U Golupcu održano državno prvenstvo Srbije I Kup Golubački grad u jedrenju na vodi
   7 Sep 2020, 15:15    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U Golupcu održano državno prvenstvo Srbije I Kup Golubački grad u jedrenju na vodi

Spuštanjem zastave Srbije sa jarbola  uz himnu ,,Bože pravde’’ I odobrenjem Štaba za vanredne situacije opštine Golubac uz  poštovanje mera zaštite od pandemije COVID-19,u Golupcu je proteklog vikenda završeno  državno prvenstvo Srbije I Kupa ,,Golubački grad’’ u jedrenju na vodi,na kome je uzelo učešće 90 takmičara iz deset klubova iz Srbije.


Ovo tradicionalno takmičenje za  Kup ,,Golubački grad’’ i prvenstvo Srbije za sve olimpijske klase organizovali su  Jedriličarski klub Golubac i Jedriličarski savez Srbije.Mada na nekim takmičenjima proteklih godina kada se održava ovo prvenstvo nije bilo vetra,ovog vikenda to se nije ponovilo,pa su jedriličari od petka do nedelje uz povoljan vetar održali šest trka i imali sve uslove za postizanje dobrih rezultatta I osvajanja medalja.

         -I pored svih problema oko pandemije Koronavirusa u Srbiji uspeli da održimo prvenstvo I da ovu godinu smatramo uspešnom sa održavanjem regatta,a I narednog vikenda smo ponovo domaćini državnog prvenstva u KUa Golupca.Učestvovale su sve olimpijske klase I klase Optimist.Tehjnički organizator I domaćin prvenstva je Jedriličarski klub Golubac a podpokroviteljstvom Jedriličarskog saveza Srbije.Ispoštovali smo sve mere na osnovu preporuka Vlade Republike Srbije.Ministarstva zdravlja,Sportskog saveza Srbije,Štaba za vanredne situacije opštine Golubac,predsednika opštine I Sportskog saveza opštine Golubac,Dobrovoljnog vatrogasbnog društva Golubac,Policijsku stanicu Golubac,Kapetaniju I Graničnu ppoliciju Veliko Gradište kao I naše donator koji su finanski o organizaciono pomogli da održimo ovo prvenstvo bez problema u sportskom duhu,kaže Vojislav Ivić,predsednik Jedriličarskog kluba Golubac.

          Prvenstvo u jedrenju u Golupcu proteklo je uz dobru organizaciju Jedrličarskog kluba Golubac I zajedno smo sve uradili da ono protekne na nivou preporuka koje je Vlada Srbije propisala u pridržavanju svih mera zaštite od pandemije Koronavirusa.I pored svih problema u Jedriličarskom savezu Srbije nadaju se da će ipak ovu godinu završiti sa održavanjem  planiranih tri regate.

          -Mislim da smo sve ispoštovali,pa čak I više od toga kada je u pitanju preporuka Vlade Srbije o sprovođenju mera zaštite od pandemije koronavirusa. Na ovom prvenstvu učestvovalo je oko 90 takmičara iz deset klubova iz Srbije I zahvaljujem se Jedriličarskom klubu Golubac na dobroj organizaciji kao I opštini Golubac koja nam je dala priliku da u Jedriličarskom centru Srbije ovde organizujemo ovu manifestaciju u prelepom ambijentu sa ovom slatkom dečicom. Takmičenje je proteklo sportski I bez problema,a već narednog vikenda  ponovo smo u Golupcu u ovom broju na državnom prvenstvu I nadam se da će biti vetra kao što je I ovog vikenda kada je održano šest trka. Izgleda da nam je Bog omogućio da bude vetra I da održimo jednu od tri planirane regate u ovoj godini. Pored dve koje će se održati ovde u Golupcu jednu smo održali na Paliću,naglasio je predsednik Jedriličarskog ssaveza Srbije Svetislav Sviračević.

Pobednici po klasama su: 470: Predrag Jovic, Fin:Srdja Volarevic, Laser: Nikola Banjac, Radial: Dusan Trbojevic, Lase47: Kristina Boja, Optimist: Andrej Bozoki.



Zlatne,srebrne I bronzane medalje pobednicima u svim klasama podelio je predsednik Jedriličarskog saveza Srbije  Svetislav Sviračević,a među 51-og  takmičara  u kategoriji devojčica do 12 godina Dragana Perić iz Jedriličarskog kluba Golubac  osvojila  je zlatnu a Lara Jovanović srebrnu medalju.



Slične vesti

Marinković: Zadovoljan sam učešćem Sportskog saveza Grada Požarevca u mnogim projektima

27 Mar 2024, 13:52

Skupština Sportskog saveza Grada Požarevca okupila je veliki broj sportskih poslenika, predsednike klubova i trenere.…

Saveti za početnike u svetu fitnesa

27 Mar 2024, 9:03

Fitnes je mnogo više od fizičke aktivnosti - to je način života koji ima pozitivan uticaj na vaše telo, um…

Seminar francuskog boks trenera izazvao veliko interesovanje

19 Feb 2024, 12:48

Tokom vikenda, 17. i 18. februara održan je seminar o francuskoj školi boksa.

Boks i kik boks klub Mladi…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista