U Kučevu zasedala Opštinska vlada
   3 Aug 2022, 13:22    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Kučevu zasedala Opštinska vlada

Na održanoj 25 sednici Opštinsjog veća  u Kučevu kojom je predsedavao  predsednik opštine dr Ivan Rajičić, razgovaralo se I donate odluke među kojima su  Izveštaja o izvršenju opštinskog budžeta za period januar-jun 2022. godine gde su   ukupno ostvareni prihodi  u iznosu od  259,4 miliona dinara, a ukupno izvršeni rashoda iznose 252,7 miliona što  je 47 odsto u odnosu na plan za ovu godinu I  ostvaren je suficit od 10,7 miliona dinara.

            -Uprkos izuzetno teškim okolnostima, i kada se mnoge druge lokalne samouprave suočavaju sa blokiranim računima,  za naše javne finansije se može reći da su izuzetno stabilne, najviše zahvaljujući odgovornoj i domaćinskoj politici kojeu sprovodimo“, rekao je dr Rajičić i dodao“ najznačajnija stavka je povećanje poreza na zarade, što je rezultat  trenda povećanja zaposlenosti u  našoj opštini, na šta smo najviše, i sa razlogom, ponosni,rekao je predse3dnik dr Ivan Rajičić.

Ostale  tačje dnevnog reda odnosile  se na poslovanje Predškolske ustanove „Lane“ koja je, zbog izmenjenih zakonskih propisa i pojedinih promena morala da usaglasi i svoja akta ( utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja, korišćenje kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenih u objektu „Cvrčak“ u Rabrovu, novi pravilnici o sistematizaciji i radu kao i izmene i dopune Statuta ove Predškolske ustanove.
Veće je usvojilo i konačnu rang listu privrednih subjekata kojima se građani mogu obratiti u vezi nabavke materijala iz programa energetske sanacije a kao i Javne pozive za program energetske sanacije građana  i za program energetske sanacijeobjekata-solarni paneli za privredne subjekte. Usvojena je i inicijativa za pokretanje izrade urbanističkog projekta za Staro groblje i Izveštaj o radu Crvenog krsta Kučevo za period 01.01.-30.06.2022.
Na dnevnom redu je bilo i više različitih zahteva i molbi pojedinih udruženja i fizičkih lica po različitim osnovvama kao što je naknada štete zbog ujeda pasa lutalica, zahtev za raskidom ili produženjem ugovora kao I  zakup pojedinih poslovnih prostora na više destinacija na području opštine Kučevo. 

Izvor:portal e-Kučevo.rsSlične vesti

Kučevo obeležilo Dan opštine

8 Jul 2022, 16:01

Najava za ostale vesti: Kučevo je obeležilo 8. jul, Dan opštine. Na svečanoj sednici SO Kučevo u prostorijama OŠ…

Opština Veliko Gradište još jednom pohvaljena za transparentnost

3 Jun 2022, 11:45

USAID i Transparentnost Srbija dodelili su opštini Veliko Gradište Pohvalnicu za ocenu iznad 70, ostvarenu…

Šta očekuje Gradištance u 2022. godini?

14 Dec 2021, 12:15

U narednom periodu, opština Veliko Gradište postaće bogatija za šetno-biciklističku stazu Ram-Zatonje,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBiblioteka Veljko Dugošević u…

Od 2000. godine se, na inicijativu Ujedinjenih nacija, svakog 12. avgusta obeležava Međunarodni…

13 Aug 2022, 15:09

KulturaBijelo dugme 25. avgusta u Požarevcu

Posle šest godina  “Bijelo dugme” ponovo u Požarevcu. Muzički događaj…

13 Aug 2022, 11:53

PoljoprivredaSuša gotovo prepolovila prinos…

Ranije nego inače, u prvoj nedelji avgusta u Braničevu počela je žetva suncokreta. …

13 Aug 2022, 11:49

Kursna lista