U Golupcu  održan koncert Niškog sastava EYOT u okviru koncertne serije Džez istoka
   2 Nov 2020, 13:36    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


U Golupcu održan koncert Niškog sastava EYOT u okviru koncertne serije Džez istoka

U organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ Golubac uz poštovanje mera zaštitete građana  od pandemije Kovid 19 za ljubitelje džez I  ambijentalne muzike I alternativnog roka,Niški sastav EYOT proteklog vikenda u ovom gradu na Dunavu održao je  koncert u okviru projekta koncertne serije "Džez istoka" koje je podržalo  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Kao gosti nastupila je  predgrupa  Duo ENDORFIN(Emilija I Nikola)iz Golupca.

 Novom pesmom i koncertima po istočnoj Srbiji  Niški sastav "EYOT" najavlo je  novi album pod nazivom  "557799" koji je  23. oktobra objavlla  američka izdavačka kuća Ropeadope, a numeru prate spot i nastavak serije koncerata po Srbiji,rekli su  iz benda.Spot je, dodaju, snimljen na arheološkom lokalitetu Lepenski Vir u okviru koncertne serije u gradovima na istoku Srbije “Džez Istoka”.

Francuski nacionalni servis France Musique ukazao je veliku čast sastavu EYOT promocijom muzičkog spota i najavio novi album u članku, gde ih, između ostalog, izdvajaju kao jedan od najzanimljivijih muzičkih sastava u Evropi u protekloj deceniji - navodi se u saopštenju.
Grupa EYOT je do sada objavila četiri albuma za inostrane izdavačke kuće i bili su pred publikom u više od 20 zemalja sveta.

Podsetimo, naziv albuma i kompozicije "557799", kako kažu, predstavlja ritmičku šemu u taktovima pet, sedam i devet osmina koji su na neki način osnova tradicionalne muzike na Balkanu, ali i više od toga, jer predstavlja oličenje života i istorije koja je uvek bila burna u ovom delu sveta.Za građane Golupca koji su prisustvovali ovom koncertu bilo je ovo nezaboravno veče provedeno uz džez ,ambijentalni muziku I alternativnog roka sa najnovijeg albuma Niškog sastava ,,Eyot’’ u okviru koncertne serije ,,Džez Istoka’’po raznim  gradovima  na istoku Srbije.Slične vesti

Na humanitarnom koncertu folklornih ansambala prikupljeno nešto više od 650 evra za lečenje Milice

20 Sep 2021, 12:26

U subotu je održan humanitarni koncert na kojem su učestvovali folklorni ansambli iz nekoliko požarevačkih sela. Prikupljeno…

Biljana Krstić i orkestar Bistrik održali concert na Ramskoj tvrđavi

8 Sep 2021, 12:38

Koncertom na Ramskoj tvrđavi Biljane Krstić I grupe ,,Bistrik’’ u organizaciji Narodne biblioterke ,,Vuk Karadžić’’,a…

Čuvari srpske tradicije ulepšali večernji program na Trgu u Požarevcu

16 Aug 2021, 12:22

U okviru bogatog Letnjeg programa koji je organizovao Centar za kulturu Požarevac, u subotu su nastupili Čuvari srpske tradicije.

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeRatarska uli ca bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac obaveštava da zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije…

29 Nov 2021, 9:13

HronikaPreminuo Milutin Mrkonjić

U Beogradu je u 80. godini preminuo Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu…

28 Nov 2021, 1:04

KulturaDeseti Festival folklora veterana

Deseti po redu Festival folklora veterana biće održan na Zlatiboru u subotu, 4. decembra,…

27 Nov 2021, 11:42

Kursna lista