Superćelijska oluja odnela krov kuće porodice Dragoslava Živkovića iz Klenja
   30 Apr 2024, 14:03    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Superćelijska oluja odnela krov kuće porodice Dragoslava Živkovića iz Klenja

Porodica Dragoslava Živkovioća iz  pečkog naselja Klenja,u opštini Golubac,ostala je za nekoliko sekundi bez krova na porodičnoj kući koji je odneo olulni vetar u vidu tornada ili ,,pijavice’’  kako to meštani ovog sela nazivaju.

U pomoć ovoj staračkoj porodici koja živi od penzije pritekli  su  komšije I meštani kao I privatna zanatska firma meštanina ovog sela Miroslava Đorđevića.

Bilo je to u sredu popodne gde smo ja I moja supruga Malvina bili u letnjoj kuhinji koja se nalazi drugoj zgradi, počeo je svoju priču Dragoslav koji u svoj sedmoj  deceniji života ovako nešto nije video I doživeo.

              -Bio sam vani,na ulici,kad je odjednom počeo da duva jak olujni vetar,ušao sam u letnju kuhinju I tom momentu čuo sm neki jak tresak I lomljavu,izašao sam napolje I video da  krova nema na zgradi. Vetar ga je odneo nekih tridesetak metara u susedno komšijsko dvorište.Za samo pola minuta ostao sam bez krova nad glavom,ovo je bilo nešto strašno što u svom dosadašnjem životu nisam video ni dođiveo. Po smirivanju ovog nevreme ubrzo su mi došli meštani koji su mi pomogli da sklonim razbacane delove krova.Nadležnim službama u opštini Golubac prijavio sam ovu štetu koji su odmah došli na uviđaj I napravili zapisnik. Ovo je Velika šteta,po mojoj proceni I građevinskih stručnjaka je negde oko 4 hiljade evra,koje nemam da bi ponovo imao novi krov. Nadam se dobrim ljudima da će mi u ovome pomoći,pa svaka pomoć je dobro došla,sa tugom I uplašeno priča Dragoslav  šta mu se desilo prošle  srede u popodnevim satima.

         Prvi komšija porodice Živković ,Zoran Gajić bio je u svojem dvorištu kada se ovo desilo I kada je olujni vetar podigao krov I odneo preko ulice u susedno dvorištei kaže da u svom života do sada ovako nešto nije video ni doživeo.

        -Te srede popodne bio sam u svojem dvorištu I kao da sam gledao Američke filmove kada je vetar zahvatio celi krov,podigao ga I preneo preko električnog kabla,u susedno prazno dvorište.Izašao sam na ulicu I video da krova nema kod komšije Dragoslava.Ovo nevreme je trajalo par sekundi I ovako nešto u svom životu još nisam video.

            Dragoslavljeva supruga Malvina još ne može da sakrije tugu I strah pričajući šta im se delo. Kaže u svom veku nije ovo doživela da ostane bez krova na porodičnoj kući.

        Meštanin Vlastimir Mijković kada je čuo da se ovo desilo porodici Živković odmah je  došao da pomogne.
       Moj sin Mile je međuvremenu prvi došao na lice mesta,pošao sam I ja za njim,kada sam video kuću bez krova,a delovi krova svugde razbacani nekoliko metara u susedno dvorište.Ovo je do sada neviđeno u našem selu,bilo je kako se kaže kao u nekim filmovma. Pomogli smo ovoj porodici da sanira ovu štetu I ima krov nad glavom,priča Vlastimir

        Odmah  posle ove nezgode porodici Živković pritekla je u pomoć pored pojedinih meštana   I Građevinska firma  ,,Miroslav Đorđević’’ iz ovog sela,a radnik Miroslav Ilić iz Lebana kaže da u svom dvodecenijskom radu na zidarskim poslovima nije imao prilike da vidi ovakvu katastrofu.

       Porodica Živković nada se da će vreme poslužiti u narednih dva dana kako bi sanirali štetu vrednu oko 4.000 evra,koje  kako kažu nemaju,jer žive od svojih malih penzija.
 Slične vesti

Godišnjica "Oluje" - sećanje na progon Srba iz Hrvatske

4 Aug 2023, 11:01

Oko 2.000 Srba ubijeno je ili nestalo, a više od 220.000 je proterano u akciji "Oluja", koju je hrvatska…

Gulić uoči "Oluje": I nakon 28 godina sećanja ne blede

3 Aug 2023, 9:57

Sutra se navršava dvadeset osam godina od hrvatske vojne akcije "Oluja", u kojoj je iz Hrvatske za nekoliko…

Olujno nevreme u Požarevcu napravilo štete na javnoj i privatnoj imovini

22 Jul 2023, 10:50

Olujno nevreme koje je u petak uveče zahvatilo čitavu Srbiju, nije obišlo ni Požarevac. Pojedini delovi grada su…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista