SVAKA DAMA IMA PRAVO BAR NA OVE 3 STVARI
   9 Aug 2017, 12:58        lepota&zdravlje.rs    Jovana Kuzmanović


SVAKA DAMA IMA PRAVO BAR NA OVE 3 STVARI

Pričamo o ženama kao damama, kao majkama, kao uspešnim menadžerkama. Pričamo o ženama na temu rodne ravnopravnosti, stubu porodice. Koliko uloga, toliko i izazova sa svako nežno žensko biće.

I ma koju ulogu prihvatile, važno je da u njoj zadržimo svoju pravu žensku i ženstvenu prirodu i da stalno radimo na negovanju lepote, ne samo na sebi već i u sebi. U tome ćemo uspeti, ako praktikujemo redovno ove 3 stvari.

Važno je da obnavljamo energiju

Sklone da se bezrezervno daju, žene svakog dana troše mnogo energije na različite obaveze. Time činimo nešto dobro, ali istovremeno gubimo svežinu i snagu, ako svoju energiju ne obnavljamo svesno i redovno. Jednako je važno da to činimo, koliko i da redovno idemo u frizerki ili kozmetički salon.

U obnavljanju energije, mogu pomoći adekvatne Qi Gong vežbe, koje nisu fizički zahtevne, ne iziskuju bilo kakav napor, mogu se raditi u svim starosnim dobima, a nakon kratkog vremena daju osećaj svežine i unutrašnje snage i poletnosti.

Važno je da negujemo unutrašnji mir

Da bismo igrale bilo koju žensku ulogu, bile dobra mama, nasmejana supruga, sestra, drugarica, uspešan radnik, neophodno je da čuvamo svoj unutrašnji mir. Histeričan raspored ne donosi mir. Ali takav raspored je deo naše svakodnevice i važno je samo da izgradimo pravilan odnos prema njemu. Jer će od toga zavisiti i procenat duboke unutrašnje sreće koju osećamo. Zato negujmo svoj unutrašnji mir!

Petnaest minuta meditacije ili jednostavno, sedenja i ćutanja u miru, učiniće da svakog dana „pomazimo“ sebe, isto kao što bismo to učinili sa svojim bližnjima. Jer njima nije potrebna ni mama pod stresom, ni namćorasta i nervozna žena, niti stres donosi uspeh na poslu ili u komunikaciji sa drugima.

Važno je da imamo vreme samo za sebe

Obnavljanje energije i oslobađanje od strasa, možemo postići samo ako odredimo vreme koje ćemo imati samo za sebe. To ne treba da bude vreme ni sa porodicom, ni sa prijateljima, ni sa bilo kim drugim, osim sa sobom ili drugim ženama koje rade istu stvar. To vreme je potrebno svakom ljudskom biću da promisli o svemu, da pronađe inspiraciju, odmor i motivaciju da napravi korak dalje i uživa u svim drugim elementima svog života.

Zato je nastao i Ženski kutak Centra za lični razvoj „Lepo mi je“ u kome, ako izdvojite samo sat vremena nedeljno, možete obnoviti energiju, oslobiti se stresa i čuti neku od ženskih tema koje će vas motivisati i inspirisati da budete još bolja verzija sebe.



Slične vesti

Golubac: Zabelele visibabe

3 Feb 2024, 12:03

Umesto snega ,  zabelele visibabe. Vesnik proleća došao je mesec i više dana ranije,i to je,kako kažu…

Ko nema u vugla, ima u Gugla - šta je ljude na internetu najviše interesovalo prošle godine

1 Jan 2024, 10:47

Ukoliko ste na „Guglu“ proteklih meseci pokušali da saznate više o ratu između Izraela i Hamasa niste bili jedini – to je…

Tamjan - sve što niste znali o ovoj vrsti smole

18 Sep 2023, 15:38

Prva asocijacija koja nam se javi na pomen tamjana jeste religija i razni religijski obredi u kojima se on koristi. Međutim,…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

Kursna lista