Stefanović doputovao u Liban
   26 Mar 2022, 9:49    Beograd    RTS    Marija Vajner


Stefanović doputovao u Liban

Ministar odbrane Nebojša Stefanović doputovao je u Liban, gde će tokom dvodnevne posete obići pripadnike Vojske Srbije angažovane u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL. 

Na aerodromu u Bejrutu Stefanovića su dočeklai su ambasador Republike Srbije u Libanu Emir Elfić, komandant našeg nacionalnog kontingenta u misiji UNIFIL potpukovnik Ivica Stojanović i komandant Vojne policije Sektora Istok potpukovnik Malau Lodvik, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U misiji UNIFIL u Libanu trenutno se nalazi 177 pripadnika Vojske Srbije, od čega glavnicu čine pripadnici pešadijske čete u Sektoru Istok i voda za zaštitu snaga u Sektoru Zapad. Takođe, starešine naše vojske angažovane su u ulozi štabnih oficira u Komandi misije u Nakuri, u Komandi sektora Istok i Komandi španskog bataljona, kao i u Nacionalnom elementu za podršku. Tokom posete Stefanović će obići pripadnike Vojske Srbije angažovane u zoni operacije, a sastaće se i sa starešinama snaga Ujedinjenih nacija - komandantom snaga UNIFIL general-majorom Aroldom Lazarom Saenzom, komandantom Sektora Zapad brigadnim generalom Masimilianom Stekom, komandantom Sektora Istok brigadnim generalom Ramonom Armadom Vaskezom i komandantom italijanskog bataljona pukovnikom Klaudiom Guaskinom. U delegaciji sa ministrom Stefanovićem nalaze se komandant Druge brigade Kopnene vojske pukovnik Siniša Stašević, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Mirjana Milenković.

Foto: MOSlične vesti

Selaković: Sa Kubom dogovorena ekonomska saradnja

5 Aug 2022, 9:26

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je, posle razgovora sa kubanskim kolegom Brunom Rodrigezom Pariljom,…

Vulin sa Bocan-Harčenkom

22 Mar 2022, 12:11

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom…

Ministar Stefanović: Dobrovoljno služenje vojnog roka, unapređenje mera

9 Nov 2021, 15:01

Centar za obuku kopnene vojske u garnizonu Požarevac, kasarna „General Pavle Jurišić Šturm“ danas…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačko selo Dobra domaćin Miholjskih…

Posle uspešne organizacije prvih susreta prošle godine u Braničevu, ovogodišnji…

28 Sep 2022, 13:50

DruštvoEnergetska efikasnost i obnovljivi…

Savetovanje ''Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije'', održan…

28 Sep 2022, 12:52

Servisne informacijeKninska bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac, da  zbog radova na mreži 12:30 do 16:00 …

28 Sep 2022, 12:42

Kursna lista