U GOLUPCU ODRZAN TRADICIONALNI DEČJI MASKEMBAL
   1 Jun 2018, 17:20    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU ODRZAN TRADICIONALNI DEČJI MASKEMBAL

U  Golupca je održana  jedna od najlepših i najveselijih manifestacija –veliki tradicionalni Maskembal mališana Predškolske ustanove ,,Lasta’’ iz ovog grada na Dunavu. Defile je počeo u vrtiću ,,Lasta’’,a zatim su mališani odeveni u kreativne i šarene kostime  sa svojim vaspitačima  i rodteljima,prošetali ulicama Golupca na radost prolaznika.


U prisustvu građana i rodtelja oni su pojedinačno glummeći manekene  predstavili  svoje  voljene maske i kostime. . Manifestaciju i ove godine tradicionalno je organizovala Predškolska ustanova ,,Lasta’’ ,Uz podršku Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz  ovog grada na Dunavu.      -Svake godine u maju mesecu deca Predškolske ustanove ,,Lasta’’ uzimaju učešče na raznim manifestacijama i jedna od njih je ovaj tradicionalni dečji maskembal gde učestvuju deca svih uzrasta.Naša ustanova broji 65 mališana smeštenih u pet vaspitnih grupa,svake godine se trudimo i ulažu se značajna sredstva da se stvore sve bolji uslovi za boravak dece.Nemamo list čekanja,tako da imamo kapacitete da možemo primiti svu decu po konkursu za njihov boravak u našoj ustanovi.Za ovaj maskemmmmbal deca su sa radošću predstavila svoje maske i kostime i zahvalila bi se rodteljima i vaspitačima na podršci i saradnji,ali i Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca koja nam pruža podršku i pomoć u organizovanju ove manifestacije,kaže direktorka PU ,,Lasta’’,Milena Đurđević.
 
     U ovom mesecu raspisan je konkurs za prijem mališana u ovu predškolsku ustanovu u pet vaspitinih grupa i do sada nije bilo liste čekanja.


      -U maju mesecu raspisujemo svake godine konkurs  za upis za prijem dece i ove godine imamo  veće interesovanje,tako da neće biti lista čekanja.Od ove školske radne godine,pored osnovnih programa koje pruža naša Predškolska ustanova ,,Lasta’’uvedeni su posebni i povremeni programi,a to su eko nedelja i pozorište u vrtiću,dodala je Đurđević.
 


Ove godine Predškolska ustanova ,,Lasta’’ je proslavila svoj 36. rođendan i  danas raspolaže najsavremenijim sredstvima, kako didaktičkim tako i sredstvima informacione tehnologije što u velikoj meri doprinosi još uspešnijoj realizaciji vaspitno – obrazovnog rada.Upornošću i zalaganjem kolektiva i uz veliku pomoć lokalne samouprave, roditelja, sponzora i donatora u proteklih godina  poboljšana je  materijalno – tehnička osnova i uslovi za boravak dece a samim tim i interesovanje roditelja za usluge boravka mališana od jedne do 6,5 godina starosti.
 
 Lj.NastasijevićSlične vesti

Đaci u školama od ponedeljka, najavljena nadoknada izgubljenih časova

20 Feb 2020, 12:43

Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, pa će se đaci u centralnoj Srbiji…

Deca u Srbiji dnevno provode u proseku tri sata na internetu

10 Feb 2020, 12:26

Deca u Srbiji u proseku, poput vršnjaka u drugim evropskim zemljama, provode tri sata dnevno onlajn, vikendom između četiri…

Hoće li država da finansira više od tri pokušaja vantelesne oplodnje

8 Feb 2020, 11:38

U borbi sa belom kugom, u Srbiji se postupak vantelesne oplodnje o trošku države može obaviti i u privatnim klinikama. Najavljeno…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista