TO GOLUBAC NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU
   8 Feb 2018, 13:34    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


TO GOLUBAC NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Golubac ,koji se  s pravom, može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu,na ovogodišnjem 40.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 22 do 25-ovog meseca  predtaviće  svoju turističku ponudu, u prvom redu Golubačku tvrđavu i kulturno-sportske sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlićJedrenje na vodi,Međunarodnu veslačku regatu,zdravu hranu  i aktivan odmor u prirodi.



Izgradnjom  biciklističke staze od Vinaca do Golubačke tvrđave  i staze za planinski biciklizam ,za opštinu Golubac predstavlja značajnu turističku ponudu i u narednom periodu ovaj kraj postaće značajna turistička destinacija u Braničevskom okrugu i Srbiji.


 Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno i u prirodi za njih ovo idealna destinacija na kojoj se nalazi  i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.
    
Gosti na raspolaganju imaju mnogobrojne staze za šetnju, od kojih mnoge vode do vodopada i virova, do Gvozdenih vrata sa četiri klisure i tri kotline. Usput će naići i na 15 vidikovaca, sa kojih se pružaju prelepi, panoramski pogledi. Tu su i klisura Gospođin vir i kanjon Brnjičke reke, čije se bočne stene uzdižu do 300 metara visine, sa oko 11 kilometara šetnih staza,kažu u Turističkoj organizaciji opštine Golubac.
 

          Nikako ne treba propustiti ni obilazak Golubačkog grada i manastira Tumane. U samom gradu Golupcu gosti imaju sve uslove za sportove na vodi, naročito za jedrenje, jer je ovaj deo Dunava najpovoljniji za jedriličare i ima najbolje regatno polje.

Tu su i brodići za krstarenje i jednodnevne izlete, koji se organizuju prema željama gostiju. Raznovrstan je i izbor smeštaja, počev od hotela „Golubački grad“ na obali Dunava, preko soba i apartmana u privatnim kućama u Golupcu, Dobri, Vincima i Usiju, do drvenih kućica u naselju Čezava.
      
          Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim Homoljskim planinama i  snegotinskim Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima.Veliki turistički potencijali ovog kraja su značajna destinacija kako za turiste tako i za buduće investitore.
 
Lj.Nastasijević



Slične vesti

Opština Golubac dobitnik priznanja PRO PR Awards

21 Mar 2024, 13:51

U okviru PRO PR konferencije u hotelu Mona Plaza u Beogradu dodeljena su PRO PR GLOBE Awards priznanja za 2023. godinu.Opština…

Prevare sa izdavanjem apartmana u Grčkoj - lažni vlasnici uzmu depozit, pa nestanu

14 Mar 2024, 9:37

Nekoliko prevaranata koji nude nepostojeće ili tuđe apartmane u Grčkoj trenutno vrebaju žrtve na društvenim mrežama.…

Uskoro 500 novih apartmana na Srebrnom jezeru

13 Mar 2024, 12:11

Povećanjem broja posetilaca raste i potražnja za smeštajem na jednoj od sve posećenijoj turističkoj destianciji u…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

Kursna lista