TURISTIČKI  RAJ ZA LJUBITELJE  ISTORIJE I SPORTOVA NA VODI KAO I ZA PEŠAKE I BICIKLISTE
   25 Feb 2017, 16:37    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


TURISTIČKI RAJ ZA LJUBITELJE ISTORIJE I SPORTOVA NA VODI KAO I ZA PEŠAKE I BICIKLISTEOpština Golubac, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu, na ovogodišnjem 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila je  svoju turističku ponudu u koju je  uvrstla  u prvom redu Golubačku tvrđavu,sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.U okviru kompleksa Tvrđava Golubački grad počeo je sa radom novi Vizitorski centar koji je primio I  prve posetioce.


Štand turističke organizacije na sajmu posetio je i prvi čovek  opštine dr  Nebojša Mijović sa saradnicima. Opština Golubac kao mala i nerazvina podunavska opština svoju razvojnu šansu bazira na Dunavskom turizmu, a njeni glavni aduti su Golubačka tvrđava, jedrenjje na vodi i odmor u prirodi. U toku je realizacija nekoliko projekata u prvom redu obnova Golubačke tvrđave, nastavak izgradnje  biciklističke staze pored Dunava u dužini od 12 kilometara.


-Golubačka tvrđava je naš brend razvoja turizma po kojoj smo poznati kod nas i u svetu,a pored nje u planu nam je i razvoj verskog turizma kao i izgradnja šetnih staza irealizacija projekata u oblasti planinskog biciklizma,izgradnji plaže i marine na Dunavu i da privedemu kraju izgradnje šetno-biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave u dužini od 12 kilometara. Ovo su za nas značajni razvojni projekti koji će doprineti razvoju naše lokalne samouprave i turizma kao  turističke destinacije u Srbiji,kaže predsednik Opštine,dr Nebojša Mijović.     U okviru obnove Golubačke tvrđave prošle godine završen je Vizitorski centar koji je primio i prve turiste.


       -Tvrđava Golubački grad i sam kompleks  počinju 15 marta ove godine zvanično svoju prvu turističku sezonu.Ono što mi nudimo pre svega to je kompleks koji je završen,sem tvrđave čija je revitalizacija u toku. Vizitorski centar je završen i kompletno opremljen i sada radimo na pripremi  izložbe kao stalne postavke arheoloških nalazišta koji su pronađeni tokom izgradnje tunela i arheološkog parka  u proteklih dveipo godine. Svi pronađeni predmeti su konzervirani i biće to izložba areholoških nalaza,a ova izložba ima još elemenata koji su zanimljivi za posetioce. Pored izložbe,u Centru postoji i kafiterija gde posetioci mogu da popiju kafu,da posmatraju Dunav,obiđu areološki park u kome se nalazi Turski haman i Rimska kuća kao i panaoramsko razgledanje tvrđave. Znači,to je naša ponuda u ovoj godini,a naredne godine biće značajno drugačija,naglasila je Iskra Maksimović,direktorka Društva ,,Tvrđava Golubački grad’’ iz ovog grada na Dunavu.


        Jelena Petrović,vd direktora Turističke organizacije Golubac kaže da  pored našeg glavnog brenda, Golubačke tvrđave, predstavićemo  i značajne manifestacije na jedan poseban način, kroz prizmu mladih naših stvaraoca i kako oni kao promoteri vide svoj grad Golubac. Ove godine, prvi put na sajmu predstavlja svoju aktivnost i ponudu za odmor i rekreaciju i Biciklistički klub Golubac. A tu je i ponuda vožnje Dunavu brodićem.


           Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno i u prirodi za njih je Golubac idealna destinacija. Na njegovom području nalazi se i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.
 
Lj.NastasijevićSlične vesti

Homoljski kraj najposećeniji u poslednje dve godine

31 Mar 2022, 11:56

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 24. do 27. marta u Hali 4 Beogradskog sajma, svoju bogatu turističku ponudu…

Javne ličnosti promovisale Požarevac na Međunarodnom sajmu turizma

26 Mar 2022, 11:45

Turistička organizacija grada Požarevca predstavila se na 43. Sajmu turizma u Beogradu. Pored brojnih izlagača iz zemlje…

Ambiciozni plan nastupa Turističke organizacije Požarevac na sajamskim manifestacijama

22 Feb 2022, 13:14

Turistička organizacija grada Požarevca ove godine planira da svoju ponudu prezentuje na sajamskim manifestacijama, kako…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista