SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA OBELEŽIĆE SE I U POŽAREVCU NA CENTRALNOM GRADSKOM TRGU
   14 Feb 2018, 15:20    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA OBELEŽIĆE SE I U POŽAREVCU NA CENTRALNOM GRADSKOM TRGU

POVODOM 15. FEBRUARA SVETSKOG DANA DECE OBOLELE OD RAKA, NACIONALNO UDRUŽENJE RODITELJA DECE OBOLELE OD RAKA - NURDOR ĆE ORGANIZOVATI HUMANITARNE SKUPOVE NA TRGOVIMA, U GLAVNIM ULICAMA I ŠETALIŠTIMA U VIŠE OD 40 GRADOVA ŠIROM SRBIJE. MANIFESTACIJA U POŽAREVCU ĆE BITI ORGANIZOVANA NA CENTRALNOM GRADSKOM TRGU OD 12 DO 14 ČASOVA

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka  NURDOR  organizovaće 15. februara humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije. Povodom manifestacije koja će  biti organizovana u Požarevcu na centralnom gradskom trgu od 12 do 14 časova  kao znak podrške  svima koji se bore ali i u znak sećanja na one koji su bitku izgubili  razgovali smo sa Ivom Jajčević predstavnikom udruženja dece obolelih od raka.
Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.
NURDOR će uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, obeležiti ovaj značajan datum i pozvati sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će  značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.
 
Sa velikim zadovoljstvom i ponosom krajem prošle godine NURDOR je otpočeo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, i njen završetak očekuje se sredinom marta meseca 2018. godine. Treća faza projekta je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara. Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.
Osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Topoli, Aranđelovcu, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Žablju, Lebanu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru i Vrnjačkoj Banji.
NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstičemo kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

VIDEO JE U PRILOGU!
 Slične vesti

Kako da bebe bezbedno borave u prostoriji u kojoj je klima uređaj

17 Jul 2024, 12:55

Visoke temperature koje u hladu prelaze 41. podeljak mogu biti opasne za bebe i malu decu. Potrebno je rashladiti prostorije…

Kampovi za decu iz dijaspre

11 Jul 2024, 12:25

Više od pet hiljada mališana iz dijaspore, ovog leta boraviće u Srbiju, zemlju odakle su njihovi koreni. Kampovi…

Ministarstvo: Neophodno zaštiti decu od svake vrste eksploatacije, uključujući radnu

12 Jun 2024, 12:17

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog na Međunarodni dan borbe protiv dečjeg rada 12. jun, ukazuje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista