SUSRET DOMOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA
   16 May 2017, 14:58    Požarevac    Sat Tv    Maja Kostić


SUSRET DOMOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA PROSVETE,NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA NA ZLATIBORU OD 12. DO 14.MAJA 2017.GODINE ODRŽAN JE  XXI  REPUBLIČKI SUSRET DOMOVA UČENIKA SREDNjIH ŠKOLA REPUBLIKE SRBIJE U SPORTU - DOMIJADA.
Dom učenika Poljoprivredne škole "Sonja Marinković" iz Požarevca imao je predstavnika u muškoj odbojci. Ekipa je igrala u sledećem sastavu: Mihajlo Marković, Aleksandar Kizić, Milan Đurić, Predrag Bogičević, Marko Ranković, Miloš Đurđević, Milan Adamović i Stefan Mirković. Vođa ekipe bio je vaspitač Zoran Ilić.
                Prvog takmičarskog dana, ekipa  doma učenika Poljoprivredne škole "Sonja Marinković" iz Požarevca sastala se u četvrtfinalu  sa  ekipom doma učenika Poljoprivredne škole  iz Valjeva i zabeležila pobedu od 2:0. U polufinalu zabeležena je  pobeda takođe  od 2:0  protiv  Doma učenika srednjih škola  „Brankovo kolo“ iz Novog Sada ,
                Veliko finale odigrano je u subotu, 13. maja, a sastali su se Dom učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ iz Požarevca i Dom učenika srednje železničke škole Beograd. Posle uzbudljivog  i neizvesnog meča, rezultat je na kraju bio 2:0 (25:23; 25:18) za ekipu iz Požarevca.
                U godini kada škola obeležava 20 godina postojanja doma učenika odbojkaši su priredili lep rođendanski poklon. Ovo je veliki uspeh za požarevački dom učenika Poljoprivredne škole. Naime, ovo je prvi put da odbojkaška ekipa osvoji prvo mesto i popne se na pobedničko postolje u konkurenciji 64 doma učenika srednjih škola Republike Srbije.
                Ovaj izvanredan rezultat  je ujedno i dokaz da je Požarevac grad odbojke jer se seniorska ekipa Mladog radnika plasirala u Super ligu Srbije, i sa ovim mladim talentima, odbojka u gradu pod Čačalicom ne bi trebalo da brine za budućnost.
           



Slične vesti

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 10:27

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

Kursna lista