Stanovi za pripadnike službi bezbednosti - osmesi na licima porodica
   4 Jan 2021, 10:37    Beograd    RTS    Elena Marjanović


Stanovi za pripadnike službi bezbednosti - osmesi na licima porodica

Godinu čiji smo najveći deo proveli pod maskama svi će pamtiti po virusu, a neki i po lepom – na primer da su dobili bebu ili se uselili u novi stan, kao pripadnici službi bezbednosti u Vranju. Prema državnom programu stanogradnje, do 2022. u više gradova trebalo bi da se izgradi 7.900 stanova za policiju, vojsku, bezbednosno-informativnu agenciju.

Osmesi Milice i Danice najlepši su ukras u stanu Pešića. Među prvima u Srbiji major Igor i kapetan Miroslava, pripadnici Četvrte brigade, dobili su ključeve stana u vranjskom naselju Asambair, sredinom marta.
  "Za ovaj period smo prezadovoljni kako stanom, načinom gradnje, pa mogu da kažem i grejanjem. Ovo je troiposoban stan, našli smo svoj mir i na kraju našli smo svoju sreću. Pre toga smo bili podstanari, živeli u stanu od 38 kvadrata, bilo nam je dobro i tamo ali je ovde znatno bolja situacija", ističe major Igor Pešić. "Na našu odluku za kupovinu ovog stana, sem povoljne cene uticala je i blizina vrtića i osnovne škole, jer je to za porodice sa malom decom od velikog značaja", navodi kapetan Miroslava Pešić.  I iz ostalih stanova dopiru dečji glasovi. I Jankovići su u 2020. podstanarski život ostavili iz sebe. "Zadovoljstvo je što sam kao pripadnik MUP-a, Policijske uprave u Vranju, obavljajući časno i profesionalno svoju dužnost sebi i svojoj porodici omogućio bolje uslov za život. Sada već možemo da razmišljamo o proširenju porodice", ističe Miloš Janković iz saobraćajne policije u Vranju.  U Vranju se gradi još pet zgrada u okviru državnog programa stanogradnje. I u Nišu se zida, ali su građevinari naišli na neočekivane prepreke, kasetne bombe, i zaustavili gradnju. Gradnja je, posle prekida, nastavljena na prvoj lokaciji, priprema se i druga. "Ono što nas prvo očekuje to je razminiranje terena i to ćemo raditi zajedno sa građevinskom direkcijom Srbije, to je jedan veliki prostor, a kasnije kada se taj posao završi očekuje nas da uđu arheolozi i da urade svoj deo posla kako bi zapravo temelji tih budućih zgrada mogli da se stave", kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.  Projekat za izgradnju stanova u naselju Ardija koštaće oko 720 miliona dinara, u prvoj raspodeli Niš očekuje oko 320 miliona, toliko je previđeno, kao transfer iz Republike ka gradskom budžetu.



Slične vesti

Luksuzni objekti niču na zgarištima - zašto gore hale nekadašnjih fabrika

23 Mar 2024, 9:39

Izgorela je napuštena fabrika od hiljadu kvadratnih metara u nedavnom požaru koji je izbio u Učiteljskom naselju…

U 2023. godini kvadrat stana novogradnje u proseku 1.800 evra

16 Mar 2024, 12:33

Prosečna cena stanova novogradnje u Republici Srbiji u 2023. godini iznosila je 211.103 dinara po metru kvadratnom, što…

Zašto investitori dobijaju građevinsko zemljište na poklon

19 Feb 2024, 9:44

Oni koji su do sada samo koristili građevinsko zemljište, mogu da postanu vlasnici, i to besplatno. To im je omogućio…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista