019, 13:41    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U LETNJOJ AKCIJI U GOLUPCU PRIKUPLJENO 28 JEDNICA KRVI

U organizaciji  Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Golubac,u transfuziološkom  autobusu koji je bio parkiran ispred hotela,u centru Golupca,održana je Treća letnja  akcija dobrovoljnog  davalaštva krvi.

Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Opštinskim organizacijama Crvenog krsta  već 15 godina organizuju Letnju kampanju u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva krvi i obezbeđivanja dovoljnih količina ove dragocene tečnosti u letnjem periodu.

      U Crvenom krstu Golubac zadovoljni su ovom akcijom u kojoj je krv ponudilo 32 građana , putprikupljeno je 28 jedinice ove dragocene tečnosti.
          -Ovo je treća po redu redovna akcija,letnja i do kraja godine očekuje nas još jedna.Zadovoljni smo sa dosadašnjim odzivom naših davalaca,a krv mogu dati svi punoletni građani,počev od 18.do 65.godina starosti. U ovoj godini do sada nismo ispuninili plan prikupljanja krvi,nadam se da će do kraja godine da se to desi i apelovala bi na sve zdrave ljude da shvate ozbiljni kolike su potrebe za krvlju. Da pomenem statistitiku,samo 3 posto naših građana daju krv,dok njih 97 posto zavisi od njih,tako da je važno reći,da pacijent nesme da čeka krv,već krv mora  da čeka pacijenta,naglasila je Dina Čučković,sekretar Crvenog krsta opštine Golubac.

          Svim davaocima  koji su dobrovoljno dali krv, DOO ,,Tvrđava Golubači grad’’ kao znak zahvalnosti, obezbedila je  besplatne ulaznice  za posetu tvrđave koja početkom ove godine otvorena za posetioce.
Lj.NastasijevićSlične vesti

LETNJA KAMPANJA PRIKUPLJANJA KRVI

30 Jul 2019, 12:50

U OKVIRU LETNJE KAMPANJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI „CRVENI KRST-CRVENI TEPIH“,U DOMU CRVENOG KRSTA POŽAREVAC…

PRIZNANJA NAJHUMANIJIM POŽAREVLJANIMA

21 Jun 2019, 13:49

DANAS JE U POŽAREVCU CRVENI KRST OBELEŽIO SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA U GRADSKOJ SKUPŠTINI GDE SU URUČENI ZNAKOVI…

NAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI DAVAOCI KRVI

17 Jun 2019, 13:48

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U PROSTORIJAMA CRVENOG…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista