Turistička organizacija Zlatibor pokreće kamoanju Tvoj Zlatibor
   16 Sep 2020, 9:25    Čajetina    SATTV    Elena Marjanović


Turistička organizacija Zlatibor pokreće kamoanju Tvoj Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor pokreće kamoanju “Tvoj Zlatibor”. Kampanja će preneti i atmosferu iz nedavno otvorenog kaubojskog grada na Vodicama, Stopića pećine Gostilja, Ribničkog jezera, Sirogojna, Tornika.
Nakon uspešne letnje sezone, Turistička organizacija Zlatibor pokreće kampanju „Tvoj Zlatibor“. Cilj kampanje je da, kroz serijal od pet video epizoda i tekstova, pokaže prelepe zlatiborske pejzaže, otkrije manje poznate destinacije i podseti na sadržaje i aktivnosti u kojima gosti najposećenije planine u Srbiji uživaju. Tokom kampanje biće organizovana i nagradna igra na Instagramu „Zašto volim Zlatibor“, pa TO Zlatibor poziva zainteresovane da učestvuju i konkurišu za vredne nagrade, među kojima je i boravak u popularnom turističkom centru.

Pored dobro poznatih zlatiborskih lokaliteta, kampanja će prikazati i manje istražene delove srpske planinske lepotice, poput Ršumove pećine, crkve brvnare u Jablanici, vodopada u Semegnjevu. Ljubitelji prirodepo rečima Vladimira Živanovića direktora Turističke organizacije Zlatibor, videće da se već na pet minuta od centra pružaju nepregledni pašnjaci i staze za šetnju, a oni koji traže mir saznaće gde ni u špicu sezone nema gužve

“Dok smo snimali materijal za kampanju, upoznali smo turiste koji dolaze godinama unazad i bez problema biciklom prelaze trasu od centra do manastira Dubrava. A videćete, taj put nije nimalo naivan. Zabeležili smo nestvarne kadrove na putu do Uvca, manastira skrivenog u netaknutoj prirodi. Videli smo da se na Čigotu, pored iskusnih planinara, penju i porodice sa malom decom i uverili se da Zlatibor ima prelepe zalaske sunca. Sve ćemo to u narednih mesec dana predstaviti gostima koji vole našu planinu i onima koji će se u nju tek zaljubiti – najavljuje Živanović.

Kampanja će preneti i atmosferu iz nedavno otvorenog kaubojskog grada na Vodicama, Stopića pećine koja je ove godine srušila prošlogodišnjirekord po posećenosti, kao i sa lokaliteta koje turisti vole, Gostilja, Ribničkog jezera, Sirogojna, Tornika. Najmlađi će uživati u pogledu na dinosauruse iz Dino parka, a nešto stariji će saznati šta ih čeka ako odluče da se oprobaju u adrenalinskim aktivnostima, poput kartinga, zip lajna, vožnje kvadovima ili paraglajdinga.

“Zlatibor se može pohvaliti ponudom koja je tako raznovrsna da će zadovoljiti i najzahtevnije turiste. Neki naši gosti vole da svoj odmor provedu u samom centru, drugi osvajaju vrhove, treći uživaju u izletima. Mi se trudimo da svi oni budu zadovoljni i želimo da svako nađe svoj deo Zlatibora. I sve ih pozivamo da učestvuju u našoj nagradnoj igri na Instagramu, koja uskoro počinje, i da nam kažu zašto vole Zlatibor - poziva Živanović.

Da gosti vole ovaj turistički centar, pokazuju i poslednji podaci Republičkog zavoda za statistiku po kojima je Zlatibor najposećenija srpska planina. Ni pandemija, ni velika rekonstrukcija centra koja se odvijala u prethodnom periodu, nisu sprečili turiste da uživaju na Zlatiboru.

“Zahvalni smo turistima na strpljenju i razumevanju da su radovi bili neophodni da bi naš Zlatibor zasijao još jačim sjajem. Pravimo moderno šetalište u kom će uživati sve generacije, a uskoro će biti završeni i radovi na uređenju jezera, simbola Zlatibora. Na jesen će se prvi
putnici provozati gondolom, a pripremamo i nove projekte koji će učvrstiti lidersku poziciju Zlatibora u srpskom turizmu – ističe Živanović.

Više od 490.000 noćenja evidentirano na Zlatiboru od početka godine Oko 128.000 turista posetilo Zlatibor od januara Preko 90.000 posetilaca u Stopića pećini od januara čime je srušen prošlogodišnji rekord.
 



Slične vesti

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na sajmu turizma u Sofiji

14 Mar 2024, 9:50

Međunarodni sajam turizma "Holiday and spa" održava se u Sofiji u periodu od 13. do 15. marta 2024. godine. Turistička…

Film "Zlatibor, planina bogova" oduševio Nišlije

1 Mar 2024, 10:21

Dokumentarno-igrani film "Zlatibor planina bogova" premijerno je prikazan pred niškom publikom u sredu,…

Izuzetna posećenost Zlatibora i za Sretenje

21 Feb 2024, 12:44

Nepregledne kolone automobila na isključenju sa autoputa Miloš Veliki u Pakovraću, redovi za kupovine ulaznica na…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista