SUPRUGA SLOBODANA MILOŠEVIĆA KREMIRANA U MOSKVI
   18 Apr 2019, 17:25        RTV BK TELECOM    Tatijana Spasojević


SUPRUGA SLOBODANA MILOŠEVIĆA KREMIRANA U MOSKVI

MIRU MARKOVIĆ NA VEČNI POČINAK ISPRATIO SIN MARKO MILOŠEVIĆ
 
Na oproštaju s puno ljubavi i pijeteta o supruzi bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov


 
Fotografije: Alfa Moskva / BK televizija
 
Mirjana Mira Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, kremirana je danas u Moskvi, objavila je BK televizija.
 
Na večni počinak majku je ispratio sin Marko Milošević, a na oproštaju su s mnogo ljubavi i pijeteta govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.
 


Fotografije: Alfa Moskva / BK televizija

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.
 


Fotografije: Alfa Moskva / BK televizija

Kao što je BK televizija već objavila, ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

 
Urnu će sutra u Srbiju doneti najbolji prijatelj Mire Marković Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteti u 19 časova redovnim letom iz Moskve. Potom će urnu predati Udruženju "Sloboda" i ona će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu. Pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.
 
Sahrana Mire Marković je u subotu u 15 časova. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug,  sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.
 
Mira Marković je preminula u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.
 
Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice, a od 2003. godine živela je u Rusiji. Predavala je na PMF, kao i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi.
 Slične vesti

HOR BARILI NA PRIJEMU PODOVOM ROĐENDANA JAPANSKOG CARA

7 Dec 2018, 13:23

HOR BARILI IMAO NASTUP NA SVEČANOM PRIJEMU POVODOM 85.ROĐENDANA JAPANSKOG CARA AKIHITA, ISTIČEMO DA JE OVO DESETI UZASTOPNI…

HOR BARILI U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU

1 Nov 2018, 10:56

Požarevački hor ''Barili'' sa dirigentkinjom Katalin Tasić i uz klavirsku saradnju Ilije Rajkovića,nastavljajući…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU VRTIĆU DUŠKO RADOVIĆ NOVA MESTA…

U VRTIĆU DUŠKO RADOVIĆ  IZVRŠENA JE PRENAMENA PROSTORIJA I ADAPTIRANA ZA …

19 Sep 2019, 14:35

Kultura56 MEĐUNARODNI SUSRETI PISACA…

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC ORGANIZUJU MEĐUNARODNE SUSRETE…

19 Sep 2019, 14:34

DruštvoKUČEVAČKI SREDNJOŠKOLCI U PROJEKTU…

U organizaciji Udruženja  građana ,,Svet reči’’u Velikoj Plani  održan…

19 Sep 2019, 14:20

Kursna lista