Studenti FON-a osvojili drugo mesto na međunarodnom studentskom takmičenju
   14 May 2022, 9:34    Beograd    rts    Elena Marjanović


Studenti FON-a osvojili drugo mesto na međunarodnom studentskom takmičenju

Na međunarodnom studentskom takmičenju u rešavanju poslovnih problema u Beogradu, studenti Fakulteta organizacionih nauka osvojili su drugo mesto. Bolji od njih bili su samo akademci Nacionalnog univerziteta iz Singapura, dok je treće mesto pripalo studentima "Vilfrid Lorier" univerziteta iz Kanade.


Za razliku od prethodnih godina, kada su im na domaćem terenu izmicale nagrade, ove godine svrstali su se u sam vrh. Drugim mestom su izuzetno zadovoljni.

  "Studiju slučaja koja je bila formata 24 sata zadala je kompanija 'Trilateral' koja je deo 'Epi gejmsa' i zadatak studije slučaja je bio kako zapravo motivisati ljude da nastave da uče, kako da se radi u programu an ril endžing", navodi Staša Stamatović, student FON-a.

Njena koleginica Marija Stojanović kaže da joj je najveći izazov bio da se sve to dobro spakuje da bi posle moglo dobro da se iskomunicira i da se dobro prezentuje.

"Ja sam zadužen za brojke, dakle za finansije, projekcije, da naše rešenje bude opravdano sa strane brojeva, i ja sam jako zadovoljna onim što smo postigli", navodi Dušan Višnjić, student FON-a.

Aleksandra Krstajić, student FON-a navodi da su neki studenti na smeru menadžment i organizacija, neki su sa informacionih tehnologija, tako da je ta kombinacija, ocenjuje ona, i učinila da imamo toliko dobro integrisano rešenje.

Kako bi svi takmičari bili ravnopravni, nadmetanje je organizovano u onlajn formatu, što je zadatak više organizatorima.

"Dosta je teško, s obzirom na to da fali ta interakcija lice u lice. Jer ne možemo da prenesemo našu kulturu, jer oni su navikli da dođu kod nas, da se družimo", navodi Dragan Stojanović, predsednik takmičenja.

Zahvaljujući dobrim plasmanima na svetskim takmičenjima, studenti i profesori Fakulteta organizacionih nauka Beogradskog univerziteta gotovo deceniju organizuju međunarodno takmičenje u rešavanju poslovnih problema.

"Studenti FON-a su uvek da kažem vrlo inovativni i mislim da je to bila ključna stvar da su povezali biznis sa inovacijom i da su zbog toga ušli u finale, i naravno osvojili drugo mesto", navodi prof. Vesna direktor BBICC-a.

Na drugom takmičenju, manjeg formata, domaćini su zauzeli treće mesto. Predaha nema, jer ih već u nedelju očekuje takmičenje u Mastrihtu.Slične vesti

Takmičenja u Medicinskoj školi

28 Mar 2022, 12:18

Budući medicinari ovih dana pokazuju svoje znanje iz stručnih predmeta. Danas je bilo školsko takmičenje iz zdravstvene…

Lena Kuzmanović osvojila bronzanu medalju na Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika

27 Sep 2021, 14:21

Na nedavno završenom Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika, koje je održano u Italiji, Lena Kuzmanović, učenica…

Kostolac i Viminacijum u znaku polumaratona

11 Sep 2021, 15:33

U Kostolcu je održan 5. po redu Kostolački polumaraton „Trka legionara“ koji je okupio više od 500 učesnika.

Kostolac…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMaturantska žurka na Trgu u Požarevcu

U petak 27. maja od 17 časova do 23 časa biće organizovana maturantska žurka na Trgu oslobođenja…

25 May 2022, 12:45

HronikaRasvetljena krađa u Domu zdravlja…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu brzo su rasvetlili krađu u…

25 May 2022, 12:25

SportČlanovi "Poleta" osvojili…

Na 31. Pojedinačnom prvenstvu u kuglanju za slepa i slabovida lica, koje je održano 14. i…

25 May 2022, 12:22

Kursna lista