Stare novine pretvara u neobične korpice i ukrase
   23 Mar 2021, 15:00    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Stare novine pretvara u neobične korpice i ukrase

Violeta Denović iz Vukovića,u Opštini Kučevo,  iskoristila je svoje slobodno vreme i kreativnost, pa je od jednog zanimljivog hobija napravila pravi mali biznis. Umjesto da stare novine nakon čitanja baci u smeće, ona ih od 2014.godine  pretvara u neobične korpice i ukrase. Osim starih novina, za izradu ovih neobičnih papirnih figura koriste se lepak, akrilne boje i lak. Gotovo da nema oblika, ni figure koje Violeta od papira ne može da napravi.

Potrebno je samo da poželite, a ova kreativna Vukovčanka  stare novine pretvoriće u prava mala umjetnička dela. Ona novinski papir plete i od njega pravi različite upotrebne predmete, a korpice od papira “golim okom” ne razlikuju se od onih od pruća. Dva ista predmeta od platenog papira  skoro je nemoguće  napraviti,pa je svaki njen rad originalan I  objašnjava da je priprema najteži deo posla, ali ako se uživa u tome, vreme brzo prođe.


         -Od starih novena Večernjih novosti,kurira I drugih radim sve što se može napraviti,ali najviše volim da izrađujem ukrasne korpice za jaja kao I druge premete I suvenire.Pre početka pletenja korpe pripremim tzv pruteve od papira a zatim na osnovu kalupa počinjem da pletem,sve  dok ne bude gotov taj premet,u ovom slučaju korpica. Zatim  da bi dobilo čvrstinu premažem lepkom ,sledi  onda farbanje,lakiranje i ukrašavanje u vidu dekupaža.I korpisa je spremna za korišćenje,priča nam Violeta.


Pored pletenja ukrasnih korpica I drugih raznih predmeta od novinskog papira,Violeta izrađuje I ukrasne predmete od ljudske od  jajete od Noja koje  obezbeđuje sa svoje porodične farme ovih  Afričkih ptica trkačica.Pored  ukrasa  ovaj souvenir pomaže I protiv javaljanja paučine u prostorijama,jer iz sebe ispušta poseban miris  koji pauk ne podnosi.

        

Ova samouka umetnica I vredna domaćica ne zadovoljava se proizvodima od papira I od ljudski dobijenih od nojevog jajeta  I ovo radi u zimskom period,a kada počne građevinska sezona radi  I od betona  ukrasne predmete za porodične baste kao što su saksije,ukrasne  pečurke I duleci.
 


Posle sedam godina Violeta  je uspela u onome o čemu mnogi maštaju- da počne da zarađuje od hobija.-Kada se pročulo da se bavim ovim poslom, moje komšije I meštani  u početku su bili skeptični.  Nisu verovali da predmete izrađujem od novina.

Danas, međutim imam veliki broj porudžbina i trudim se da svaki kupac bude zadovoljan. -Neverovatno, ali nikada ne mogu da ponovim ono što sam već uradila. Čak i ne želim to. Srećna sam što svaki proizvod mogu dopuniti nečim, bojom ili ukrasom koji radim na isti način. Naravno, na svakom predmetu ostavljam svoj pečat i oduševim se kada negde vidim korpicu  koju sam ja uradila-kaže na kraju naše posete Violeta.Slične vesti

Klizalište u Požarevcu konačno proradilo

28 Jan 2023, 10:33

Nije grmelo na Svetog Savu, ali je bilo dovoljno hladno da konačno proradi klizalište u Sportskom centru Požarevac

"Uzmi račun i pobedi" - za šest dana poslato tri miliona računa, koja su pravila igre

30 Dec 2022, 9:34

U toku je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", ovaj put sa novim pravilima. Prvi pobednici biće poznati…

Novogodišnji vašar

26 Dec 2022, 13:54

U toku je Novogodišnji vašar u gradskom paarku, među izlagačima  je i Uudruženje građana za pomoć osobamasa…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPomoć deci i mladima sa problemima…

Sociorehabilitacioni klub u Požarevcu, je prva služba tog tipa u Srbiji i uspešno funkcioniše…

23 Mar 2023, 14:17

KulturaU Narodnoj biblioteci u Golupcu…

U  Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu održana je promocija…

23 Mar 2023, 14:05

SportSLS: "Mladi radnik"-…

U poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva  Super lige Srbije u subotu odbojkaši…

23 Mar 2023, 13:45

Kursna lista