SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI
   22 Jan 2019, 13:51        SATTV    Maja Kostić


SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI

V.D. DIREKTORA ZORAN DROBNJAK IZJAVIO JE DANAS DA SNEG NE IZNENAĐUJE PUTARE, DA SU SVI DRŽAVNI PUTEVI I  I II REDA U REPUBLICI SRBIJI,  PRILAZI GRANIČNIM PRELAZIMA I ZIMSKIM TURISTIČKIM CENTRIMA (KOPAONIKU, STAROJ PLANINI, ZLATIBORU, TARI, GOČU, DIVČIBARAMA, BREZOVICI, ZLATARU, CRNOM VRHU…) PROHODNI I DA SE SAOBRAĆAJ ODVIJA NEOMETANO.
Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.
Na teritoriji opštine Valjevo, na deonica Divci - Slovac i Valjevo – Kaona, u mestu Bačevci postoji opasnost obrušavanja kamena na put i zato je potrebno ograničiti brzinu na 20 km na sat. Takođe, na teritoriji Zaječara su mogući sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima - Đerdapska magistrala, gde se savetuje oprezna vožnja i poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.
Postoji mogućnost pojave magle na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
V.d. direktora Zoran Drobnjak naglasio je da se posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja: mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“,  Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće – Kopaonik. Drobnjak ističe da JP „Putevi Srbije“ posebno pomaže lokalnoj samoupravi, poslednjih dana u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu.
JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.Slične vesti

DRŽAVNI PUTEVI PRVOG I DRUGOG REDA PROHODNI

15 Apr 2019, 10:48

SVI DRŽAVNI PUTEVI PRVOG I DRUGOG REDA SU PROHODNI OBAVEŠTAVAJU IZ JAVNOG PREDUZEĆA PUTEVI SRBIJE

JP „Putevi…

SAOPŠTENJE JP PUTEVI SRBIJE

13 Apr 2019, 13:33

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da su svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni kao i da se…

JP PUTEVI SRBIJE NA BEOGRADSKOM SAJMU AUTOMOBILA 2019

21 Mar 2019, 11:50

NA MEĐUNARODNOM SAJMU AUTOMOBILA I MOTOCIKALA U BEOGRADU, KOJI ĆE SE ODRŽATI OD 22. DO 31. MARTA 2019 PREDSTAVIĆE SE I SEKTOR…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaVUČIĆ NA SKUPU BUDUĆNOST SRBIJE

U Beogradu održan najveći skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije", na kom se narodu…

19 Apr 2019, 21:26

PolitikaKAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE U BEOGRADU

Danas je skup koji se organizuje u okviru kampanje Budućnost za Srbiju ispred Narodne skupštine…

19 Apr 2019, 14:52

DruštvoMIRA MARKOVIĆ KREMIRANA U MOSKVI

UDOVICA BIVŠEG PREDSEDNIKA SR JUGOSLAVIJE SLOBODANA MILOŠEVIĆA I JEDNA OD OSNIVAČA…

19 Apr 2019, 14:44

Kursna lista