U Galeriji moderne umetnosti  u Golupcu otvorena izložba slika Marine Ilić iz Kragujevca
   14 Apr 2024, 13:20    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Galeriji moderne umetnosti u Golupcu otvorena izložba slika Marine Ilić iz Kragujevca

-Ovo je četvrta po redu izložba od 15 koliko je Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu planirala  da organizuje za  svoje sugrađane u ovoj godini Izložba„One more  day“predstavlja snimke miševa koji u svom spontanom ponašanju zamenjuju ljude


U  Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu je  otvorena Izložba„One more day“ (,,Još jedan dan’’) Marine Ilić iz Kragujevca , diplomirane grafičarke i docenta na fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta ,,Metropolitan’’ u Beogradu.

           Marina Ilić je diplomirala grafički dizajn na odseku za primenjene i likovne umetnosti na Filološko umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, a doktorirala 2019. na interdisciplinarnim studijama -  smer višemedijska umetnost na Univerzitetu Umetnosti Beograd.Ova izložba u Golupcu „One more  day“ sastoji se iz tri dela, prvi deo izložbe  su skulpture, drugi video rad, dok  treći  predstavljaju dvodimenzionalni crteži i kombinovani kolaž.

 -Kroz interakcije dve umetničke forme prikazujem lice I naličje  svakodnevne  manipulisanosti  ljudi u konzumerskom društvu. Zavođenje u procesu plaćanja savremenim metodama predstavljam kao jedan podvojen sistem između  dualnosti, realnog I onoga što se nameće kao realno,opipljivog I digitalnog,forme I suštine, naglasila je autorka  Marina Ilić.

           Koristeći savremenu marketinšku strategiju po principu usmeravanja na informacije  o proizvodu,posmatrača usmeravam  na  kadrove realnog života-snimke miševa koji kao glavni akteri u  svom spontanom ponašanju zamenjujući ljude.
          Marina Ilić do sada je imala mnogobrojne samostalne, kao i kolektivne izložbe. Dobitnik je nekoliko nagrada iz oblasti umetnosti, a takođe je i suosnivač, grafički i modni dizajner ženskog modnog brenda "Marinia".Dobitnik je  zlatne medalje na smotri Regionalnog centra za talente iz oblasti umetnosti 2001.godine.

       

  - Izložba  ,,Još jedan dan’’, odnosno ..One more day’’ je ciklus digitalnih radova I referiše na novonastale oblike nametnutih okvira savremenog sveta unutar svakodnevnog života, kako pojedinca, tako i širih društvenih slojeva. Veliko mi je zadovoljstvo sto ću koncept koji sam razvijala u prethodnom periodu imati prilike da  predstavim u Golupcu  i radujem se obilasku ovog lepog kraja,dodala je Marina prilikom otvaranja njene izložbe u Galeriji moderne umetnosti u Golupcu.

          -Ovo je četvrta po redu izložba od 15 koliko je Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu planirala  da organizuje za  svoje sugrađane u ovoj godini, istakao je Milen Bogojević vd upravnika Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu otvarajući ovu izložbu.

          Bogojević je I dodao da do kraja ovog meseca u planu je otvaranje još jedne izložbe, a početkom maja ova kulturna ustanova u saradnji sa Turističkom organizacijom Golubac organizuju tradicionalni Festival cveća.
          Izložba će biti otvorena do 26.aprila ,svakog radnog dana od 7 do 15 sati.Slične vesti

Otvoren 17 Prolećni gradištanski likovni salon

14 May 2024, 13:17

U Galeriji Narodnog muzeja  u Velikom Gradištu otvoren je tradicionalni  17. po redu Prolećni gradištanski…

"Čačanske lepotice" u Galeriji Narodnog muzeja Požarevac

14 May 2024, 11:38

U Galeriji Narodnog muzeja Požarevac postavljena je izložba „Čačanske lepotice“ autorke Leposave Milošević…

Grafike i crteži Narodnog muzeja Požarevac na izložbi u Kragujevcu

11 May 2024, 13:03

Narodni muzej iz Požarevca od 9. do 28. maja gostuje u Kragujevcu izložbom „Preseci: Grafike i crteži iz istorijsko-umetničke…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista