STIPENDIJE ZA MLADE  KADROVE
   21 Nov 2017, 18:22    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


STIPENDIJE ZA MLADE KADROVE

Osmoro studenata koji su ispunili uslove Konkursa za dodelu stipendija sa područja opštine Velike Gradište za školsku 2017/2018. i predsednik opštine Dragan Milić,potpisali su danas ugovore o stipendiranju za vreme trajanja redovne nastave koja je propisana za sticanje odagovarajućeg stepena obrazovanja,u mesečnom iznosu od 10 hiljada dinara.

Čestitavši prisutnim studentima i roditeljima, Milić je stipendistima poželeo da budu dobri studenti i da opravdaju očekivanja dok će im opština i ubuduće izaći u susret kada im to bude potrebno.

           -Ove godine kao i predhodnih,doneli smo odluku na Opštinskom veću o stependiranju sedam studenata i jednog dečka koji je van konkurencije,mimo konkursa,koji ima ove godine prosek ocene 10,pa smo odlučili i ova student bude na spisku korisnika stipendije.Ovim našim opredelenjem obezbeđujemo kadrove za potrebe javnih preduzeća,ustanova i drugih,gde imamo 19 koje stipendiramo,a ove godine oprelili sno da to budu studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove na teritoriji Srbije i koji su ispunili uslove Konkursa za dodelu stipendija za ovu školsku godinu.Nadamo se da ćemo ovu saradnju da nastavimo i u buduće,a mi ćemo kao opština ako nekom nešto treba rado pomoći,rekao je predsednik Dragan Milić i najavio i nove stipendije narednog meseca, za još petoro studenata osnovnih i dva master studija.


Jelena Nikolić iz Tribroda, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, osnovne akademske studije-međunarodna ekonomija i spoljna trgovina, međunarodne finansije,kaže da ova stipendija mnogo znači za njenu porodicu i posle završenih studija želi da ostane i radi u ovoj sredini.
-Ovo mi mnogo znači,jer dobijati određeni iznos svakog meseca je dobro za mene i moje roditelje. Do sada nisam znala,da naša opština daje stipendije,ovog puta sam čula da je raspisan konkurs,javila se i evo posrećilo mi se,što mi je drago.Kada završim stsudije i posle mastersa vratiću se u kući u selu i radiću u našoj opštini i tako pomoći da se ona razvija još više i da se  bolje živi,naglasila je Jelena Nikolić.
 
Današnjem prijemu prisustvovali su i rukovodioci Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor, Sanja Stojadinović, i Odeljenja za opštu upravu, Vesna Milanović.
 
Ugovori su potpisani sa studentima koji pohađaju visokoškolske ustanove na teritoriji Srbije i koji su ispunili uslove Konkursa za dodelu stipendija studentima sa područja opštine Veliko Gradište za školsku 2017/18. godinu:
      1.Miljana Cvejić iz Velikog Gradišta, student prve godine Filozofskog fakulteta u Beogradu, grupa arheologija
       2.Eliana Marinković iz Majilovca, student prve godine Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu, studijski program ekonomija i turizam
       3.Lazar Milosavljević iz Rama, student treće godine Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, integrisane akademske studije medicine
       4.Teodosia Nikolaou-Paradis iz Velikog Gradišta, student prve godine Filološkog fakulteta u Beogradu, modul Grčki jezik, književnost, kultura
       5.Marija Nešić iz Velikog Gradišta, student treće godine Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, integrisane akademske studije farmacije
        6. Jelena Nikolić iz Tribroda, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, osnovne akademske studije-međunarodna ekonomija i spoljna trgovina, međunarodne finansije,
        7.Katarina Arsić iz Velikog Gradišta, student druge godine Beogradske poslovne škole Visoka škola strukovnih studija u Beogradu, smer menadžment.
         Pored ovih, dodeljena je i jedna stipendija za ostvareni izuzetan uspeh (prosek 10,00) Draganu Milanoviću iz Velikog Gradišta, studentu druge godine Univerziteta u Beogradu – Poljoprivrednog fakulteta, studijski program Biljna proizvodnja, modul Fitomedicina.


          Stipendije se dodeljuju studentima za vreme trajanja redovne nastave koja je propisana za sticanje odgovarajućeg stepena obrazovanja, u mesečnom iznosu od 10.000 dinara.

         

Iz prethodnih godina opština stipendira 19 studenata od kojih su po šestoro na drugoj i četvrtoj, po troje na trećoj i petoj i jedan na šestoj godini studija.
 
Lj.Nastasijević
 
 
 Slične vesti

Prvo mesto za studente FON-a na svetskom takmičenju u Vilnjusu

27 Nov 2023, 9:14

Studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju društveno-odgovornih…

Međunarodni dan studenata, sećanje na studente koje su ubili nacisti 1939. godine

17 Nov 2023, 9:43

Sajmovima prakse, sportskim takmičenjima i akademijom do kraja novembra, akademci obeležavaju Međunarodni dan studenata.…

Od danas prijavljivanje za studentske kartice

13 Nov 2023, 10:22

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje u podne na portalu Uprave za trezor.


Oko 240.000 studenata…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 17. april 2024.

SRBIJA: U sredu znatno hladnije u svim krajevima, a dnevna temperatura…

16 Apr 2024, 12:48

DruštvoGolubačka tvrđava predstavlja…

Tvrđava “Golubaki grad” priprema izložbu izložbu "Sveti ratnici u srpskom…

16 Apr 2024, 12:34

EkonomijaIzdate građevinske dozvole, februar…

U februaru 2024. izdato je 1 797 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od…

16 Apr 2024, 12:28

Kursna lista