U GOLUPCU POČEO 12. MEĐUNARODNI SAJAM DUNAVA
   26 Jul 2019, 15:19    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU POČEO 12. MEĐUNARODNI SAJAM DUNAVA

Koncertom ansambla ,,Renesans''  I nastupom  soliskinja na violini Aleksandre Dulejić i Sonje Kalenić pred prepunom salom Palate  Golubačke tvrđave,sinoć je počela 12.po redu Međnarodna turističko-kulturna i sportska manifestacija ,,Sajam Sunava'' koja će trajati do nedelje 28-og ovog meseca.




Sajam je otvorio vd direktora Turističke organizacije Vojislav Živanović koji je rekao  da je sve spremno za početak manifestacije,uz obećanje da će biti za svakog po nešto i da će se potruditi da budu dobri domaćini.

          -Manifestacija traje četiri dana,imamo tri interesatna koncerta,imamo 54.Golubački kotlić I tradicionalno kuvanje riblje čorbe,već se bližimo broju od oko stotinu prijavljenih za takmičenje. Tu je i Zmajevo selo,Viteške igre, Etno dvorište,prvenstvo Srbije u jedrenju na vodi u klasi mikrotoner,likovna kolonija,tako da je program pripremljen za svaciji ukus,dodao je  Živanović otvarajući ovogodišnji Sajam Dunava.

 U okviru Etno sabora na programu  nastupiće Kulturno-umetnička društva,Folklorni ansambli i grupa iz  Kostolca,Crljenca,Bubušinca,Drmna,Kličevca I veteranI ANIP-a ,,Vlastimir Pavlović Carevac’’ iz Velikog Gradišta a odraće se  i koncerti Davora Jovanovića,,,Amadeus Bend’’ I Dejana Petrovića ,,Big Bend’’.


Ansambl ,,Renesans’’ svojim koncertom označio je početak održavanja  12.po redu Međunarodnog sajma Dunava I 54 Golubačkog kotlića.Muziku srednjeg veka  I putujućih svirača koju već pola veka predstavlja I istražuje ovaj ansambl je upravo nastajala u ovakvim ambijentima.
    -Tvrđave,te stare građevine,nekada neosvojive,a danas veliki turistički mamci I atrakcije su svakokako ambijent u kojima se mi jako dobro snalazimo I u kojima muzika dobro zvuči.Ovde se poklapaju dve stvare,ovaj kamen iz 14 veka I naša muzika upravo iz tog vremena.Jedino smo mi I publika novi,ali mislim da je u ovom ambaijentu izuzetno I svirati a I slušati ovu muziku,kaže Ljuba Dimitrijević,vođa I jedan od osnivača ansambla ,,Rnesans’’.


 Koncertu ,,Renesans’’ I otvaranju ovogodišnje 12.po redu Međunarodne turističko-kulturne I sportske manifestacije ,,Sajam Dunava’’ prisustvovali su  I zamenik predsednika Opštine Marko Stojaković I predsednik Skupštine Opštine Golubac,Zoran Ćirković.

Sajam Dunava” zajednički organizuju Turistička organizacija i Opština Golubac, u cilju privredno-turističke promocije ove podunavske Opštine,značajne turističke destinaciji na Dunavu i Istočne Srbije
 
Lj.Nastasijević



Slične vesti

Miholjski susreti sela i 21. jepurijada u Topolovniku: Najbolji gulaš od divljeg zeca skuvala ekipa Slaviše Pavlovića iz Vlaškog Dola

28 Nov 2023, 12:06

U  naselju Topolovnik,u opštini Veliko Gradište, proteklog vikenda održani su ,,Miholjski susreti sela’’…

Vrtić Lasta iz Golupca na četvrtim dečijim jezičkim igrarijama u Smederevskoj Palanci

6 Nov 2023, 21:39

Ekipa Predškolske ustanove ,,Lasta’’ iz Golupca prvi put se predstavila na ovogodišnjoj …

TO Golubac dobila prvu nagradu za najbolju jednolisnu turističku publikaciju

17 Oct 2023, 16:29


U Kruševcu je održana 19.po redu tradicionalna  Međunarodna manifestacija “KOFER SLOVA“ Ova manifestacija se održava…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista