SUSRET U DAVOSU ZA JAČANJE POZICIJE SRBIJE
   17 Jan 2017, 10:32        Beta    Maja Kostić


SUSRET U DAVOSU ZA JAČANJE POZICIJE SRBIJE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će predstojeće sastanke s evropskim i svetskim zvaničnicima u Davosu iskoristi da ojača poziciju Srbije i pokaže da je Srbija pouzdan partner koji će čuvati mir i stabilnost.

"Mir i stabilnost su reči koje su od ključnog značaja za nas. Ponekad nam je teško da sve to ostvarimo zbog toga što neki drugi čine, ali mi o njima ne smemo i ne možemo da govorimo loše, moramo da pronalazimo izlaz", rekao je za list Kurir Vučić, koji učestvuje na 47. Ekonomskom forumu koji danas počinje u Davosu.

Premijer Srbije je rekao da će se na forumu čuti dosta o ekonomskim planovima za 2017. i 2018. godinu što je od ključnog značaja za Srbiju i nove strategije rasta.

"Želimo da imamo više od četiri odsto rasta BDP, pa bismo mogli da žemo da smo ostvarili odlične rezultate", rekao je on.

Vučić će na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarati s predsednikom Kine Si Djinpingom o uspostavljanju direktne linije izmedju Beograda i Pekinga, kao i o započinjanju rada na pruzi Beograd-Budimpešta.

"Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja, uz ogromnu zahvalnost za 'Železaru' i činjenicu da će sledeće godine izmedju 40 i 70 odsto biti uvećni njeni kapaciteti, a pre svega pitanje uvodjenja direktne linije izmedju Beograda i Pekinga, ili nekog drugog velikog grada, kako bismo iskoristili bezvizni reši", rekao je Vučić.

On je dodao da će biti reči i o otpočinjaju radova na pruzi Beograd-Budimpešta, kao i da će kineskog predsednika "moliti" za RTB Bor, a sastaće se i s predstavnicima kineskih kompanija zainteresovanih za namensku industriju.

"Sve ove teme su od izuzetnog značaja i dobra priprema za posetu predsednika Tomislava Nikolića Kini u martu", rekao je Vučić.



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista