U biblioteci  u Golupcu mart mesec-mesec žena
   11 Mar 2023, 21:49    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


U biblioteci u Golupcu mart mesec-mesec žena

Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ u Golupcu ovaj mesec mart posvetila je  svojim sugrađankama.Pored koncerta Miloša Radovića  kojim je proslavljen  8.mart Međunarodni praznika žena u ovoj kulturnoj ustanovi na programu su tribine,književne večeri I izložbe.


U periodu od 1. do 10. marta članarina u biblioteci za ljubitelje pisane reči bila je besplatna, a 13. marta održaće se tribina povodom meseca borbe protiv raka dojke.Već  20. marta planirano  je otvaranje izložbe u Galeriji moderne umetnosti, dok će 21. biti održano književno veče Ljiljane Šarac. Pri kraju meseca,odnosno  28. marta održaće se književno veče Jovane Dišić a 30. marta planirana je  tribina „Gojaznost – bolest 21. veka“.


U ovoj godini Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ sa šest projekta konkurisala je na konkurs Ministarstva Republike Sebije.U prošloj godini realizovan je I jedan projekat za nabavku softera za digitalizaciju legata  Dimitrija Mite Mirkovića  

        -Očekujemo da će nas I ove godine Ministarstvo kulture Republike Srbije podržati da realizujemo nekih od šest podnetih projekata. Počeli smo I sa realizacijom prošlogodišnjeg projekta Nabavka opreme I softera za digiitalizaciju legata Dimitrija  Mite Mirkovića I ostale zavičajne građe.Štampali smo jedan lep flajer u kome predstavljamo legat I zavičajnu građu,tako da građani Golupca I Srbije mogu da na digitalnoj platformi videte šta posedujemo u našoj biblioteci.Ono što je interesatno,na ovoj platformi nalazi se I Prvi festival ,,Dani filmske komedije-DAFKO’’ koji je Golubac imao I organizovao. Ovde se nalaze fotografije sa tog festivala I mogu se videte,kako je to bilo I koji se filmovi prikazivali,kaže vd upravnica Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’,Marija Živanović Ilić.


Žene Golupca kao što smo čuli u ovoj kulturnoj ustanovi čekaju mnogobrojna iznenađenja do kraja ovog meseca Pored  bibliotekarske delatnosti,Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu radi i na realizaciji raznih projekata za mlade,u okviru radionica,književnih susreta i večeri,organizovanju koncerata i likovnih izložbi kao i očuvanju kulturnog nasleđa i negovanju narodnih običaja i tradicije.Slične vesti

"Vek slikan mikrofonom" - Knjiga za čitanje i slušanje

3 Mar 2023, 10:42

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu promovisana je jedinstvena knjiga za čitanje i slušanje,…

Bibliosalon sa Ljubicom Kuburom u Kučevu

22 Feb 2023, 11:16

Gost ovonedeljnog  BiblioSalona Biblioteke „Nikola Sikimić Maksim“ u Kučevu bila jwe Ljubica Kubura . 

Legati pesnika Raše Perića I njegove supruge Verice u biblioteci u Velikom Gradištu

13 Feb 2023, 16:21

U Narodnoj biblioteci ,,Vuk Karadžić’’ u Velikom Gradištu od prošle godine nalaze se legati zavičajnog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista