TRI DECENIJE JEDRILIČARSTVA  U GOLUPCU
   4 Feb 2019, 13:11    Golubac    Ljubiša Nastasijević


TRI DECENIJE JEDRILIČARSTVA U GOLUPCU

Reka Dunav, povoljni vetrovi i bogata flora i fauna pružaju dobre uslove što je Golubac već tri decenije centar sportova na vodi u Srbiji kao i Istočnoj Evropi.

Reč je o ekološki zdravoj i čistoj regiji, s velikim mogućnostima za aktivan odmor, i dobrih prirodnih uslova za sportove na vodi, ribolovni i lovni turizam kao i proizvodnju zdrave hrane, za domaću i inostranu trpezu. Centar Srbije i sveta u sportskom ribolovu i sportovima na vodi, jedinstvena turistička ponuda omogućiće, zahvaljujući plovnom Dunavu, brže spajanje ovog dela Srbije sa Evropom, gde opština Golubac ovde vidi svoju razvojnu šansu u Braničevskom okrugu i Donjem Podunavlju.

             Golubac je već tri decenije pravi srpski centar za sportove na vodi posebno u jedrenju.Dunav kod Golupca širok je oko sedam kilometara a vetrovi skoro nikad ne prestaju što stvara Idealne uslove za razvoj jedriličarstva,pa u toku   godine Jedriličarski savez Srbije koji ima svoj centar u ovom gradu na Dunavu  organizuje razna takmičenja u jedrenju na vodu kao i školu jedrenja.Zato u cilju razvoja turizma opština Golubac daje punu podršku razvoju sportova na vodi,posebno jedrenju.
           -Ovde je  Dunav najširi u svom toku i pruža dobre uslove za razvoj sportova na vodi.Otvaranjem jedriličarskog centra  od strane Jedriličarskog saveza Srbije za Golubac je od velikog značaja,jer je ovde tokom godine prisustno veliki broj mladih koji se bavi sportovima na vodi,poserbno jedrenjem.Golubac pruža dobre uslove za boravak i odmor turista,posebno onih koji vole reku Dunav,jedrenje i zdravu prirodu.

          Reka Dunav,Golubačka tvrđava,Manastir Tuman i ekološki zdrava priroda su preduslovi za bogatu turističku ponudu ovog kraja,gde ova podunavska opština viidi svoju razvojnu šansu.


          Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope,a ova opština poznata je i po jedrenju jer je Dunav upravo u Golupcu najširi u svom toku. Zbog ovih mogućnosti turistička ponuda ove podunavske Opštine,osim različitim prirodnim i kulturno-istorijskim potencijalima i manifestacijama,okrenuta je i aktivnom odmoru koji  sve više - privlači turiste.

          Ekološki turizam uz pešačenje, biciklizam i planinarenje-Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa Nacionalnim parkom ,,Đerdap’, klisurama, izvorima i vodopadima.Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno za njih je Golubac idealna destinacija.
 
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

GOLUBACKA TVRĐAVA OTVORENA ZA POSETIOCE

30 Mar 2019, 19:42

Obnovljena tvrđava Golubački grad  je svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice…

VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

9 Mar 2019, 22:59

Opština Veliko Gradište u ovoj godini predstavlja svoju šarenoliku turističku ponudu kako u prirodnim…

SPELEOŠKI I SPORTSKI TURIZAM I ODMOR U PRIRODI PRIORETI TURISTIČKE PONUDE KUČEVA

25 Feb 2019, 22:23

Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati da veoma značajno utiče na smanjenje…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaVUČIĆ NA SKUPU BUDUĆNOST SRBIJE

U Beogradu održan najveći skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije", na kom se narodu…

19 Apr 2019, 21:26

PolitikaKAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE U BEOGRADU

Danas je skup koji se organizuje u okviru kampanje Budućnost za Srbiju ispred Narodne skupštine…

19 Apr 2019, 14:52

DruštvoMIRA MARKOVIĆ KREMIRANA U MOSKVI

UDOVICA BIVŠEG PREDSEDNIKA SR JUGOSLAVIJE SLOBODANA MILOŠEVIĆA I JEDNA OD OSNIVAČA…

19 Apr 2019, 14:44

Kursna lista