Statueta Milivoja Živanovića Nebojši Dugaliću
   8 Apr 2023, 12:51    Požarevac    sattv    Elena Marjanović


Statueta Milivoja Živanovića Nebojši Dugaliću

Nebojša Dugalić, ovogodišnji je Laureat Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“. Uloga Magbeta mu je donela Milivojevu nagradu.


U konkurenciji za nagradu bili Nenad Jezdić, koji je tumačio ulogu Prosjaka.u komadu Čudo Šarganu, Dara Džokić, Ljiljana u predstavi Rolerkoster, Ana Rudakijević, koja je tumačila ulogu Nine Mihailovne Zarečne u komadu „Galeb“, Branislav Tomašević, koji je tumačio ulogu Alojza Kavrana predstavi „Godina vrana“, i Nebojša Dugalić, kao Magbet u istoimenom komadu.  Stručni žiri svečanosto radio je u sastavu Danica Maksimović, dramska umetnica, Nebojša Bradić reditelj i Nenad Prokić, dramski pisac 
Maksimovićeva ka predsednica Stručnog žirija čuvala ključeve grada Požarevca tokom festivala i sinoć je morala da ih vrati Saši Pavloviću, gradonačelniku Požarevca, ali je zatražila kopiju. Dugalić je nagrađen statuetom Milivoja Živanovića, radom akademskog slikara Jovana Soldatovića i novčanom nagradom.

Nakon proglaženja pobednika usledilo je zatvaranje svečanosti 

 „Stručni Žiri i žiri publike birao je najbolje iz večeri u veče, a mi, obični gledaoci, svojim aplauzima dali smo svoj sud o majstorima teatra.

Svaki aplauz kojim smo nagradili glumce bio je zapravo izraz zahvalnosti što smo se zabavili, nešto naučili, i na trenutke zaboravili svoje svakodnevne brige. Veliki Milivoje Živanović nije nikada igrao na daskama ovog požarevačkog hrama kulture, jer je izgrađen nekoliko godina nakon što je on napustio ovaj svet.

Ipak, prisustvo velikana drame pod ovim krovomosećalo se i pre pokretanja pozorišnog festivala posvećenog njemu i njegovom talentu. Još dok nije dosegnuo glumačke visine  dramska priznanja Požarevac je bio ponosan na njegai mladi talentovani ljudi iz ovog grada želeli su da budu kao on,, kazao je Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca.

U čast pobednika odigrana je predstava Zvezdara Pasivno pušenje Nebojše Romečevića ,a uu režiji Egona Saina.Slične vesti

Smotra "Živka Matić" od 24. do 29. novembra

20 Nov 2023, 13:04

U Centru za kulturu Požarevac od 24. do 29. novembra, održaće se 16. Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka…

Amaterske glumačke svečanosti "Milivojev štap i šešir"

9 Feb 2023, 14:32

Glumci Varoških pozorišta Srbije devetnaesti put u Požarevcu, igraju za Milivojev štap i šešir. 

Preminuo Dragoslav Jović Ćira

2 Jan 2023, 14:27

Noćas je preminuo Dragoslav Jović - Ćira, dugogodišnji urednik, direktor Doma omladine i Centra za kulturu, kao i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista