Turistička organizacija Golubac u bogatu turističku ponudu  uvrstila je I vožnju brodićima kao atrakciju na Dunavu
   24 Aug 2020, 12:46    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Turistička organizacija Golubac u bogatu turističku ponudu uvrstila je I vožnju brodićima kao atrakciju na Dunavu

Ako se još uvek pitate zašto se kaže da je Dunav more, niste bili u Golupcu! Ovaj gradić na istoku Srbije krasi sva lepota reke, koja je ovde široka preko 6 kilometra. Činjenicu da je ovo najpopularnija reka na svetu za rečna krstarenja I sam pogled na Dunav, kako se približavate čuvenoj Golubačkoj  tvrđavi, podseti vas na pogled ka Boki Kotorskoj. Plavetnilo Dunava je neverovatno, njegova širina i utisak da se spaja u daljini sa nebom mnoge zaista podseća na morski ambijent koji  ti daje prostora i da živiš svoju bajku .

A da biste ga bolje doživeli, tu je brodić Dika kojim upravlja Nemanja Dimitrijević,turistički vodič iz Golupca., koji će vas provesti krog Golubački klisuru, koja je početak Đerdapske klisure, sve do Jelenske stene I pričati vam legende o nastanku tvrđave..


Ploveći Dunavom od Nemanje  ćete čuti i priču o lepoj princezi Jeleni i njenoj nesrećnoj ljubavi, kao i steni Baba Kaj, za koju je bila vezana.
         -Još jedna od priča kaže da je Golubac dobio ime po golubovima, koji su bili jedino društvo  zarobljenoj princezi Jeleni  u vrhu zamka, koji se danas zove šešir kula ,dodaje Nemanja.
Ove legende kao da prate ceo golubački kraj, a posebno tvrđavu Golubački grad. Ona se nalazi na takvom mestu, koje nikada nije dozvolilo onima koji žele da je osvoje da to i ostvare. Sada obnovljena sija punim sjajem i privlači mnoge turiste, koji ovde mogu da se upoznaju sa njenom istorijom, koju su, između ostalih, pisali i despot Stefan Lazarević i najveći junak poljske srednjovekovne istorije Zaviša Crni.
 
            Nemanja Dimitrijević kaže da na  ovogodišnju turističku sezonu u Golupcu I posetu uticala je pandemija Covid- 19,što je smanjila posetu stranih gostiju,pa je sada ovde više prisustno naših  građana  iz Srbije.
             -Odrasiao sam na ovim lepim obalama Dunava i želim da to zadovoljstvo podelim sa vama,priča nam Nemanja I dodaje da je ovo misija da uživate, budete bezbedni i doživite izuzetnu priču ovog kraja. Za vas imamo šumu, vetar, sunce, klisuru, kule i čitav srednjevekovni grad - Golubački grad. Plovićemo Dunavom i videćete Golubac i Golubačku tvrđavu iz drugačije perspektive, a možemo da se otisnemo i dalje ako tako odlučite i ako želite da zaplovite malo dalje od Golupca – ova tura je baš za Vas. Obići ćemo Golubački grad, ali i okolna mesta, Vince i Usije. Vreme je na reci nebitno, opustite  se i upijate mirise reke i mirnog toka života na obali,ovako Nemanja priča svojim gostima koji se opredele da sa njegovim brodićem zaplove od marine do Golubačke tvrđave.Slične vesti

Opština Kučevo postaje sve značajnija turistička destinacija u Srbiji

12 Oct 2020, 12:18

Grupa beogradskih turista posetila je opštinu Kučevo, koja im je bila potpuno nepoznata, a njihovi utisci iz ovog…

Hoće li turističke agencije staviti ključ u bravu

1 Oct 2020, 9:59

Domaćim turističkim agencijama ističu polise osiguranja, a osiguravajuće kuće ne žele da ih obnove, jer zbog pandemije turističke…

Opština Golubac sa novim kapitalnim projektima upotpunjuje turističku ponudu

29 Sep 2020, 12:04

U cilju bolje turističke ponude u opštini Golubac  radi se   na stvaranju još boljih uslova,,u…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : Skoro 550 novih…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac 549 novih slučajeva korona virusa…

28 Nov 2020, 18:45

ZdravljeGrad finasira dodatni broj lekara…

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca obratio se javnosti, prvi put nakon progašenja…

28 Nov 2020, 13:28

DruštvoCrveni krst Golubac podelio novčanu…

Crveni krst Golubac u saradnji sa Crvenimm krstom Srbije, koji je  potpisao ugovor sa…

28 Nov 2020, 12:08

Kursna lista