Stefanović pozvao mlade da dobrovoljno služe vojni rok
   21 May 2022, 8:32    Beograd    RTS    Marija Vajner


Stefanović pozvao mlade da dobrovoljno služe vojni rok

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, pozvao je mlade da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka i postanu deo velikog jedinstvenog tima Vojske Srbije koji se svim srcem bori za našu zemlju.

"Ako ste odvažni, hrabri, umete da funkcionišete u timu i ako ste spremni da stičete nova znanja i veštine, a svuda u svetu je poželjno da radite na sebi, dođite i prijavite se do kraja maja za dobrovoljno služenje vojnog roka", poručio je Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar je izrazio želju da mladi upoznaju našu vojsku, da vide koliko je ona danas opremljenija, koliko je savremena i koliko kroz nju mogu da unaprede sebe.

Zahvaljujući pojednostavljenim procedurama, mladi danas odmah po odsluženju dobrovoljnog vojnog roka mogu postati profesionalni vojnici, ukoliko su zainteresovani za to, podsetio je Stefanović.

Naveo je da će i oni koji nisu zainteresovani za profesionalnu službu u Vojsci Srbije biti opremljeni novim znanjima za dalji život i za bavljenje različitim civilnim poslovima.

"Plata na dobrovoljnom služenju vojnog roka koju Vojska danas nudi, što naravno nije presudno, iznosi oko 38.000 dinara mesečno. Ono što jeste važno, što je zapravo najvažnije jeste da morate da volite Srbiju. U suprotnom, čak i da imate sposobnosti junaka iz akcionih filmova niste za ovaj tim", izjavio je Stefanović.

Ministar je pozvao sve mlade koji vole Srbiju i koji su spremni da rade na sebi, da uče od najboljih, da stiču nova znanja i veštine, upoznaju našu tehniku, tehnologiju i sve ono što naša vojska danas ima, da dođu i postanu deo tima Vojske Srbije tako što će dobrovoljno služiti vojsku, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
 Slične vesti

"Oko sokolovo" dobilo svoju kuću - Kaletinac se seća svog Dragutina Matića

25 Jun 2022, 9:26

U Kaletincu kod Gadžinog Hana otvorena je zavičajna spomen-kuća Dragutina Matića, srpskog vojnika solunca – poznatijeg kao…

Vojska gađa u junu

28 May 2022, 10:05

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“ (opština…

Vojne vežbe u maju

5 May 2022, 9:49

Pripdanici Vojske Srbije tokom maja izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Velikom Gradištu svečano obeležen…

Danas je u opštini Veliko Gradište, u gradskom parku, svečano obeležen jedan…

28 Jun 2022, 16:40

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SREDU, 29. Jun 2022.

SRBIJA: U sredu sunčano i tropska vrućina. Samo krajnjem zapadu…

28 Jun 2022, 11:32

DruštvoU četvrtak javni poziv za dodelu…

Izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status…

28 Jun 2022, 11:31

Kursna lista