U GOLUPCU  POČELE  MEĐUNARODNE  IGRE  MUZIKE I KULTURE
   22 Aug 2017, 14:19    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U GOLUPCU POČELE MEĐUNARODNE IGRE MUZIKE I KULTURE

Sinoćnim koncertom ansambla ,,Belo platno’’ u gradskom parku u Golupcu,u ovom gradu na Dunavu  počele se Prve Međunarodne igre muzike i kulture MIMIK i Kamp filharmonije mladih ,,Borislav Pašćan’’ koji će u ovom gradu na Dunavu trajati do subote  26 avgusta. Cilj organizatora je da ovaj deo Srbije oživi u umetničkom smislu i Golupcu ponudi kulturne i umetničke sadržaje koji ranije nisu viđeni u ovom gradu na Dunavu i Braničevskom okrugu.


Filharmonija mladih Nikola Pašćan Beograd       

   Inicijativu za pokretanje festivala dalo je  Udruženje građana za inicijative u obrazovanju, kulturi i umetnosti INART  koje se bavi kreiranjem i realizacijom različitih kulturnih, umetničkih i obrazovnih programa, iz Beograda. Opština Golubac, Privredno društvo ,,Tvrđava  Golubački grad’’ i Turistička organizacija iz Golupca,podržali su održavanje festivala i obezbedili da program bude besplatan za posetioce.


Jelena Petrović,vd direktora TO Golubac

            -Ovo je  jedna značajna manifestacija za naše građane i kulturu Opštine Golubac. Međunarodne igre,muzike i kulture  MIMIK koje se prvi put održavaju u našem gradu kao i Kamp filharmonije mladih ,,Boris Pašćan’’ predstavljaju jedan poseban kulturni događaj,ne samo za naše građane,već i za građane  iz opština Braničevskog okruga. Nadamo se da će uživati u dobroj muzici,a posebno na završnom koncertu Filharmonije mladih na otvorenom u kompleksu Tvrđave Golubački grad koji će se održati u subotu 26-og ovog meseca,kaže Jelena Petrović,vd direktora TO Golubac.


          Cilj organizatora je da ovaj deo Srbije oživi u umetničkom smislu i Golupcu ponudi kulturne i umetničke sadržaje koji ranije nisu viđeni u ovom gradu na Dunavu i Braničevskom okrugu.


Kamp Filharmonije mladih i završni gala koncert na Golubačkoj tvrđavi koji će se održati u subotu 26.avguasta u 20.sati , glavni je  događaj festivala, koji se inače  za vreme njegovog trajanja,odvija i na drugim lokacijama u Golupcu.
             Ove godine zemlja partner je Belorusija, tako da će se na festivalu predstaviti i umetnici iz ove zemlje.
             Koncertom Filharmonije mladih će dirigovati maestro Đorđe Pavlović, a na završnom koncertu Filharmonije mladih 26.  na Golubačkoj tvrđavi nastupiće  i prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Sanja Kerkez.
              Pored gala koncerta filharmonije mladih koji će biti svojevrsni piknik pod otvorenim nebom na Golubačkoj tvrđavi, festival MIMIK čine i drugi koncerti koji će se dešavati u parku u Golupcu od 21. do 25. avgusta. Večeras u gradskom parku u 21.sat nastupiće  Bend „Ljubičice“ iz Pančeva koji su akademski muzičari, ali će se pored koncerta sa Filharmonijom mladih predstaviti svojom autorskom muzikom.
 
Bend ,,Ljubičice'' u Golupcu
Sutra u sredu nastupiće loklani bendovi,a u četvrtak grupa ,,Nevrida’’ iz Minska,koja će se predstaviti svojom autorskom muzikom. U petak koncert će održati Trio „Kazablanka“ koji će imati koncert filmske muzike pod nazivom Muzika pokretnih slika. Ovaj trio čine operske umetnice Branislava Podrumac i Nataša Radovanović uz klavirsku pratnju Dragane Bunjac Anđelić.
    Svi programi festivala MIMIK 2017 besplatni za publiku.
 
Lj.Nastasijević
 

 

 Slične vesti

Violine Jana Nemčeka za pobednike na festivalu Carevčevi dani

18 Jun 2024, 12:13

Jubilarni 30. Muzički festival “ Carevčevi dani“ ove godine održaće se od 9. do 12.  jula u Velikom Gradištu.…

Otvoren konkurs za najbolje mlade kompozitore na drugom Memorijalnom takmičenju "Andrija Čikić"

29 May 2024, 11:29

Počelo je prijavljivanje za učešće na drugom Memorijalnom takmičenju za najbolje mlade kompozitore „Andrija…

Treća pobeda Švajcarske na Pesmi Evrovizije, Srbija na 17. mestu

12 May 2024, 8:51

Nemo iz Švajcarske doneo je treću pobedu toj zemlji na Pesmi Evrovizije. Završnica takmičenja bila je u senci…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaKukuruz zauzeo primarno mesto…

Nedelja za nama na Produktnoj berzi donela je pad prometa od 24,31% u odnosu na prethodnu.…

20 Jul 2024, 11:55

KulturaŽeljko Vasić održao koncert na…

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja…

20 Jul 2024, 10:59

DruštvoViše od 12.000 ljudi zamenilo…

Pred Vladom Srbije je veliki zaokret u politici prema agraru, ističe za RTS Milan Krkobabić,…

20 Jul 2024, 10:52

Kursna lista