TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE KUČEVO NA 39. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA
   22 Feb 2017, 13:48    Kučevo    Sat Tv    Aleksandar Krstić


TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE KUČEVO NA 39. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA

Opština Kučevo  će se zajedno sa ostalim opštinama iz Braničevskog okruga  predstaviti  na ovogodišnjem 39 Međunarodnog sajmu turizma koji će se održati od 23 do 26-og februara  u Beogradu.
Zbog zdrave prirode,speleološkog turizma i odmora na selu radimo na planu efikasnije promocije Kučeva i čitavog ovog kraja a naš moto je  i izlazak na evropsku turističku scenu,jer imamo šta da ponudimo i pokažemo probirljivijoj evropskoj i svetskoj turističkoj klijenteli, kaže direktor   Turističke organizacije ove  zviške opštine Nebojša Brsanović .
               -Tom prilikom predstavićemo turističku ponudu naše Opštine, ali i jubilarnu, 50. Smotru narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’ koja će se održati od 25 maja do 3.juna ove godine.Deo bogate tradicionalne kulture našeg kraja predstavićemo od četvrtlka do subote u polusatnim programima kao i našu tradicionalnu kuhinju i ostale potencijale našeg kraja.  
           U okviru turističke ponude na sajmu kučevljani će se predstaviti sa speleološkim turizmom i svojim velelepnim pećinama kao i sa nekoliko značajnih manifestacija u cilju očuvanja kulturne baštine i prirodnih vrednosti ovoga kraja. To su manifestacije ,Smotra izvornog narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’koja ove godine slavi  jubilej-50 godina postojanja, Festival dečjeg folklora i  Međunarodni Festival Etnološkog filma ,,FESTEF’’.
          -Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati da veoma značajno utiče na smanjenje nezaposlenosti . Ovaj kraj je izuzetno bogat prirodnim potencijalima za speleološki turizam i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ga podignemo na najviši mogući nivo. Pećine Ceromošnja,Ravništarka i Dubočka predstavljaju pravo prirodno bogatstvo,nalaze se u ekološki zdravim sredinama i to nam daje za pravo da u bliskoj budućnosti,pogotovu zbog blizine Dunava,postanemo važna turistička destinacija u ovom delu Srbije,kazao je  Brsanović.
           Pored ovih pećina tu je i vila Kralja Aleksandra koja se nalazi u selu Neresnica.  Na ulazu u Kučevo postaji i Potajnica koja je svetski fenomen po lepoti koju je stvorila priroda i uskoro će početi  radovi na njenom uređenju. Bogatsvo što nam je priroda darovala mnoge bi sredine poželele da imaju, zato planiramo da u narednom periodu ovo uredimo i tako obogatimo našu turističku ponudu. Turistička organizacija Kučeva  privodi  kraju izgradnju i  jednog od mnogobrojnih projekata  Multifunkcionalnog turističkog centra-Vidikovac Jelena Stena,a u planu je i igradnja biciklističke staze od pećine Ravištarka do vrha Štubelj  u dužini od 15 kilometara.
           Nekoliko važnih  projekata pokrenuće  regionalnu strategiju razvoja turizma kao i zajednički nastup na domaćem i inostranom tržištu,gde opština Kučevo vidi svoju razvoju šansu i bolji život njenih građana.Slične vesti

Opština Veliko Gradište još jednom pohvaljena za transparentnost

3 Jun 2022, 11:45

USAID i Transparentnost Srbija dodelili su opštini Veliko Gradište Pohvalnicu za ocenu iznad 70, ostvarenu…

Šta očekuje Gradištance u 2022. godini?

14 Dec 2021, 12:15

U narednom periodu, opština Veliko Gradište postaće bogatija za šetno-biciklističku stazu Ram-Zatonje,…

Velikom Gradištu nagrada za najbolju opštinsku upravu u oblasti transparentnosti i učešća javnosti u radu

14 Dec 2021, 10:27

Opština Veliko Gradište dobitnik je nagrade koju dodeljuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista