U KUČEVU  OTVORENA IZLOŽBA SLIKA I CRTEŽA DANICE VESELINOVIĆ
   15 Mar 2019, 22:44    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U KUČEVU OTVORENA IZLOŽBA SLIKA I CRTEŽA DANICE VESELINOVIĆ

U organizaciji Centra za kulturu,,Veljko Dugošević’’ u Kučevu je sinoć otvoreba izlozba slika I crteža autorke Danice Veselinović koju je Umetnički savet Galerije savremene umetnosti ove kulturne ustanove od 14 pojedinačnih I grupnih projekata izabrao da njena izložba u ovom prostoru bude prisustna u ovoj 2019.godini.
 
Prilikom otvaranja izložbe mlade umetnice Danice Veselinović otvarajući njenu izložbu slika I crteža ,direktorka Centra za kulturu Jasmina Blagojević je , između ostalog, naglasila  da je Umetnički savet Galerije savremene umetnosti ove kulturne ustanove iz grada na Peku, odabrao na  konkursa, 14 pojedinačnih i grupnih projekata – njenu izložbu koja će biti  prikazana u ovom atraktivnom prostoru u toku 2019. godine, i da se sezona otvara upravo izložbenom postavkom Danice Veselinović.


Mlada Autorka Danica Veselinović baveći se duže vreme fenomenom haosa u najširem slislu, od onog koji je u grčkim mitovima bio početak i izvor svega na svetu, pa do haosa u našem okruženju, prirodi, društvu I kući, na svojim slikama I crtežima predstavlja  deo spoljne i fizičke realnosti koje nosi samo značenja za nered, krš,  gužvu, konfuziju I biva opsednuta  idejom kako zapravo ta spoljna realnost utiče na našu unutrašnju realnost i život uopšte.Ona je između ostalog rekla na otvaradnju svoje izlozbe u Kučevu, da iz  ovoga sledi da život ne predstavlja ništa drugo no konflikt između konstantnog izbegavanja i suočavanja sa neprijatnostima koje nameće spoljna realnost (haos) i istovremenu želju da se dožive zadovoljstva koje ta realnost nudi.


                  -Kako pomiriti ove realnosti,  nametnulo se  kao jedno od glavnih pitanja u mom istraživačkom procesu. U pronalaženju odgovora, ostajem verna motivima koji čine moje slike, odnosno predmetnom svetu kuhinje, koji na mikro planu u određenim okolnostima čini haos. Ali ne samo motivima, ostajem verna i teoriji  da umetnost nije stvorena za to da izrazi sreću, već da pomogne da se do nje dođe, te tako kreiram red u neredu. Dve boje u jakom kontrastu kojima je građena  slika, svojim intenzitetima predstavljaju zapravo odnos dve pomenute stvarnosti.‘Igranje’ u ovom slučaju  različitim oblicima i formama, kompozicijama, bojom,sa izvorom inspiracije u punoj sudoperi, predstavljalo je svakako izazov sam po sebi, sa idejom da utiče na posmatrače, na  njihove  emocije i sposobnost estetskog proživljavanja, da ‘ne padnu’ pred odgovornošću za svet u kome žive, jer ga mogu menjati na najkreativnije načine, dodala je na kraju otvaranje njene izložbe slika I crteža u Kučevu,autorka ,Danica Veselinović.
                                                                                                                        Lj.Nastasijević             
Izvor:Portal e-Kučevo 
 
 Slične vesti

RELIZOVAN INTERREGIONALNI PROJEKAT "POSETI ME" U VELIKOM GRADIŠTU

11 May 2019, 22:23

U Velikom Gradištu održana je završna konferencija projekta “Poseti me”. finasiran u okviru interregionalnog…

KUPOVINA RAČUNARA U OKVIRU EXCHANGE 5 PROGRAMA

10 May 2019, 12:17

U OKVIRU PROJEKTA: "EFIKASNO UPRAVLJANJE IMOVINOM ZA USPEŠNIJE LOKALNE SAMOUPRAVE" KOJI SPROVODI GRAD POŽAREVAC…

IZ BUDŽETSKOG FONDA SRBIJE 22,5 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE ZA FUNKCIONISANJE LOKALNE SAMOUPRAVE

26 Apr 2019, 15:07

Iz budžetskog fonda Republike Srbije za  programe lokalnih samouprava za finansiranje projekata of značaja za te opštine…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPRIHVATILIŠTE ZA SVE ŽIVOTINJE

AZIL GRADA POŽAREVCA JE AKTIVAN NA TERENU, U POŽAREVCU I KOSTOLCU SVIM RADNIM DANIMA JE MOGUĆE…

24 May 2019, 14:07

Društvo7. SAVETOVANJE NA TEMU UPRAVLJANJE…

SEKTOR ZA  VANREDNE SITUCIJE, VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA I SPASILAČKA…

24 May 2019, 13:36

PolitikaNATO mobilni timovi završavaju…

NATO mobilni timovi iz Komande združenih snaga u Napulju i iz Vazduhoplovne komande u Ramštajnu…

24 May 2019, 12:06

Kursna lista