U KUČEVU PREDSTAVLJEN PROJEKAT ČAROLIJE ISTOČNE SRBIJE
   2 Jun 2017, 8:28    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U KUČEVU PREDSTAVLJEN PROJEKAT ČAROLIJE ISTOČNE SRBIJE

U  turističkom kompleksu pećine Ravništarka,u Opštini Kučevo, Turističkim organizacijama Braničevskog okruga predstavljen je projekat ,,Čarolije Istočne Srbije’’ pod pokroviteljstvom Ministastva trgovine,turizma i telekomunikacija Republike Srbije.Ovaj projekat koji će se realizovati  u Borskom,Braničevskom,Zaječarskom i Pirotskom okrugu,predstavlja promociju turizma Istočne Srbije preko turističkih vodiča,promo filma i  zajedničkog nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu.

 Projekat predstavlja kompletnu ponudu i on sadrži prikupljanje podataka i informacija o kulturnom nasleđu  svih opština na Braničevskom okrugu. Današnja prezentacija proejkta u Kučevu,je doprinos obeležavanja ovogodišnjih jubilarnih 50-tih Homoljskih motiva i dobra saradnja sa Turističkom organizacijom .Projekat obuhvata štampanje brošure i izradu promo filma u  kojima  će sve Turističke organizacije iz četiri okruga Istočne Srbije  predstaviti Turističkim agencijama kao jednu zajedničku turističku ponudu. Planiramo da u narednom periodu impliciramo i kod fondova EU za projekte prekogranične saradnje. Ovo su početni uslovi za formiranje jednog velikog regionalnog centra kako bi nastupili na  stranom tržištu i predstaviti naše bogato kulturno nasleđe Istočne Srbije,naglasila je menadžer projekta,Tatjana Miloradović.


Turistička organizacija grada Požarevca svoj interes u ovom projektu vidi u kulturnom nasleđu i manifestacionom turizmu .

        -Pre svega mislim na arheološki park Viminacijum,nadaleko  poznat i prepoznatljiv i van granica naše zemlje i tradicija ergele Ljubičevo iz koje je proistekla tradicionalna sportsko-kulturna manifestacija Ljubičevske konjičke igre kao i dalji razvoj drugih subjekata,pre svega jačanje privatnog i društvenog partnerstva i njihovo veće uključivanju u razvoj turizma kao privredne grane,istakao je Vasilije Babić iz TO grada Požarevca.

U ovakvim projektima turističke organizacije iz opština Istočne Srbije treba da uznu učešće u ovakvim projektima u cilju povezivanja kako samih turističkih organizacija,tako i privrednika.


   -Mi smo ovde čuli da ovaj projekat sadrži povezivanje naših Turističkih organizacija i gde ćemo dati jednu opštu sliku turističke ponude,povezivanja privrednika i predstavljanje u medijama  i turističkim agencijama  primere neke dobre prakse i svi imati koristi od ovog projekta,ako on zaživi ovakav kakav jeste,kaže Ivana Dimitrijević iz TO Veliko Gradište.

Imajući u vidu značaj  projekta ,,Čarolije Istočne Srbije’’,Turistička organizacija Opštine Golubac biće jedna od učesnika i predstaviće se sa svojim turističkim potencijalima i kulturnim manifestacijama.

-Zajedno ćemo nastupati na Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu i istovremeno će turistički proizvod koji izađe iz ovog projekta,a to je brošura u štampanom i elektronskom formatu, dati veliki doprinos u razvoju turizma i na teritoriji Opštine Golubac
.
 Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Žagubica,Vladan Lazić,kaže da Opština Žagubica sa svojom bogatom turističkom ponudom očekuje od ovog projekta da sa ostalim opštinama Braničevskog okruga bude jedna od značajnih turističkih destinacija Istočne Srbije.

-Ovaj projekat je prilika da se Opština Žagubica predstavi u najboljem svetlu sa svim svojim ponudama koje nisu malobrojne,jer ovaj kraj ima veliki potencijal kada je u pitanju prirodno bogatsvo,zdrava priroda,kultura i tradicija,dodao je Lazić.

Projekat traje šest meseci i biće realizovan u 20 opština u četiri okruga i predstaviće kulturno nasleđe  Istočne Srbije.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Novootvoreni Park Arheološko brdo u okviru Golubačke tvrđave primio prve posetioce

27 May 2024, 13:56


  -Projekat  vredan 556.650 evra zajednički su finansirali Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku…

Vetropark Krivača doprineće većem ekonomskom razvoju oština Golubac i Kučevo

17 May 2024, 12:09

Vetropark Krivača koji se nalazi na području opština Golubac I Kučevo je jedan od najvećih vetroparkova u regionu…

Dan demokratske kulture u Kaoni kod Kučeva

11 May 2024, 15:44

Dan obrazovanja za demokratsku kulturu pod sloganom ,,U srcu tradicije,u duhu zajedništva’’ Osnovne škola…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista