TREĆE MESTO ZA  ZEJEDNIČKU PONUDU BISERI DUNAVA I ĐERDAPA NA SAJMU TURIZMA  U KRAGUJEVCU
   29 Nov 2018, 14:00    Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


TREĆE MESTO ZA ZEJEDNIČKU PONUDU BISERI DUNAVA I ĐERDAPA NA SAJMU TURIZMA U KRAGUJEVCU

Scaron;tand „Biseri Dunava i Đerdapa“ osvojio je treće mesto za najbolju prezentaciju na 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, održanom u Kragujevcu. Kod ove prestižne nagrade sajma ocenjuje se ceo nastup, izgled štanda, propagandni materijal, film, hrana, uspešna komunikacija i usmena prezentacija turističkih potencijala na štandu.

U zajedničkom projektu „Biseri Dunava i Đerdapa“ učestvovali su grad Požarevac i opštine  Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Nacionalni park Đerdap i udruženje „Biseri Istočne Srbije“ koje je nosilac projekta, a kome su se pridružile i kolege iz Bele Palanke, kao i vinarija „Boierescu“ iz Negotina.

               Na dan otvaranja sajma štand „Biseri Dunava i Đerdapa“ posetili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije kao i domaćini, direktorka Turističke organizacije grada Kragujevca i predstavnici Šumadija sajma. Na atraktivnoj prezentaciji pohvaljen je celokupan nastup, jak turistički potencijal Donjeg Podunavlja i cele Istočne Srbije i odlična gastronomska ponuda podunavskog kraja.Takođe, primećeno je veliko interesovanje za verski turizam i pokloničke ture prema manastirima Tumane i Nimnik.

             Dunav i Đerdap su već sami po sebi dovoljan motiv za dolazak turista, a kada se tome dodaju prirodne i kulturne vrednosti, kao i atrakcije kojima raspolažu podunavske opštine Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin predstavljaju turističku ponudu podjednako atraktivnu domaćem i stranom gostu.

             Ideja zajedničke turističke ponude koja u sebi objedinjuje smeštajne kapacitete, ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, manifestacije, kulturne i zabavne događaje, očuvanje nematerijalne baštine, prirodne atrakcije, zaživelo je  kroz projekat „Biseri Dunava i Đerdapa“ koji je finansijski podržalo  Ministarstvo trgovine, turizma i usluga Republike Srbije.
           -Strategijom razvoja turizma i Master planom turizma za Donje Podunavlje predviđena je izrada zajedničke ponude ove naše destinacije na kojoj su biseri kao što su Viminacijum, Ramska i Golubačka tvrđava, Lepenski Vir, Trajanova tabla, Rajačke pivnice. Ovaj projekat ne promoviše samo kulturno nasleđe, već i najveći i najlepši nacionalni prak u Srbiji, Nacionalni park Đerdap i mi smo objedinili kompletnu turističku ponudu na destinaciji uz uključivanje privatnog sektora – hotela, privatnog smeštaja, ugostitelja, organizatora manifestacija, udruženja građana, ustanova kulture, turističkih agencija i svih onih koji na direktan i indirektan način utiču na razvoj turizma Donjeg Podunavlja. – objašnjava menadžerka projekta Tatjana Miloradović.


           Turistički vodič sa objedinjenom ponudom kao gotovim proizvodom biće ponuđen turističkim agencijama koje će posredovati u dovođenju domaćih turista. Promo film, kao i vodič osim na sajmu u Kragujevcu, biće promovisan i u Rumuniji, u Temišvaru, odakle na ovu destinaciju dolazi veliki broj turista, a kako navodi Tatjana Miloradović ovaj projekat predstavlja inicijtivu za formiranje buduće regionalne turističke organizacije koja će objediniti kompletnu turističku ponudu destinacije, ali i otvara mogućnost rada na nekim novim projektima, kako domaćim, tako i inostranim, koji će unaprediti turistički imidž Donjeg Podunavlja.

           Projekat „Biseri Dunava i Đerdapa“ ima podršku lokalnih samouprava, opštinskih turističkih organizacija, JP „Nacionalni park Đerdap“, izdavaoca privatnog smeštaja, ugostitelja, ustanova kulture, udruženja građana kako tri podunavske opštine Borskog okruga, tako i opština Golubac, Veliko Gradište i Grada Požarevca.
 
Lj.Nastasijević
Izvor:Sajt SO VG/TO Veliko Gradište
 Slične vesti

VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

11 Nov 2019, 15:13

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su ovogodišnjoj turuističkoj sezoni i…

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GOLUBAC NA SAJMU PREDSTAVILA SVOJU BOGATU TURISTIČKU PONUDU

23 Feb 2019, 22:04

Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno na Dunavu i u prirodi za njih je Golubac idealna destinacija-Pored…

GOLUBAC VODEĆA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU I SRBIJI

20 Feb 2019, 23:13

Turističke potencijale opštine Golubac u prošloj 2018.godini posetilo je oko sto hiljada domaćih i stranih turista,od kojih…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista