Studio prof.  Periše Stanojevića
   23 Mar 2021, 14:53    Požarevac    SATTV    Marija Topalović


Studio prof. Periše Stanojevića

Muzička škola “Stevan Mokranjac” u Požarevcu, spada u jednu od najznačajnijih škola u zemlji čijem značaju je doprineo višegodišnji rad profesora među kojima se izdvaja prof. Periša Stanojević jer je za života od škole dobio svoj studio sa imenom- “Studio  Periše Stanojević”.



Prof. Periša Stanojević, u životu je imao dve ljubavi, muziku i slikarstvo. Završio je Muzičku akademiju u Beogradu 1979. godine i radio 45 godina kao profesor klarineta i saksofona u Muzičkoj školi u Požarevcu. Ostvario je velike rezultate. Njegovi učenici su sada širom sveta gde dostižu vrhunac svoje karijere.

Prve dane svog profesorskog rada u Muzičkoj školi započinje u staroj zgradi pored Galerije Milene Pavlović Barili (gde se tada nalazila) kada ih je bilo desetak u kolektivu dok ih danas ima 110 što po profesorovim rečima označava napredak ove škole. Kolektiv je osvajao prve nagrade u zemlji i u inostranstvu, velikim doprinosom direktora škole Zorana Marića. Škola je jedinstvena i po tome što je u njoj zapošljen veliki broj bivših đaka, mladih ljudi ove škole što školu čini jakom. Pre nekoliko godina, škola je dobila Vukovu nagradu.



Kolektiv škole sa direktorom Marićem, u čast i zahvalnost za velika dostignuća u životu i radu, učionicu profesora Stanojevića pretvorio je u “Studio Periše Stanojević” što istiorija škole još ne pamti.
Profesor Periša skromno kaže kako je to zasluga celog kolektiva, te je istakao kako ni jedan čovek ne može uspeti izvan kolektiva.

Poslušnost đaka svojim nastavnicima i disciplina u radu je ključ uspeha, dok nastavnicima Periša preporučuje da vole i poštuju svoje đake, da izvuku maksimum iz njih a da ličnim primerom pokažu put do uspeha.

 



Slične vesti

Roditelji prete tužbama i pokreću parnice - zbog pritisaka sve više direktora škola daje ostavke

23 Mar 2024, 9:37

Mnogi nastavnici se žale da su pod velikim pritiskom roditelja koji angažuju i advokate da bi deci popravili ocene. Ali…

Novi sistem grejanja na gas uDomu učenika Poljoprivredne škole Sonja Marinković

19 Mar 2024, 12:57

Potpisan ugovor za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje…

Bole stigao u Poljoprivrednu školu

27 Feb 2024, 13:28

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

Kursna lista