U Kučevu zasedala Opštinska vlada
   3 Aug 2022, 13:22    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Kučevu zasedala Opštinska vlada

Na održanoj 25 sednici Opštinsjog veća  u Kučevu kojom je predsedavao  predsednik opštine dr Ivan Rajičić, razgovaralo se I donate odluke među kojima su  Izveštaja o izvršenju opštinskog budžeta za period januar-jun 2022. godine gde su   ukupno ostvareni prihodi  u iznosu od  259,4 miliona dinara, a ukupno izvršeni rashoda iznose 252,7 miliona što  je 47 odsto u odnosu na plan za ovu godinu I  ostvaren je suficit od 10,7 miliona dinara.

            -Uprkos izuzetno teškim okolnostima, i kada se mnoge druge lokalne samouprave suočavaju sa blokiranim računima,  za naše javne finansije se može reći da su izuzetno stabilne, najviše zahvaljujući odgovornoj i domaćinskoj politici kojeu sprovodimo“, rekao je dr Rajičić i dodao“ najznačajnija stavka je povećanje poreza na zarade, što je rezultat  trenda povećanja zaposlenosti u  našoj opštini, na šta smo najviše, i sa razlogom, ponosni,rekao je predse3dnik dr Ivan Rajičić.

Ostale  tačje dnevnog reda odnosile  se na poslovanje Predškolske ustanove „Lane“ koja je, zbog izmenjenih zakonskih propisa i pojedinih promena morala da usaglasi i svoja akta ( utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja, korišćenje kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenih u objektu „Cvrčak“ u Rabrovu, novi pravilnici o sistematizaciji i radu kao i izmene i dopune Statuta ove Predškolske ustanove.
Veće je usvojilo i konačnu rang listu privrednih subjekata kojima se građani mogu obratiti u vezi nabavke materijala iz programa energetske sanacije a kao i Javne pozive za program energetske sanacije građana  i za program energetske sanacijeobjekata-solarni paneli za privredne subjekte. Usvojena je i inicijativa za pokretanje izrade urbanističkog projekta za Staro groblje i Izveštaj o radu Crvenog krsta Kučevo za period 01.01.-30.06.2022.
Na dnevnom redu je bilo i više različitih zahteva i molbi pojedinih udruženja i fizičkih lica po različitim osnovvama kao što je naknada štete zbog ujeda pasa lutalica, zahtev za raskidom ili produženjem ugovora kao I  zakup pojedinih poslovnih prostora na više destinacija na području opštine Kučevo. 

Izvor:portal e-Kučevo.rsSlične vesti

U Kučevu zasedalo opštinsko veće

22 Aug 2023, 16:49

Na 21. sednici Opštinskog veća u Kučevu  usvojen je izveštaj Javnog komunalnog preduzeća ,,Kučevo’’…

Dan opštine Veliko Gradište

1 Aug 2023, 14:21

Opština Veliko Gradište obeležila svoj Dan. Dodeljene su opštinske nagrade i povelje zaslužnim pojedincima,…

Opštinsko veće u Kučevu o drugom rebalansu budžeta opštine za 2023. godinu

28 Jul 2023, 11:32

Članovi  Opštinsko veće na poslednjoj 19.sednici u Kučevu kojom je predsedavao predsednik opštine dr…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaU onlajn supermarketu – nova prilika…

Sve više malih proizvođača pokušava da dođe do kupaca preko sopstvenih onlajn…

25 Sep 2023, 10:07

DruštvoNiču tri naučno-tehnološka parka,…

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izgradnju Naučno–tehnoloških…

25 Sep 2023, 10:03

DruštvoPočela isplata pomoći za decu…

Danas i sutra isplaćuje se jednokratna pomoć države roditeljima dece uzrasta do 16 godina.…

25 Sep 2023, 10:01

Kursna lista