U biblioteci  u Golupcu mart mesec-mesec žena
   11 Mar 2023, 21:49    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U biblioteci u Golupcu mart mesec-mesec žena

Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ u Golupcu ovaj mesec mart posvetila je  svojim sugrađankama.Pored koncerta Miloša Radovića  kojim je proslavljen  8.mart Međunarodni praznika žena u ovoj kulturnoj ustanovi na programu su tribine,književne večeri I izložbe.


U periodu od 1. do 10. marta članarina u biblioteci za ljubitelje pisane reči bila je besplatna, a 13. marta održaće se tribina povodom meseca borbe protiv raka dojke.Već  20. marta planirano  je otvaranje izložbe u Galeriji moderne umetnosti, dok će 21. biti održano književno veče Ljiljane Šarac. Pri kraju meseca,odnosno  28. marta održaće se književno veče Jovane Dišić a 30. marta planirana je  tribina „Gojaznost – bolest 21. veka“.


U ovoj godini Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ sa šest projekta konkurisala je na konkurs Ministarstva Republike Sebije.U prošloj godini realizovan je I jedan projekat za nabavku softera za digitalizaciju legata  Dimitrija Mite Mirkovića  

        -Očekujemo da će nas I ove godine Ministarstvo kulture Republike Srbije podržati da realizujemo nekih od šest podnetih projekata. Počeli smo I sa realizacijom prošlogodišnjeg projekta Nabavka opreme I softera za digiitalizaciju legata Dimitrija  Mite Mirkovića I ostale zavičajne građe.Štampali smo jedan lep flajer u kome predstavljamo legat I zavičajnu građu,tako da građani Golupca I Srbije mogu da na digitalnoj platformi videte šta posedujemo u našoj biblioteci.Ono što je interesatno,na ovoj platformi nalazi se I Prvi festival ,,Dani filmske komedije-DAFKO’’ koji je Golubac imao I organizovao. Ovde se nalaze fotografije sa tog festivala I mogu se videte,kako je to bilo I koji se filmovi prikazivali,kaže vd upravnica Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’,Marija Živanović Ilić.


Žene Golupca kao što smo čuli u ovoj kulturnoj ustanovi čekaju mnogobrojna iznenađenja do kraja ovog meseca Pored  bibliotekarske delatnosti,Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu radi i na realizaciji raznih projekata za mlade,u okviru radionica,književnih susreta i večeri,organizovanju koncerata i likovnih izložbi kao i očuvanju kulturnog nasleđa i negovanju narodnih običaja i tradicije.Slične vesti

Biblioteka u Kučevu proslavila 150 rođendan

16 Oct 2023, 14:28

U prisustvu predstavnika opštine Kučevo,sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.predstavnika javnih preduzeća…

Jubilej 150 godina kučevačke biblioteke

7 Oct 2023, 11:00

Biblioteka Nikola Sikimić Maksim cele godine obeležava jubilej 150 godina rada. Svečana akademija je u četvrtak   

Narodna biblioteka u Kučevu završila projekat Moje leto

16 Aug 2023, 15:45

U Narodnoj biblioteci ,,Nikola Sikimić Maksim’’ u Kučevu završen je projekat pod nazivom ,,Moje leto’’koji…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista