TRI UDRUŽENJA ŽENA IZ OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE NA MANIFESTACIJI U PIRKOVCU
   15 May 2019, 17:38    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


TRI UDRUŽENJA ŽENA IZ OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE NA MANIFESTACIJI U PIRKOVCU

U organizaciji Udruženja roditelja dece sa smetnjama  u razvoju ,,Zajedno do svetlosti’’,u porti manastira  Sv.Arhangela Gavrila’’ u naselju Pirkovac ,opština Svrljig,održana je Druga Izložba obrednih hlebova,slavskih i sitnih kolača i etno štandova pod nazivom,,Hleb naš nasušni’’.

Manifestacija je ove godine imala Međunarodni karakter,a osim učesnika iz cele Srbije bilo je i gostiju iz Bugarske,Slovenije i Makedonije.Predsednik Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razviju,,Zajedno do svetlosti’’,Ninoslav Ranđelović otvarajući ovu izložbu rekao je,  da je cilj ove manifestacije da se ljudima skrene pažnja na decu sa smetanjama u razvoju,a njima pruži dan drugačiji od svakodnevnice.On je naglasio da je svaki trenutak druženja za decu ove kategorije dragocen,a posebno boravak u prirodi.

U porti manastira bile su postavljene i dve kutije za dobrovoljne priloge koji će biti upotrebljeni za učešće dece na Letnji kamp na Divčibarama koji se održava u junu za šesdesetoro dece iz Srbije i njihove pratioce.Manifestacija je imala i takimičarski karakter,a tročlani žiri je proglasio najbolje u četiri kategorije.

Obredne hlebove najbolje su umesile članice Aktiva žena Svrljig.U kategoriji slavskih kolača pobedilo je Udruženje žena,,Homolje’’ iz Žagubice,koje je bilo najbolje i u pravljenju sitnih kolača. Prvo mesto za etno štand osvojilo je Udruženje,,Od predaha za budućnost’’ iz sela Vlaške kod Mladenovca.
U velikoj konkurenciji, među pobednicima našlo se udruženje „Zlatna ruka” iz Đurakova-Popovca za osvojeno drugo mesto za najlepši etno štand i drugo mesto u pikadu, dok je treće mesto u ovoj disciplini osvojila ekipa „Veliko Gradište“.

          Svim učesnicima dodeljene su zahvalnice i poklon paketi,a najboljima i prigodne nagrade koje su uručili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović,Ninoslav Ranđelović,predsednik Udruženja ,,Zajedno do svetlosti’’ i Miroslav Marković,direktor Centra za turizam,kulturu i sport Svrljig.Tokom cele manifestacije u prelepom prirodnom okruženju manastira  održan je kulturno-umetnički program,a posetioci su imali priliku da razgledaju i sam manastir koji potiče iz 14.veka i manastirsko imanje.

          Iguman manastira Iguman Ahrimandrit Varnava rekao je, da se godinama unazad u saradnji sa lokalnom samoupravom i mnogobrojnim donatorima mnogo radilo na sređivanju manastira,pruilaznih puteva i verskih i turističkih objekata u tom kraju.


Pokrovitelj je opština Svrljig,a manifestaciju uspešno su organizovali Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju ,,Zajedno do svetlosti’’,sveštenstvo manastira Sveti Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i Centar za turizam,kulturu i sport Svrljig.
Lj.Nastaasijević
Izvor:TO VG. Slične vesti

IZLOŽBOM SLIKA AKVARELA O DUNAVU I POZORIŠNOM PREDSTAVOM BOJ NA KOSOVU U GOLUPCU OBELEŽENA NOĆ MUZEJA

20 May 2019, 19:35

Među 40 gradova u Srbiji u kojima je u subotu 18.maja od 19.sati do jedan sat posle ponoći obeležio ,,Noć muzeja’…

OTVORENA IZLOŽBA „DEKADA“ AUTORA ALEKSANDRA LEKE MLADENOVIĆA

18 May 2019, 11:57

U četvrtak 16. maja 2019. godine u Galeriji savremene umetnosti svečano je otvorena izložba „DEKADA“ autora…

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PUTOVANJA TRI OBJEKTIVA

16 May 2019, 23:45

Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić u izložbenom prostoru Zavičajne  galerije  Centra za kulturu ,,veljko…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDANAS JE DRŽAVNI PRAZNIK Da li…

Dan Ćirila i Metodija, odnosno Dan slovenske pismenosti i kulture, državni je praznik koji…

24 May 2019, 11:03

DruštvoObaveštenje o nestanku vode za…

Zbog sanacije kvara na mreži bez vode će biti potrošači u naselju Busije, do 15:00…

24 May 2019, 10:49

SportPIONIRI OSNOVNE SKOLE IVO LOLA…

Nastavljena dominacija odbojkaša iz Velikog Gradišta u mlađim kategorijama.…

23 May 2019, 14:38

Kursna lista