U Braničevskom okrugu u oktobru izvršeno 127 krivičnih dela
   20 Nov 2023, 12:58    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


U Braničevskom okrugu u oktobru izvršeno 127 krivičnih dela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Požarevcu, tokom oktobra 2023. godine nastavili su sa trendom iz ranijeg perioda, održali su povoljno stanje bezbednosti na teritoriji Braničevskog okruga i ostvarili dobre rezultate rada.

Tokom oktobra izvršeno je 127 krivičnih dela, od kojih je 61 krivično delo izvršeno od strane nepoznatog izvršioca a rasvetljeno je 45 krivičnih dela, odnosno ostvarena je efikasnost u rasvetljavanju od oko 74%.

U periodu prvih deset meseci 2023. godine, broj izvršenih krivičnih dela je na okvirno istom nivou u odnosu na isti period prošle godine, uz visoku efikasnost u rasvetljavanju krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatog izvršioca, koja je na nivou od oko 78%.

Stanje javnog reda tokom oktobra bilo je povoljno, obzirom da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu niti takvih događaja koji bi mogli da izazovu povećanu uznemirenost građana.

Bezbednost saobraćaja tokom oktobra karakteriše smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, kao i poginulih, odnosno nastradalih i povređenih lica u saobraćajnim nezgodama. Pojačano je prisustvo saobraćajne policije na putevima, što je dovelo do povećanja broja otkrivenih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, ali na ovaj način i preventivnog delovanja na sve učesnike u saobraćaju.

Aktivnosti policijskih službenika saobraćajne policije posebno su usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju (otkriveno ukupno za deset meseci 1.106 prekršaja ili 9.61% više u odnosu na prošlu godinu), upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje (1.047 prekršaja ili 18% više u odnosu na isti period prošle godine), nevezivanje sigurnosnog pojasa (5.364 prekršaja ili 0.6% više) kao i prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila (13.259 prekršaja, odnosno 3.4% više u odnosu na isti period prethodne godine).

Policijska uprava u Požarevcu je i tokom oktobra nastavila sa sprovođenjem naloga Ministarstva unutrašnjih poslova i preduzima mere na bezbednosnom pokrivanju škola na području Braničevskog okruga, a radi povećanja bezbednosti učenika i radnika škole.

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, nastavljeno je postupanje na reviziji izdatih dozvola za držanje oružja, Policijska uprava u Požarevcu započela je 12.487 provera za reviziju držanja oružja, oduzela 60 komada oružja nakon smrti vlasnika, izvršila 6.094 provera prostorno-tehničkih uslova za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i podnela 116  zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog njegovog nesavesnog čuvanja.

Rezultati rada Policijske uprave u Požarevcu u velikoj meri postignuti su uz aktivnu saradnju sa drugim državnim organima i institucijama, pre svega Višim i Osnovnim javnim tužilaštvima, ali i uz podršku jedinica lokalne samouprave na području Braničevskog okruga.

Policijska uprava u Požarevcu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima Braničevskog okruga.Slične vesti

Teške krađe u okolini Žabara i u Požarevcu

25 Nov 2023, 15:03

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u dve odvojene akcije, uhapsili su tri osobe zbog postojanja…

Mreža saobraćajnih policija sprovodi međunarodnu akciju "Fokus na putu"

9 Oct 2023, 15:33

Od 09. do 15. oktobra 2023. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija…

Pokušaj ubistva, ranjeni muškarac zbrinut u Zdravstvenom centru u Petrovcu na Mlavi

2 Aug 2023, 10:11

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Petrovcu na Mlavi uhapsili su S. D. (1943) iz okoline ovog mesta, zbog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVeliko Gradište prepoznatljiva…

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom…

4 Dec 2023, 22:55

DruštvoKosta Bogdanović: Sebe vidim kao…

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

4 Dec 2023, 15:41

KulturaPoznati dobitnici nagrade Povelja…

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović,…

4 Dec 2023, 13:36

Kursna lista