STANJE U OPŠTINI KUČEVO ZA VREME VANREDNE SITUACIJE
   25 Mar 2020, 13:56    Kučevo    SAT TV    Tatijana Spasojević


STANJE U OPŠTINI KUČEVO ZA VREME VANREDNE SITUACIJE

PREDSEDNIK OPŠTINE KUČEVO VLADIMIR STOJANOVIĆ APELUJE NA GRAĐANE OPŠTINE KUČEVO DA SE PRIDRŽAVAJU SVIH MERA KOJE JE PROPISALA VLADA REPUBLIKE SRBIJE U VANREDNOJ SITUACIJI


Štab za vanredne situacije opštine Kučevo  je na poslednjoj sednici štaba doneo  više novih odluka a između ostalog i novo vreme radno vreme svih trgovinskih objekata  tako će od sada prodavnice raditi od 06,00-16,00 časova a Zelena pijaca od 07,00-14,00.sati.

Opštinska uprava je donela Odluku o radnom vremenu Opštinske uprave opštine Kučevo: za vreme vanrednog stanja, Opštinska uprava radiće od 08.00 do 13.00 časova.

U Opštinskoj upravi Kučevo otvoren je poseban kontakt broj 012/852-103 (kol centar) na koji građani mogu dobiti sve informacije vezane za novonastalu vanrednu epidemiološku (pandemijsku) situaciju prouzrokovanu virusom korona COVID-19. Kontakt broj će biti otvoren svakog dana od 07.00 do 19.00 časova.
U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (17:00–05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju. Za više pogledajte na linku: http://www.minpolj.gov.rs/kako-do-dozvole-za-kretanje-uputstvo-za-vlasnike-stoke-i-pcelare/.




Stojanović ističe između ostalog da se sve javne površine  tretiraju hlorom i radiće se i ubuduće. Stanje je stabilno za sada stabilno na teritorije ove opštine nema potrvđenih slučajeva COVID -19. 

Za starije sugrađane iz svih seoskih naselja kao i  za one koji žive u samom Kučevu  organizovano je 160 volontera u svakoj mesnoj zajednici  koji  snabdevaju potrebnim namirnicama  sve   sugrađane kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći.

Predsednik opštine Kučevo Vladimir Stojanović apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju odredbi državnih organa vezanih za ograničenja okupljanja kako u zatvorenim prostorijama tako i na otvorenom – na snazi je zabrana okupljanja više od 5 osoba ( koje i u tom slučaju moraju biti udaljene 2 metra između sebe)  što se izričito odnosi na trgove, platoe, sportske terene, igrališta, izletišta kao i posete parkovima.
Zabranjeno je izlaganje robe van prodajnih objekata ( na bilo kakvim javnim površinama).


 



Slične vesti

Pokazna vežba "Sistem 2021" u slučaju zemljotresa u Požarevcu

5 Nov 2021, 15:10

Gradski štab za vanredne situacije Požarevac uspešno je pokaznu vežbu „Sistem 2021“ na tri lokacije u Gradu.

Prikaz sposobnosti i procena stanja sistema zaštite i spasavanja

11 Oct 2021, 13:47

Sektor za vanredne situacije je u cilju provere sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji odlučio da sva Odeljenja…

Proglašena vanredna situacija u Opštini Veliko Gradište

17 Mar 2021, 14:09

Zbog  pogoršanja epidemiološke situacije nastale širenjem epidemije zarazne bolesti kovid 19 i sprovođenja operativnih mera…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista