TURISTIČKI  RAJ ZA LJUBITELJE  ISTORIJE I SPORTOVA NA VODI KAO I ZA PEŠAKE I BICIKLISTE
   25 Feb 2017, 16:37    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


TURISTIČKI RAJ ZA LJUBITELJE ISTORIJE I SPORTOVA NA VODI KAO I ZA PEŠAKE I BICIKLISTE



Opština Golubac, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu, na ovogodišnjem 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila je  svoju turističku ponudu u koju je  uvrstla  u prvom redu Golubačku tvrđavu,sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.U okviru kompleksa Tvrđava Golubački grad počeo je sa radom novi Vizitorski centar koji je primio I  prve posetioce.


Štand turističke organizacije na sajmu posetio je i prvi čovek  opštine dr  Nebojša Mijović sa saradnicima. Opština Golubac kao mala i nerazvina podunavska opština svoju razvojnu šansu bazira na Dunavskom turizmu, a njeni glavni aduti su Golubačka tvrđava, jedrenjje na vodi i odmor u prirodi. U toku je realizacija nekoliko projekata u prvom redu obnova Golubačke tvrđave, nastavak izgradnje  biciklističke staze pored Dunava u dužini od 12 kilometara.


-Golubačka tvrđava je naš brend razvoja turizma po kojoj smo poznati kod nas i u svetu,a pored nje u planu nam je i razvoj verskog turizma kao i izgradnja šetnih staza irealizacija projekata u oblasti planinskog biciklizma,izgradnji plaže i marine na Dunavu i da privedemu kraju izgradnje šetno-biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave u dužini od 12 kilometara. Ovo su za nas značajni razvojni projekti koji će doprineti razvoju naše lokalne samouprave i turizma kao  turističke destinacije u Srbiji,kaže predsednik Opštine,dr Nebojša Mijović.



     U okviru obnove Golubačke tvrđave prošle godine završen je Vizitorski centar koji je primio i prve turiste.


       -Tvrđava Golubački grad i sam kompleks  počinju 15 marta ove godine zvanično svoju prvu turističku sezonu.Ono što mi nudimo pre svega to je kompleks koji je završen,sem tvrđave čija je revitalizacija u toku. Vizitorski centar je završen i kompletno opremljen i sada radimo na pripremi  izložbe kao stalne postavke arheoloških nalazišta koji su pronađeni tokom izgradnje tunela i arheološkog parka  u proteklih dveipo godine. Svi pronađeni predmeti su konzervirani i biće to izložba areholoških nalaza,a ova izložba ima još elemenata koji su zanimljivi za posetioce. Pored izložbe,u Centru postoji i kafiterija gde posetioci mogu da popiju kafu,da posmatraju Dunav,obiđu areološki park u kome se nalazi Turski haman i Rimska kuća kao i panaoramsko razgledanje tvrđave. Znači,to je naša ponuda u ovoj godini,a naredne godine biće značajno drugačija,naglasila je Iskra Maksimović,direktorka Društva ,,Tvrđava Golubački grad’’ iz ovog grada na Dunavu.


        Jelena Petrović,vd direktora Turističke organizacije Golubac kaže da  pored našeg glavnog brenda, Golubačke tvrđave, predstavićemo  i značajne manifestacije na jedan poseban način, kroz prizmu mladih naših stvaraoca i kako oni kao promoteri vide svoj grad Golubac. Ove godine, prvi put na sajmu predstavlja svoju aktivnost i ponudu za odmor i rekreaciju i Biciklistički klub Golubac. A tu je i ponuda vožnje Dunavu brodićem.


           Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno i u prirodi za njih je Golubac idealna destinacija. Na njegovom području nalazi se i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.
 
Lj.Nastasijević



Slične vesti

Paketići za 250 mališana od Turističke organizacije Grada Požarevca

28 Dec 2023, 13:46

Tradicionalna podela paketića najmlađim sugrađanima i ove godine je organizovana u Sportskom centru Požarevac. Podeli paketića…

Za TO zlatibor Turistički cvet, TO Golubac drugo mesto

26 Dec 2023, 15:18

Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put najboljima i najzaslužnijima za…

Veliko Gradište prepoznatljiva turistička destinacija u Donjem Podunavlju

4 Dec 2023, 22:55

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom turističke ponude za ovu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista