U Galeriji moderne umetnosti u Golupcu otvorena izložba slika autorke Teodore Stojanović
   15 Jul 2023, 13:58    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Galeriji moderne umetnosti u Golupcu otvorena izložba slika autorke Teodore Stojanović

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu otvorena je  je izložba slika,,Lavirint-na puti ka transhumanizmu'',autorke Teodore Stojanović iz Beograda..

Otvarajući izložbu Marija Živanović Ilić,bibliotekar rekla je da Teodorine slike sadrže razne teme koje se prepliću I nadovezuju jedna na drugu I ne mogu se izdvojiti samo jedna oblast koja će obuhvatiti celu izložbu.Ovo je sedma po redu od 14 planiranih koje će se održati u našoj Galeriji moderne umetnosti do kraja godine.

        Autorka izložbe Teodora Stojanović rođena je u Beogradu,završila je Akademiju likovnih umetnosti i specijalistričke studije u svom gradu,osim slikaarstva magistrirala je na filozovijI na Filozovskom fakultetu u Beogradu,imala je više samostalnih izložbi,učečsnik je likovnih kolonija I dobitnica je  mnogobrojnih nagrada I priznanja.
 
       Teodora se u svojim delima  najviše bavi filozovskim temama života I smrti iznoseći svoje stavobve kroz priču u svakom delu uvodeći posmatrača u jedan svet natčulnog I duhovnog koji otvara nove svere I nameće pitanja za koje nema konačnog odgovora.

         - Slike su moja subjektivna predstava prelaska iz sveta koji poznajemo u taj Vrli novi svet. Ceo koncept i cilj izložbe je usmeren protiv Transhumanizma kao  međunarodnog intelektualnog pokreta koji ima za cilj da transformira ljudsko stanje razvijanjem i donošenjem široko dostupnih sofisticiranih tehnologija kako bi se uveliko poboljšao ljudski intelekt i fiziologija,objasnila je autorka Teodora Stojanović.

        -Živimo u tranzitnom periodu koji nas vodi ka jednom novom svetu dosta drugačijem od sadašnjeg. Tehnološki i naučni napredak čovečanstva imaju funkciju stvaranja, - ljudskom telu je potrebno dodeliti noviju verziju. Težnje ka tome na prvi pogled mogu delovati humano i veoma korisno, ali ako se one dublje sagledaju čovek u njima gubi individualnost, postaje bezlično biće kojim se može upravljati.

Za ljubitelje ove umetnosti izložba u Galeriji modern umetnosti Naorodne bibliotek ,,Veljko Dugošević’’ biće otvorena do 24-og ovog meseca radnim danima I subotom u vremenu od 11.do 18.sati.



Slične vesti

Otvoren 17 Prolećni gradištanski likovni salon

14 May 2024, 13:17

U Galeriji Narodnog muzeja  u Velikom Gradištu otvoren je tradicionalni  17. po redu Prolećni gradištanski…

"Čačanske lepotice" u Galeriji Narodnog muzeja Požarevac

14 May 2024, 11:38

U Galeriji Narodnog muzeja Požarevac postavljena je izložba „Čačanske lepotice“ autorke Leposave Milošević…

Grafike i crteži Narodnog muzeja Požarevac na izložbi u Kragujevcu

11 May 2024, 13:03

Narodni muzej iz Požarevca od 9. do 28. maja gostuje u Kragujevcu izložbom „Preseci: Grafike i crteži iz istorijsko-umetničke…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista