TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U  BRANIČEVU
   17 May 2019, 19:43    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U BRANIČEVU

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva ,,Braničevo’’ i Mesne zajednice, u ovom pečkom naselju,u Opštini Golubac,  18-og maja,održavaju se tradidicionalni 11  i Treći po redu  Međunarodni,,Majski susreti’’ folklora.

       
-Kulturno-umetničko društvo Braničevo u subou 18.maja ove godine organizuje Treći po redu Međunarodni festival folklora,inače 11-put Majske susrete.Toga dana dolaze nam naši prijatelji Kulturno -umetnička društva ,,Jedinstvo'' iz Beča,,Pletenica'' iz Bijeljine,''Selevac'' iz Selevca,''Đurđevdan'' iz Novog Sela i Folklorci veterani iz Požarevca. Imamo i izložbu domaće radinosti i starih fotografija stanovnika meštana Braničeva kao i defile svih učesnika festivala,kaže umetnički rukovodilac KUD-a ,,Braničevo'',Kristivoje Anđelković.

Društvo godinama učestvuje na festivalima, smotrma folklora i drugim srodnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Rezultat uspešnog rada su broja priznanja i nagrade. Kulturno umetničko društvo ,,Braničevo'' ima uspešnu saradnju sa mnogim društvima, a sa pojedinim i potpisane povelje o bratimljenju.
 
Kulturno umetničko društvo iz ovog naprednog pečkog sela u opštini Golubac okuplja i organizuje decu i omladinu iz sela i koje kroz igru,pesmu,druženje i putovanja formira ih u socijalno zdrave i društveno korisne ličnosti. 
           -Ponosni smo što negujemo tradiciju,razvijamo kreativnost naše dece,podstičemo njihov umetnički dar i  što čuvamo srpsku kulturu i nacionalni identitet i   tako doprinosimo kulturnom razvoju sela. Ove godine obeležavamo 11 godina kontinuiranog i aktivnog rada, entuzijazma, truda,zalaganja i samoodricanja, imali smoo  nešto više od 200 nastupa na kojima smo  prikazali svoje igračko i pevačko umeće u raznim mestima i gradovima Srbije kao i van granica naše zemlje. Imamo oko sto člana svrstanih u tri grupe,dodao je Anđelković.
   Kulturno-umetničko društvo kao čuvar narodnih običaja i tradicije poseduje i svoju etno postavku  opremljenu tradicionalnim pokućstvom – krevetima, tronošcima, narodnim nošnjama, preslicama, vretenima i posuđem s kraja 19. i početkom 20. veka. ...
Lj.NastasijevićSlične vesti

IV FESTIVAL DUHOVNE I SVETOVNE MUZIKE U CRKVI SVETE PETKE

19 Oct 2019, 11:32

U NEDELJU 20. OKTOBRA SA POČETKOM U 19 ČASOVA U CRKVI SVETE PETKE U POŽAREVCU ODRŽAĆE SE 4. FESTIVAL DIHOVNE I SVETOVNE…

U MALOM CRNIĆU SVEČANO OTVOREN 48. FEDRAS

15 Oct 2019, 16:35

NAKON SVEČANE SEDNICE NA PLATOU SPOMEN PARKA SVEČANO JE OTVOREN 48.FESTIVAL DRAMSKIH AMATERA SELA SRBIJE. FESTIVAL JE …

POCINJE 11 SILAFEST U VELIKOM GRADIŠTU

29 Aug 2019, 15:41

U Velikom Gradištu, od nedelje 1. pa do petka  6. septembra, održaće se 11. Filmski festival “Silafest“. I ove godine posetioce…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista