U GOLUPCU ODRŽANA AKCIJA DAVANJA KRVI
   19 Jan 2019, 21:04    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU ODRŽANA AKCIJA DAVANJA KRVI

Crveni krst Golubac u saradnji sa Institutom  za transfuziju krvi Srbije organizovao je u ovom gradu na Dunavu ovogodišnju prvu  redovnu akciju dobrovoljnog davalštva krvi .

Od 21-og   učesnika akcije ,prikupljeno je 15 jedinica krvi i kako kažu u  Crvenom krstu,  nisu zadovoljni  sa  odzivom  dobrovoljnih davaoca  ove dragocene tečnosti.

          -Nismo zadovoljni sa odzivom I brojem prikupljenih jedinica krvi,malo nam I ovi zimski uslovi ne idu na ruku,ali se ipak nadam da će se u narednim akcijammmmma u toku ove godine to popraviti.Imaćemo I namenska davanja tako da ćemo ipak do kraja godine ispuniti plan,naglasila je Dina Čučkovićm, sekretar Crvenog krsta Golubac.

                  Šestoro građana koji se odazvali ovoj  akciji I ponudilo da daju krv vraćeni su zbog zdranstvenih problema.Iz Instituta za transfuziju krvi Sebije savetuju kako sačuvati zdravlje od virusa I respiratorne infekcije u ovim vremenskim uslovima.

         -Akcija je protekla dobro,jedan davalac je imao respiratornu infekciju a kod ostalih koji su odbijeni nisu pokazivali ovaj zdranstveni problem I oni se dobro osećaju.Apelujem na građane da izbegacaju zatvorene prostorije.oblačiti se u skladu sa vremenskim ppprilikama I koristiti što više tečnosti,toplih nnnapitaka I vitamin,kaže dr Sonja Jovanović iz Innnstituta za transfuziju krvi Srbije.

                     Godišnjim planom  za ovu godinu i Crvenom krstu opštine Golubac  planirali su  da organizuju četiri  redovne I ako se ukaže potreba I nekoliko  vanrednih akcija davanja krvi.
 Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

NAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI DAVAOCI KRVI

17 Jun 2019, 13:48

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U PROSTORIJAMA CRVENOG…

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U PD PRIM

15 May 2019, 13:39

Crveni krst Požarevac, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Sindikatima izvornih preduzeća u  Kostolcu,…

U POŽAREVCU OBELEŽEN SVETSKI DAN CRVENOG KRSTA

8 May 2019, 14:06

POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA CRVENOG KRSTA PREDSTAVNICI CRVENOG KRSTA POŽAREVAC SU POSETILI GRADONAČELNIKA POŽAREVCA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoREKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI…

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti…

17 Jun 2019, 20:13

DruštvoNAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI…

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG…

17 Jun 2019, 13:48

PolitikaVučić sa predstavnicima CIDCA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj…

17 Jun 2019, 13:28

Kursna lista