TRI UDRUŽENJA ŽENA IZ OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE NA MANIFESTACIJI U PIRKOVCU
   15 May 2019, 17:38    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


TRI UDRUŽENJA ŽENA IZ OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE NA MANIFESTACIJI U PIRKOVCU

U organizaciji Udruženja roditelja dece sa smetnjama  u razvoju ,,Zajedno do svetlosti’’,u porti manastira  Sv.Arhangela Gavrila’’ u naselju Pirkovac ,opština Svrljig,održana je Druga Izložba obrednih hlebova,slavskih i sitnih kolača i etno štandova pod nazivom,,Hleb naš nasušni’’.

Manifestacija je ove godine imala Međunarodni karakter,a osim učesnika iz cele Srbije bilo je i gostiju iz Bugarske,Slovenije i Makedonije.Predsednik Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razviju,,Zajedno do svetlosti’’,Ninoslav Ranđelović otvarajući ovu izložbu rekao je,  da je cilj ove manifestacije da se ljudima skrene pažnja na decu sa smetanjama u razvoju,a njima pruži dan drugačiji od svakodnevnice.On je naglasio da je svaki trenutak druženja za decu ove kategorije dragocen,a posebno boravak u prirodi.

U porti manastira bile su postavljene i dve kutije za dobrovoljne priloge koji će biti upotrebljeni za učešće dece na Letnji kamp na Divčibarama koji se održava u junu za šesdesetoro dece iz Srbije i njihove pratioce.Manifestacija je imala i takimičarski karakter,a tročlani žiri je proglasio najbolje u četiri kategorije.

Obredne hlebove najbolje su umesile članice Aktiva žena Svrljig.U kategoriji slavskih kolača pobedilo je Udruženje žena,,Homolje’’ iz Žagubice,koje je bilo najbolje i u pravljenju sitnih kolača. Prvo mesto za etno štand osvojilo je Udruženje,,Od predaha za budućnost’’ iz sela Vlaške kod Mladenovca.
U velikoj konkurenciji, među pobednicima našlo se udruženje „Zlatna ruka” iz Đurakova-Popovca za osvojeno drugo mesto za najlepši etno štand i drugo mesto u pikadu, dok je treće mesto u ovoj disciplini osvojila ekipa „Veliko Gradište“.

          Svim učesnicima dodeljene su zahvalnice i poklon paketi,a najboljima i prigodne nagrade koje su uručili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović,Ninoslav Ranđelović,predsednik Udruženja ,,Zajedno do svetlosti’’ i Miroslav Marković,direktor Centra za turizam,kulturu i sport Svrljig.Tokom cele manifestacije u prelepom prirodnom okruženju manastira  održan je kulturno-umetnički program,a posetioci su imali priliku da razgledaju i sam manastir koji potiče iz 14.veka i manastirsko imanje.

          Iguman manastira Iguman Ahrimandrit Varnava rekao je, da se godinama unazad u saradnji sa lokalnom samoupravom i mnogobrojnim donatorima mnogo radilo na sređivanju manastira,pruilaznih puteva i verskih i turističkih objekata u tom kraju.


Pokrovitelj je opština Svrljig,a manifestaciju uspešno su organizovali Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju ,,Zajedno do svetlosti’’,sveštenstvo manastira Sveti Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i Centar za turizam,kulturu i sport Svrljig.
Lj.Nastaasijević
Izvor:TO VG. Slične vesti

U KUČEVU OTVORENA IZLOŽBA ISPIRACIJA AUTORKE ANASTASIJE KOCIĆ

6 Dec 2019, 14:43

Izložbu,,Ispiracija’’u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ u Kučevu,otvorila…

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA SLIKA BEZ GRANICA

28 Nov 2019, 16:04

U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC  SINOĆ JE SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA SLIKA POD NAZIVOM BEZ GRANICA I PROMOCIJA KNJIGE "GRČKI…

ZAJEDNIČKA IZLOŽBA SLIKA NADE DENIĆ I MILANA JAKŠIĆA U KUČEVU

22 Nov 2019, 23:16

U Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ u Kučevu juče  je  otvorena izložba…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKNJIŽEVNO VEČE: PROMOCIJA ČASOPISA…

SAVEZ POTOMAKA RATNIKA SRBIJE 1912-1920., UDRUŽENJE POTOMAKA  RATNIKA 1912-1920.GRADSKA…

12 Dec 2019, 22:36

DruštvoPROMOCIJA KNJIGE STRANAC U SOPSTVENOJ…

U SVEČANOJ SALI NARODNE BIBLIOTEKE ILIJA M PETROVIĆ PREDSTAVLJENA JE KNJIGA  STRANAC…

12 Dec 2019, 15:12

DruštvoNOVI DISPEČERSKI CENTAR VI BTO…

U OKVIRU IZGRADNJE NOVOG ŠESTOG BTO SISTEMA, U DELU ELEKTROPROJEKTOVANJA „PAKETA…

12 Dec 2019, 15:03

Kursna lista