U GOLUPCU ODRŽANO OPŠTINSKO  TAKMIČENJE   RECITATORA
   2 Apr 2019, 13:29    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE RECITATORA

Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu i ove godine uspešno je organizovala Opštinsko takmičenje recitatora  pod nazivom ,,Pesniče naroda mog’’za učenike osnovnih škola sa područja opštine Golubac.

Ove godine, u talmičarskom delu učestvovalo je 17-toro-dece iz  osnovnih škola  Golupca,Braničeva I Klenja Učenici su se dobro pripremili i na najbolji način predstavili školu iz koje dolaze.
          -Kao I svake godine I ove 2019. Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca,organizovala je Opštinsko takmičenje recitatora. Ove godine učestvovala su kao I predhodnih godina deca iz Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ iz Golupca, zatim deca iz Osnovne škole ,,Veljko Dugošević’’ iz Braničeva I Osnovne škole ,,Milutin Milanković’’ iz Rabrova, odnosno odelenja iz Klenja. Učestvovala su deca iz mlađeg I srednjeg uzrasta,daklle dve kategorije,I mogu da kažem da su deca bila izvaredna,dragon am je što su došla,posebno na današnji dan,obzirom da je danas prvi april,Dan šale,a gde je šala tu je I smeh I decca su to na najlepši način prezentovala.Ove godine je na Opštinskom takmičenju učestvovalo 17-toro dece, deset iz kategorije srednjeg uzrasta,a sedmoro je bilo iz  kategorije mlađeg uzrasta I oni će predstavljati našu Opštinu na Regionalnom takmičenju recitatora koje će se održati u Žagubici,istakla je Jasmina Glišić,vd direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ Golubac.


          Narodna biblioteka  ,,Veljko Dugošević’’ besplatnim učllanjenjem predškolaca I prvaka  doprinosi da ovi mališani zavole knjigu,što je I dalo rezultate.
           -Prvaci su uvek dobro došli,kao I sva ostala deca u našu biblioteku I moram da kažem da,mii je izuzetno drago,da se ta tendencija iz godine u godinu ovećava, s obzirom da se broj dece I broj korisnika u našoj biblioteci povećava.Pored prvaka,učlanjujemo besplatno I predškolce,,jer su oni rapoloženi,možda ne,da čitaju, s obzirom da čitanje njima tek u prvom razredu,ali da gledaju slikovnice,bajke I naravno da rodtelji koji žele da zajedno čitaju I smeju,I tako učestvuju u radu biblioteke,dodala je Glišić.
 
  Iz godine u godinu sve je više kvalitetnih takmičara, tako da nam je bilo prilično teško da odlučimo ko je najuspešniji učesnik. Nijanse su odlučivale i ovog puta, ali nam je drago da su učesnici pokazali veliko interesovanje i ovog puta


         

-Ovo takmičenje koje je tradicionalno u Golupcu je jako dobro organizovano,pre svega,a vidi se svake godine da se neki mali stepen kvalitet takmičara poboljšava.Tako,da je,žiri ove godine zaista imao težak zadatak da ood svih ovih takmičara izabere po tri najbolja u dve kategorije. I mislim,da smo da nekako složimo naše  stavove I da kažem da je žiri u nekim slučajevima procenjivao sa plusem ili minusem I da su odlučivale na kraju nijanse.Ono što je iznenađujeće,što je jako kvalitetno ,da je kultura govora na jednom visokom nivou,da sva deca govore jako dobro,da nema velikih problema ni sa dikcijom ni sa akcentom,a sve drugo I te finesse se daju  I mogu se popraviti I biti  bolje ili još bolje, naglasio je  profesor istorije Nenad Mihajlović-Goja,koji je ujedno bio I predsednik žirija.


Najuspešniji recitatori iz  kategorija mlađeg I srednjeg uzrasta  predstavljace opštinu Golubac na Regionalnom takmičenju koje će biti održano u toku ovog meseca u Žagubici.To su u kategoriji mađeg uzrasta Lara Jovanović,učenica IV razreda,Anđelija Raspopović,uč.IV razreda I Antonia Iris Glišić,učenice Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ iz Golupca.
Pobednik u kategoriji srednjeg uzrasta je Vukašin Gernjahović,učenik VIII razreda Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ iz Golupca,druga je Marija Milošević,učenica V razreda Osnovne školle ,,Milutin Milanković’’ Rabrovo-odlenje Klenje I tree mesto osvojila je Teodora Milić,učenica V razreda Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ Golubac.


Njima I njihovim nastavnicama I učiteljicama je po knjigu kao nagradu u ime  Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz ovog grada na Dunava uručio  predsednik tročlanog žirija Nenad Mihajlović Goja poželevši im dobar uspeh u daljem takmičenju.  
Lj.NastasijevićSlične vesti

Učenici iz Srbije na Evropskoj olimpijadi iz fizike osvojili pet medalja

27 Jul 2020, 11:21

Na četvrtoj Evropskoj olimpijadi iz fizike za učenike srednjih škola učenici iz Srbije postigli su izvanredan uspeh, osvojivši…

ODRŽANO PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE U DŽUDOU POŽAREVCU

15 Feb 2020, 14:39

U SPORTSKOM CENTRU POŽAREVAC ODRŽANO JE PRENSTVO CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE I KADETKINJE U DŽUDOU. ORGANIZATOR TAKMIČENJA…

MILAN PAJIĆ IZ ŽABARA POBEDNIK FESTIVALA PRVA HARMONIKA SRBIJE

14 Aug 2019, 11:38

UČENIK MILAN PAJIĆ IZ ŽABARA JE OVOGODIŠNJI POBEDNIK FESTIVALA  PRVA HARMONIKA SOKOBANJA 2019. U KATEGORIJI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePoštujte mere zaštite, sačuvajte…

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima koronavirusa,…

10 Aug 2020, 16:01

PoljoprivredaPovećana potražnja za kukuruzom

Porast cene kukuruza, stagnacija cene pšenice i pad cene soje obeležili su ovu nedelju…

10 Aug 2020, 13:49

Servisne informacijeSuzbijanje larvi komaraca na teritoriji…

Obaveštenje o suzbijanju larvi komaraca na teritoriji grada Požarevca  …

10 Aug 2020, 12:34

Kursna lista