SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI
   22 Jan 2019, 13:51        SATTV    Maja Kostić


SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI

V.D. DIREKTORA ZORAN DROBNJAK IZJAVIO JE DANAS DA SNEG NE IZNENAĐUJE PUTARE, DA SU SVI DRŽAVNI PUTEVI I  I II REDA U REPUBLICI SRBIJI,  PRILAZI GRANIČNIM PRELAZIMA I ZIMSKIM TURISTIČKIM CENTRIMA (KOPAONIKU, STAROJ PLANINI, ZLATIBORU, TARI, GOČU, DIVČIBARAMA, BREZOVICI, ZLATARU, CRNOM VRHU…) PROHODNI I DA SE SAOBRAĆAJ ODVIJA NEOMETANO.
Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.
Na teritoriji opštine Valjevo, na deonica Divci - Slovac i Valjevo – Kaona, u mestu Bačevci postoji opasnost obrušavanja kamena na put i zato je potrebno ograničiti brzinu na 20 km na sat. Takođe, na teritoriji Zaječara su mogući sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima - Đerdapska magistrala, gde se savetuje oprezna vožnja i poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.
Postoji mogućnost pojave magle na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
V.d. direktora Zoran Drobnjak naglasio je da se posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja: mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“,  Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće – Kopaonik. Drobnjak ističe da JP „Putevi Srbije“ posebno pomaže lokalnoj samoupravi, poslednjih dana u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu.
JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.Slične vesti

OBORENI REKORDI U PROTOKU VOZILA NA ČEONIM NAPLATNIM STANICAMA NA SRPSKIM AUTOPUTEVIMA

7 Aug 2019, 10:59

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da se od početka letnje sezone na srpske autoputeve uključilo 7.116.891…

SVE INFORMACIJE JP PUTEVI SRBIJE NA ZVANIČNOM SAJTU

5 Aug 2019, 12:12

OBAVEŠTENJE ZA SVE UČESNIKE U SAOBRAĆAJU I OSTALA LICA O RADU I AKTIVNOSTIMA JP „PUTEVI SRBIJE“, NAJAVAMA…

PUTEVI SRBIJE: SPREMNO DOČEKUJEMO PREDSTOJEĆI VIKEND

2 Aug 2019, 10:39

„Putevi Srbije“ spremno i organizovano  dočekuje predstojeći avgustovski vikend, jedan od najfrekventnijih u letnjoj sezoni,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNA ZADOVOLJSTVO GRAĐANA, DAN ZA…

ODRŽANA JE AKCIJA DAN ZA ZDRAVLJE U TRŽNOM CENTRU STOP SHOP U POŽAREVCU. Dan za zdravlje…

17 Aug 2019, 14:05

DruštvoPROCENA GRAĐEVINSKE VREDNOSTI…

Procena građevinske vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini JE INFORAMACIJA NAMENJENA GRAĐANIMA…

17 Aug 2019, 14:00

PolitikaMakedonski med i krompir od danas…

Počevši od danas makedonski krompir i med ne mogu da se izvoze na teritoriji KiM, prenosi…

17 Aug 2019, 13:40

Kursna lista