U Doma zdravlja u Velikom Gradištu otvorena besplatna multisektorska škola roditeljstva
   24 May 2023, 22:01    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U Doma zdravlja u Velikom Gradištu otvorena besplatna multisektorska škola roditeljstva

U Domu zdravlja Veliko Gradište, u organizaciji lokalne samouprave,  svečano JE otvorena besplatna multisektorska škola roditeljstva. u okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“, podržan kroz program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“.

Nosilac projekta je opština Veliko Gradište, a partneri na projektu su: Dom zdravlja Veliko  Gradište, Centar za socijalni rad Veliko  Gradište i Golubac i Predškolska ustanova “Majski cvet”.

Zajedničkim snagama i naporima, rekla bih – u najkraćem roku, uredili smo i pripremili najlepši, najuočljiviji i pristupačan prostor Doma zdravlja, a sve zbog naše dece“, rekla je direktorka Doma zdravlja dr Ljiljana Stevanović, otvorivši ovaj skup.

O programu škole roditeljstva govorila je visoko strukovna sestra Ane Bogičević sa Odseka polivalentne patronaže koja je istakla da su u tim uključeni i pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i patronažne sestre.

Predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić je rekao da sve što se ulaže za dobrobit dece,je prava investicija I ova škola roditeljstva će doprineti da imamo zdravilju decu I neko rođeno dete više,što je I  pravi cilj.

Projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ je usmeren na unapređenje sistema podrške roditeljima u lokalnim samoupravama u prvim godinama odrastanja deteta. SKGO kao partner na zajedničkom programu pruža podršku lokalnoj samoupravi u unapređivanju sistema podrške roditeljstvu u prvim godinama razvoja deteta, kroz niz povezanih mera.rekao je ispred ove organizacije Aleksandar Bogojević.
Na svečanom otvaranju govorile  su  i dr Snežana Plavšić sa Instituta za javno zdravlje “Batut“ ,mentor specijalista strukovna medicinska sestra Snežana Milutinović I koordinator projekta za Opštinu veliko Gradište Jasmina Štrbac.

Program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ ima za cilj unapređenje kapaciteta sistema za dostupnu, pravednu i kvalitetnu podršku roditeljima i starateljima dece ranog uzrasta, od rođenja do šeste godine, kako bi deca ranog uzrasta imala uslove  za podsticajnu negu tj. dobro zdravlje i kvalitetnu ishranu, podsticajne odnose sa svojim roditeljima/starateljima zasnovane na razigranim i negujućim interakcijama, prilike za rano učenje kroz igru, sigurno i bezbedno okruženje.Protokol o međusektorskoj saradnji potpisan je između jedinice lokalne samouprave i Doma zdravlja, Centra za socijalni rad  i Predškolske ustanove „Majski cvet“ u cilju unapređenja saradnje na lokalnom nivou kao podrška ranom roditeljstvu.Slične vesti

Kraj nastave, vrata škola otvorena do 20. juna

7 Jun 2023, 11:57

Počeo je raspust za osnovce i srednjoškolce. Zbog dve tragedije, Vlada je odlučila da se školska godina završi…

Počinje raspust za učenike osnovnih i srednjih škola

6 Jun 2023, 11:35

Danas je poslednji dan nastavne godinei za osnovce i za srednjoškolce. Zbog tragedija koje su potresle društvo,…

Ministarstvo poslalo dopis školama o zaključivanju ocena, celodnevnoj nastavi, produženom boravku i završnom ispitu

2 Jun 2023, 15:35

Ministarstvo prosvete uputilo je dopis školama u vezi sa zaključkom Vlade Srbije kojim se drugo polugodište…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Društvo"Art Kostolac" obeležio…

Rezanjem kolača, Udruženje likovnih umetnika Kostolca “Art Kostolac” je obeležilo…

7 Jun 2023, 13:18

DruštvoFrenki, Čileanac u Srbiji: "Došao…

Fransisko Andres Oses Ahumada je osamnaestogodišnji srednjoškolac, koji je preko…

7 Jun 2023, 12:53

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA ČETVRTAK, 8. Jun 2023.

SRBIJA: U četvrtak promenljivo i nestabilno vreme sa sunčanim periodima…

7 Jun 2023, 12:06

Kursna lista