U Golupcu otvorena izložba slika  Apsurdizmi autora Vladimira Kovača
   15 Nov 2023, 15:25    Golubac    Tv SAT    Ljubiša Nastasijević


U Golupcu otvorena izložba slika Apsurdizmi autora Vladimira Kovača

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu juče je  otvorena izložba slika ,,Apsurdizmi’’’,autora Vladimira Kovača koju su otvorili vd upravnika Narodne biblioteke Milen Bogojević I sam autor.
           Vladimir Kovač je dizajner, arhitekta i vizuelni umetnik, rođen u Trebinju 1984. godine. Docent je u oblasti vizuelnih komunikacija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, gde je završio osnovne i master studije arhitekture, a potom i doktorirao.Završio je I master studije dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

            Stvarajući angažovanu umetnost u svrhu očuvanja našeg zdravog razuma i sreće, Vladimir Kovač nas je svojom izložbom Apsurdizmi prodrmao, kako bismo se trgli i dobro promislili o sebi, svojoj budućnosti, o svetu u kome živimo i šta ostavljamo narednim generacijama.
           -Ova izložba na jedan I duhovit način govori o nekim našim svakodnevnim iskustvima I stvarima koji nas na svesnom  ili nesvesnom nivou opterećuju I ona je mali podsetnik da sve stvari pogotovu kroz neke medijske kanale dolaze do nas,bez obzira Koliko su u datom momntu  važne preispitujemo.,naglasio je autor izložbe Vladimir Kovač
           
U svetu u kome sve može biti na prodaju, uz lepo pakovanje i dobru reklamu, Vladimir, vešt u polju dizajna, komponuje dela suptilno prošarana komercijalnim tričarijama, kako bi na prvi pogled zadobio pažnju posmatrača. Dakle, iskusno koristeći šarm smelog rečnika komercijalnih medija, kombinujući ih sa vizuelnim žargonom ulice, on kreira snažnu umetničku poruku.

Dobitnik je preko 60 stručnih priznanja i nagrada na domaćim i međunarodnim konkursima, izložbama i umetničkim manifestacijama. Imao je pet samostalnih i učestvovao je na preko 120 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a publikovano mu je više od 180 umetničkih i dizajnerskih radova. Pored umetničkog stvaralaštva, usmeren je i na teorijski rad, izučavajući fenomenološku prirodu crteža i vizuelne reprezentacije. Svoje slike predstavio je golupčanima prvi put I zadovoljan je prostorom u kome se izložba  nalazi.

Golubac je u decembru prošle godine dobio Galeriju moderne umetnosti čiju stalnu postavku čine radovi nabavljeni otkupom, kao i radovi koje su umetnici iz Srbije i regiona poklonili ovoj kulturnoj ustanovi. Ove godine ljubitelji likovne umetnosti imali su priliku da vide autorska dela od 15 autora koja su izabrana od 54 prijavljenih  na konkursu koji je raspisala Biblioteka.

        -Vladimir Kovač,momak koji je na više frontova postao poznat I priznat.Priča vezana za Arhitetonski fakultet iz Beograda je ta što naša opština Golubac I Biblioteka imaju dobru saradnju skoro već jednu deceniju.,Zato nam je drago što je Vladimir jedan od 15 autora koji je dobio na konkursu priliku da izlaže svoja autorska dela u našoj Galeriji moderne umetnosti koja već jednu godinu postoji. Očekujem da naši sugrađani,a I gosti koji budu botravili u Golupcu,posete ovu izložbu koja će biti otvorena narednih 15 dana,rekao je Milen Bogojević,vd upravnika Narodne biblioteke ,,Veljko Sugošević’’ iz ovog grad ana Dunavu.

Ovu postavku izložbe u Galeriji moderne umetnosti u Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu golupčani  će imati priliku da pogledaju  do kraja ovog meseca  svakog radnog dana od 8.do 14.časova.Slične vesti

Nove dve skulputre na dunavskom keju u Velikom Gradištu obogatile galeriju pod vedrim nebom

29 Nov 2023, 18:23

Na dunavskom keju u gradskom parku u Velikom Gradištu postavljene su dve nove skulpture koje će obogatiti postojeću…

Otvoren "Jesenji salon" ULIS "Milena Pavlović Barili"

7 Nov 2023, 11:21

U Galeriji obojene svetlosti u Centru za kulturu Požarevac, otvoren je „Jesenji salon“ Udruženja likovnih stvaralaca…

U Galeriji moderne umetnosti u Golupcu otvorena izložba slika Tišina koja nam je predodređena, autorke Marije Ranković

26 Oct 2023, 17:47

U Galeriji moderne umetnosti ,,Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ sinoć je u Golupcu otvorena izložba…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVeliko Gradište prepoznatljiva…

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom…

4 Dec 2023, 22:55

DruštvoKosta Bogdanović: Sebe vidim kao…

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

4 Dec 2023, 15:41

KulturaPoznati dobitnici nagrade Povelja…

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović,…

4 Dec 2023, 13:36

Kursna lista