SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI
   22 Jan 2019, 13:51        SATTV    Maja Kostić


SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI

V.D. DIREKTORA ZORAN DROBNJAK IZJAVIO JE DANAS DA SNEG NE IZNENAĐUJE PUTARE, DA SU SVI DRŽAVNI PUTEVI I  I II REDA U REPUBLICI SRBIJI,  PRILAZI GRANIČNIM PRELAZIMA I ZIMSKIM TURISTIČKIM CENTRIMA (KOPAONIKU, STAROJ PLANINI, ZLATIBORU, TARI, GOČU, DIVČIBARAMA, BREZOVICI, ZLATARU, CRNOM VRHU…) PROHODNI I DA SE SAOBRAĆAJ ODVIJA NEOMETANO.
Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.
Na teritoriji opštine Valjevo, na deonica Divci - Slovac i Valjevo – Kaona, u mestu Bačevci postoji opasnost obrušavanja kamena na put i zato je potrebno ograničiti brzinu na 20 km na sat. Takođe, na teritoriji Zaječara su mogući sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima - Đerdapska magistrala, gde se savetuje oprezna vožnja i poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.
Postoji mogućnost pojave magle na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
V.d. direktora Zoran Drobnjak naglasio je da se posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja: mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“,  Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće – Kopaonik. Drobnjak ističe da JP „Putevi Srbije“ posebno pomaže lokalnoj samoupravi, poslednjih dana u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu.
JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.Slične vesti

U Srbiji u maju i junu 4.000 udesa, šta će saobraćajna policija da preduzme

19 Jun 2020, 14:05

U maju i junu u Srbiji se dogodilo oko 4.000 saobraćajnih nezgoda, 63 osobe su poginule, a oko 2.200 povređeno. Vladimir…

REALIZOVAN PROJEKAT IZ POGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNJE RUMUNIJA SRBIJA

19 Jun 2020, 13:54

Završena realizacija Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, na kojem su partneri bili opština…

Svečano otvarena deonica Surčin Obrenovac

18 Dec 2019, 14:05

Ceremonijom kod surčinske petlje svečano je otvorena deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSUZBIJANJE LARVI KOMARACA U ČETVRTAK…

Informativna slučba grada Požarevca obaveštava da će u četvrtak i petak 9. i 10. jula,…

4 Jul 2020, 16:55

ZdravljeVučić: Da sam bio tu, ranije bih…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da…

4 Jul 2020, 13:09

DruštvoŠta treba da znaju turisti koji…

Posle Grčke do koje se i dalje može zaobilaznim putem, od sutra turisti kreću čarter letovima…

4 Jul 2020, 13:04

Kursna lista