TO Golubac predstavila turističku ponudu  na 44 Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova u Beogradu
   9 Apr 2024, 22:16    Golubac    Ljubiša Nastasijević


TO Golubac predstavila turističku ponudu na 44 Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova u Beogradu

Turistička organizacija opštine Golubac na zajedničkom štandu Privredne komore Srbije predstavila je svoju bogatu turističku ponudu na ovogodišnjem 44.međunarodnom sajmu nautike,lova I ribolova u Beogradu. Štand Turističke organizacije Golubac posetio je I ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji,  Kristofer Hil.

        U halama 1 i 4 Beogradskog sajma ova specijalna regionalna manifestacija na kojoj je uzelo učešće  više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja.namenjena je ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, nautičke, kamp i opreme za korišćenje na otvorenom.

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Agencijom za upravljanje lukama predstavila projekte „Zaplovi Srbijom“ i „Probudi Dunav“ koji ima za cilj razvoj nautičkog turizma u Srbiji. Sajam koji je održan od 4.do 8.ovog meseca otvorio je  je ministar privrede Republike Srbije. 
Slobodan Cvetković je i  istakao da je ovogodišnji slogan manifestacije “Kurs može biti samo jedan”, a kurs Srbije je jasan – “Skok u budućnost”, kroz projekat koji je nedavno predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Cvetković je I  naglasio da su brojne srpske reke značajni plovni putevi i veliki potencijal za uplovljavanje u svetske tokove. On je istakao da je Srbija zemlja izuzetnih nautičkih potencijala. Projekat “Zaplovi Srbijom”, iniciran od strane Agencije za upravljanje lukama, uvršten je u program “Skok u budućnost” kojim se Srbija priprema za EXPO 2027. Ovaj projekat će dodatno pospešiti razvoj više privrednih grana.

. U okviru projekta „Zaplovi Srbijom“, planirano je da se u opštini Golubac izgradi nova marina na Dunavu koja će  obuhvatiti upravnu zgradu  sa prostorom za jedriličarski centar i parking mesta. Sredstva za izgradnju marine u Golupcu u iznosu od 2,5 miliona evra obezbedila je Vlada u budžetu Republike Srbije I krajem prošle godine raspisan je tender za izbor izvođača radova.

           -Ovaj projekat ima za cilj da unapredi nautički turizam u Srbiji i da stvori infrastrukturu za putovanja Dunavom. U okviru razvojnog plana opštine Golubac, uključujući strategijski dokument, pripreme za realizaciju izgradnje marine na Dunavu privode se I kraju I radovi bi trebali da počnu u toku ove godine.,kažu u Turističkoj organizaciji ove Podunavske opštine.

      Pored marine, u planu je I nastavak izgradnje šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave. Ova staza spada u evropsku biciklističku rutu „EuroVelo 6“, koja se prostire od Francuske do Rumunije, I ona će značajno obogatiti turističku ponudu opštine Golubac čiji je cilj  da unapredi nautički turizam I obogati turističku ponudu kao značajne turističke destinacije u Donjem Podunavlju I Istočne Srbije.

Izvor.TO Golubac Slične vesti

U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Požarevcu mesta ima za 196 budućih srednjoškolaca

15 May 2024, 13:09

Učenici osmog razreda osnovnih škola su pred dilemom koju srednju školu upisati. Kako bi im olakšala…

Majski sajam cveća otvorio ovogodišnju turističku sezonu u opštini Golubac

10 May 2024, 17:08

Po ugledu na druge susedne opštine i Golubac ima svoj festival cveća  U ovom gradu na Dunavu održan je sedmi…

Turistička ponuda Zlatibora na 4. Međunarodnom sajmu turizma "Banja Luka 2024"

2 Mar 2024, 10:06

Turistička organizacija Zlatibor nastavlja sa promocijama gde sadržaje najposećenije srpske planine predstavlja na 4. Međunarodnom…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista