TUŽBE  I ISKLJUČENJA SA MREŽE ZA NESAVESNE KORISNIKE KOMUNALNIH USLUGA
   20 Feb 2017, 9:19    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


TUŽBE I ISKLJUČENJA SA MREŽE ZA NESAVESNE KORISNIKE KOMUNALNIH USLUGA

Kolektiv  komunalnog  Javnog preduzeća u Golupcu  i pored otežanih uslova u privređivanju prošlu godinu završio je bez gubitka. Osnovna delatnost  je sakupljanje,prečišćavanje i distribucija vode za piće kao i održavanje čistoće u Golupcu i u ostalim naseljima  ove podunavske Opštine.
         I pored  finansijskih i drugih problema,zaposleni u Javnom preduzeću u Golupcu rade bez prekida, a rezultat ovakvog rada je i redovno održavanje čistoće i  snamdevanje zdravom pijaćom vodom. Nabavljeno je 100 novih kontejnera,a u planu je kupovina još jedne smećare.
          Golubački komunalci upozoravaju na probleme ubiranja prihoda za utrošenu vodu i komunalne usluge,jer je sve veći broj korisnika koji ne žele da plate utrošak vode i usluge iznošenja smeća, pa je taj dug dostigao i do 15 miliona dinara. Oni pozivaju građane i vlasnike preduzeća i radnji kao i ustanove da izmire svoja dugovanja,u protivnom obustaviće se dalja isporuka vode,a naplata će se realizovati i sudskim putem.
          -Problem koji je nasleđen,ali problem sa kojim smo se svi uhvatili zajedno u koštac i krenili smo ka realizaciji naplate dugova. Podnošenja tužbi i isključenja sa mreže,sprovodimo posle razgovora i molbi građana da svoje obaveze izmire i na rate. Ima i onih koji nisu želeli da se jave,niti da dođu da razgovaraju,pa smo protuiv njih preduzele zakonske mere prinudnom naplatom duga,kaže direktor JK Golubac,Miroslav Milošević.-Vikend naselje ima 1.800 korisnika,ali je slaba naplata naših usluga. Naši  radnici mnogo rade a  primanju zarada sa nekoliko meseci zakašnjenja. Sistem vodosnamdevanja u Golupcu i u 15 naselja sada je  već stabilan i u narednom periodu nadamo da će tako i ostati.
            -Vodovodi u Golupcu i naseljima u kojima gazdijemo  poslednjih dana beleže prekomernu potrošnju vode ,jer su mnogi potrošači ostavljali otvorene slavine, kako bi sprečili smrzavanje vodovodnih instalacija, proizvodnja vode je trenutno povećana i svi kapaciteti maksimalno su angažovani,pa se obaveštavaju građani da to provere  i svoju potrošnju smanje na normalu,upozorio je Milošević.
            Na ostvarivanju povećanja rentabilnosti i dobrom poslovanju  uticalo je maksimalno angažovanje na smanjenju troškova reprezentacije,telefona,potrošnog materijala i ostalih neproizvodnih usluga kao i finansijska podrška Lokalane samouprave kroz subvencije.
 
 Lj.Nastasijević



Slične vesti

Mali za RTS: Finansije su nam stabilne, inflacija pada - u maju tri plus-minus 1,5 odsto

28 Mar 2024, 9:22

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike, kao dobre i veoma uspešne…

Vučić sa predstavnicima MMF-a o projektu "Skok u budućnost - Srbija 2027"

25 Mar 2024, 12:10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima MMF-a na čelu sa šefom misije u Srbiji Donalom Mekgetigenom.…

Agencija Fič potvrdila kreditni rejting Srbije

10 Feb 2024, 10:24

Rejting agencija Fič potvrdila je kreditni rejting Srbije na nivou BB+, što je na korak do investicionog rejtinga,…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

DruštvoIstraga ubistva zatvorenika u…

Ne smiruje se bura u javnosti, nakon vesti da je 74-godišnji zatvorenik preminuo u…

28 Mar 2024, 9:19

DruštvoDuži redovi za reklamaciju nego…

Sugrađani se žale da im od Nove godine, nakon hakerskog napada na EPS, stižu uvećani računi…

28 Mar 2024, 9:16

Kursna lista