U GOLUPCU ODRZAN TRADICIONALNI DEČJI MASKEMBAL
   1 Jun 2018, 17:20    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU ODRZAN TRADICIONALNI DEČJI MASKEMBAL

U  Golupca je održana  jedna od najlepših i najveselijih manifestacija –veliki tradicionalni Maskembal mališana Predškolske ustanove ,,Lasta’’ iz ovog grada na Dunavu. Defile je počeo u vrtiću ,,Lasta’’,a zatim su mališani odeveni u kreativne i šarene kostime  sa svojim vaspitačima  i rodteljima,prošetali ulicama Golupca na radost prolaznika.


U prisustvu građana i rodtelja oni su pojedinačno glummeći manekene  predstavili  svoje  voljene maske i kostime. . Manifestaciju i ove godine tradicionalno je organizovala Predškolska ustanova ,,Lasta’’ ,Uz podršku Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz  ovog grada na Dunavu.      -Svake godine u maju mesecu deca Predškolske ustanove ,,Lasta’’ uzimaju učešče na raznim manifestacijama i jedna od njih je ovaj tradicionalni dečji maskembal gde učestvuju deca svih uzrasta.Naša ustanova broji 65 mališana smeštenih u pet vaspitnih grupa,svake godine se trudimo i ulažu se značajna sredstva da se stvore sve bolji uslovi za boravak dece.Nemamo list čekanja,tako da imamo kapacitete da možemo primiti svu decu po konkursu za njihov boravak u našoj ustanovi.Za ovaj maskemmmmbal deca su sa radošću predstavila svoje maske i kostime i zahvalila bi se rodteljima i vaspitačima na podršci i saradnji,ali i Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca koja nam pruža podršku i pomoć u organizovanju ove manifestacije,kaže direktorka PU ,,Lasta’’,Milena Đurđević.
 
     U ovom mesecu raspisan je konkurs za prijem mališana u ovu predškolsku ustanovu u pet vaspitinih grupa i do sada nije bilo liste čekanja.


      -U maju mesecu raspisujemo svake godine konkurs  za upis za prijem dece i ove godine imamo  veće interesovanje,tako da neće biti lista čekanja.Od ove školske radne godine,pored osnovnih programa koje pruža naša Predškolska ustanova ,,Lasta’’uvedeni su posebni i povremeni programi,a to su eko nedelja i pozorište u vrtiću,dodala je Đurđević.
 


Ove godine Predškolska ustanova ,,Lasta’’ je proslavila svoj 36. rođendan i  danas raspolaže najsavremenijim sredstvima, kako didaktičkim tako i sredstvima informacione tehnologije što u velikoj meri doprinosi još uspešnijoj realizaciji vaspitno – obrazovnog rada.Upornošću i zalaganjem kolektiva i uz veliku pomoć lokalne samouprave, roditelja, sponzora i donatora u proteklih godina  poboljšana je  materijalno – tehnička osnova i uslovi za boravak dece a samim tim i interesovanje roditelja za usluge boravka mališana od jedne do 6,5 godina starosti.
 
 Lj.NastasijevićSlične vesti

NE ISPUŠTAJTE DECU IZ VIDA NI SEKUND PORED PLITKOG BAZENA Ove stvari morate da znate da bi mališani na kupalištima bili BEZBEDNI!

10 Jul 2019, 11:02

Kolin Host je bio nestašan, dobar dečak koji je uvek voleo avanture, ali je bio bojažljiv kada je voda u pitanju.…

PUTUJUĆI VRTIĆ I OVOG LETA ZA SVU DECU

6 Jul 2019, 10:50

PREDŠKOLSKA USTANOVA „LJUBICA VREBALOV“  ORGANIZUJE I OVE GODINE KREATIVNE RADIONICE OD 8.JULA DO…

GRAD NAGRADIO NOVČANIM NAGRADAMA NAJBOLJE UČENIKE

25 Jun 2019, 15:12

NOVČANIH NAGRADA UČENICIMA I NASTAVNICIMA KOJI SU OSVOJILI NAGRADE NA MEĐUNARODNIM I REPUBLIČKIM TAKMIČENJIMA


Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista