U Doma zdravlja u Velikom Gradištu otvorena besplatna multisektorska škola roditeljstva
   24 May 2023, 22:01    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Doma zdravlja u Velikom Gradištu otvorena besplatna multisektorska škola roditeljstva

U Domu zdravlja Veliko Gradište, u organizaciji lokalne samouprave,  svečano JE otvorena besplatna multisektorska škola roditeljstva. u okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“, podržan kroz program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“.

Nosilac projekta je opština Veliko Gradište, a partneri na projektu su: Dom zdravlja Veliko  Gradište, Centar za socijalni rad Veliko  Gradište i Golubac i Predškolska ustanova “Majski cvet”.

Zajedničkim snagama i naporima, rekla bih – u najkraćem roku, uredili smo i pripremili najlepši, najuočljiviji i pristupačan prostor Doma zdravlja, a sve zbog naše dece“, rekla je direktorka Doma zdravlja dr Ljiljana Stevanović, otvorivši ovaj skup.

O programu škole roditeljstva govorila je visoko strukovna sestra Ane Bogičević sa Odseka polivalentne patronaže koja je istakla da su u tim uključeni i pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i patronažne sestre.

Predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić je rekao da sve što se ulaže za dobrobit dece,je prava investicija I ova škola roditeljstva će doprineti da imamo zdravilju decu I neko rođeno dete više,što je I  pravi cilj.

Projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ je usmeren na unapređenje sistema podrške roditeljima u lokalnim samoupravama u prvim godinama odrastanja deteta. SKGO kao partner na zajedničkom programu pruža podršku lokalnoj samoupravi u unapređivanju sistema podrške roditeljstvu u prvim godinama razvoja deteta, kroz niz povezanih mera.rekao je ispred ove organizacije Aleksandar Bogojević.
Na svečanom otvaranju govorile  su  i dr Snežana Plavšić sa Instituta za javno zdravlje “Batut“ ,mentor specijalista strukovna medicinska sestra Snežana Milutinović I koordinator projekta za Opštinu veliko Gradište Jasmina Štrbac.

Program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ ima za cilj unapređenje kapaciteta sistema za dostupnu, pravednu i kvalitetnu podršku roditeljima i starateljima dece ranog uzrasta, od rođenja do šeste godine, kako bi deca ranog uzrasta imala uslove  za podsticajnu negu tj. dobro zdravlje i kvalitetnu ishranu, podsticajne odnose sa svojim roditeljima/starateljima zasnovane na razigranim i negujućim interakcijama, prilike za rano učenje kroz igru, sigurno i bezbedno okruženje.Protokol o međusektorskoj saradnji potpisan je između jedinice lokalne samouprave i Doma zdravlja, Centra za socijalni rad  i Predškolske ustanove „Majski cvet“ u cilju unapređenja saradnje na lokalnom nivou kao podrška ranom roditeljstvu.Slične vesti

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole osvojili prvo mesto za promociju Požarevca

13 Apr 2024, 12:14

Ema Mišić, Sofia Urošević i Mihailo Stanković osvojili su prvo mesto na takmičenju, koje je početkom aprila…

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za utorak, 16. april…

SRBIJA: U utorak stiže promena vremena uz velike temperaturne razlike…

15 Apr 2024, 13:32

KulturaNarodna biblioteka priprema kulturno…

Narodna bibliotaka “Veljko Dugošević” Golubac je centar svih kulturnh dešavanja…

15 Apr 2024, 11:53

PrivredaSubvencije nisu isplaćene na vreme…

Subvencije nisu isplaćene na vreme jer korisnici ne proveravaju eSanduče kažu u Upravi za…

15 Apr 2024, 11:34

Kursna lista