U Golupcu otvorena izloba radova učenika -Šareni svet,mog detinjstva 2
   27 Mar 2024, 17:21    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Golupcu otvorena izloba radova učenika -Šareni svet,mog detinjstva 2

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu, sinoć je otvorena  treća po redu od 15 izložbi koje su planirane u ovoj godini. Reč je o izložbi radova učenika Osnovne škole  "Branko Radičević" Golubac,odelenja iz Radoševca pod nazivom "Šareni svet mog detinjstva 2" koja predstavlja retrospektivu dečijih radova od 2011 - 2024. koje je prikupljao  I od zaborava sačuvao učitelj ove škole.Srđan Omerković

.U Ime Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ govorila je Biljana Stojilović koja je naglasila da je ova izložba učenika škole važan događaj za sve zaposlene kao I za učenike čiji su radovi izloženi na ovoj izložbi.

           -Hvala ti Srđane,što sin as podsetio na važnu ulogu lokovnog stvaralaštva u vaspitanju I obrazovanju naše dece.Hvala ti,što sin as I podsetio da predmet ,,likovna kultura’’ je isto važna kao drugi predmeti kao što su matematika,fizika,hemija ili nekog drugog predmeta.Pa zato dajmo deci četkicu I boje I vratimo im Sloboda, rekla je Biljana Stojilović.

  Izloženi radovi učenika od prvog do četvrtog razreda rađeni su različitim tehnikama.
  -Imamo pastele,kolaže,radove koji su rađeni temperom i vodenim bojama akvarele.Mi smo,ovoga puta išli najviše da izložimo kolažne radove zato što se u principu malo radi sa đacima.Tako smo dali jedan ovako lep prikaz kako mogu učenici od prvog do četvrtog razreda rade ,,kolaž’’ tehniku.Na ovoj izložbi svoje radove izložilo je 20 učenika,tako da smo išli na kvalitet I predstavili ono što je najbolje iz naše male škole. Bilo nam je dosta vremena kako bi sakupili ove interesatne radove,naglasio je učitelj Seđan Omerković,koji je glavni krivac što je ova izložba videla svetlo dana I predstavljena javnosti.

    U dugogodišnjem pedagoškom radu učitelj Srđan Omerković želeo je da ovom izložbom podstakne učenike na sticanje kreativnosti I poručio je svojim kolegama da u ovim  teškim vremenima pokušaju  što više da rade sa decom.

        -Jako je važno da postičemo kreativnost kod naših učenika I da je to osnovna stvar što nam je ostala od tog celog našeg vaspitanja I obrazovanja,da što više izvučemo od dece.Sve manje I teže tih aktivnosti,pa poručujem mojim kolegama da u školi što više rade sa decom,da ostavimo bojanke,internet šeme,ideje sa interneta koje su potpuno nepotrebne I da damo deci bojje da rade I budu kreativni,dodao je Omerković.

        Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ podržala je ideju učitelja Srđana Omerkovića da organizuje jednu ovakvu izložbu I tako  svojim sugrađanima predstavimo radove učenika,pa I ova izložba kao  I velika poseta govori  da je opravdala naša očekivanja.

    -Večeras su nam bili gosti od prvog do četrtog razreda I zahvaljujući njihovom učitelju Srđanu Omerkoviću koji je 12 godina sakupljao njihove radove,u našoj Galweriji modern umetnosti imamo ovako lepu izložbu radova učenika iz Radoševca. Deca su dobila svoju šansu da predstave svoju kreativnost I pokažu našim mnogobrojnim posetiocima sa možemo da računamo na njih.Zato pozivam naše sugrađane da do 10  aprila posete ovu izložbu I vide koliko su naša deca maštovita I kreativna, istakao je vd upravnika Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’,Milen Bogojević.

Ono što svet danas nema je kreativnost. Dajemo deci bojanke, ideje sa interneta za čestitke, razne šablone i očekujemo da ona budu kreativna i maštovita.

Deca su tu zapravo da nam ulepšaju stvarnost i da nas podsete da i mi u sebi što češće probudimo to dečije koje je stalno u nama, a uvek potisnuto.


  Održan je I  prigodan kulturno-umetnički program u izvođenju hora Osnovne škole ,,Branko Radićević’’ iz Golupca, a izložba će biti otvorena za posetioce do 10 aprila ove godine I ulaz je besplatan.Slične vesti

Otvoren 17 Prolećni gradištanski likovni salon

14 May 2024, 13:17

U Galeriji Narodnog muzeja  u Velikom Gradištu otvoren je tradicionalni  17. po redu Prolećni gradištanski…

"Čačanske lepotice" u Galeriji Narodnog muzeja Požarevac

14 May 2024, 11:38

U Galeriji Narodnog muzeja Požarevac postavljena je izložba „Čačanske lepotice“ autorke Leposave Milošević…

Grafike i crteži Narodnog muzeja Požarevac na izložbi u Kragujevcu

11 May 2024, 13:03

Narodni muzej iz Požarevca od 9. do 28. maja gostuje u Kragujevcu izložbom „Preseci: Grafike i crteži iz istorijsko-umetničke…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista