STANJE U OPŠTINI KUČEVO ZA VREME VANREDNE SITUACIJE
   25 Mar 2020, 13:56    Kučevo    SAT TV    Tatijana Spasojević


STANJE U OPŠTINI KUČEVO ZA VREME VANREDNE SITUACIJE

PREDSEDNIK OPŠTINE KUČEVO VLADIMIR STOJANOVIĆ APELUJE NA GRAĐANE OPŠTINE KUČEVO DA SE PRIDRŽAVAJU SVIH MERA KOJE JE PROPISALA VLADA REPUBLIKE SRBIJE U VANREDNOJ SITUACIJI


Štab za vanredne situacije opštine Kučevo  je na poslednjoj sednici štaba doneo  više novih odluka a između ostalog i novo vreme radno vreme svih trgovinskih objekata  tako će od sada prodavnice raditi od 06,00-16,00 časova a Zelena pijaca od 07,00-14,00.sati.

Opštinska uprava je donela Odluku o radnom vremenu Opštinske uprave opštine Kučevo: za vreme vanrednog stanja, Opštinska uprava radiće od 08.00 do 13.00 časova.

U Opštinskoj upravi Kučevo otvoren je poseban kontakt broj 012/852-103 (kol centar) na koji građani mogu dobiti sve informacije vezane za novonastalu vanrednu epidemiološku (pandemijsku) situaciju prouzrokovanu virusom korona COVID-19. Kontakt broj će biti otvoren svakog dana od 07.00 do 19.00 časova.
U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (17:00–05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju. Za više pogledajte na linku: http://www.minpolj.gov.rs/kako-do-dozvole-za-kretanje-uputstvo-za-vlasnike-stoke-i-pcelare/.
Stojanović ističe između ostalog da se sve javne površine  tretiraju hlorom i radiće se i ubuduće. Stanje je stabilno za sada stabilno na teritorije ove opštine nema potrvđenih slučajeva COVID -19. 

Za starije sugrađane iz svih seoskih naselja kao i  za one koji žive u samom Kučevu  organizovano je 160 volontera u svakoj mesnoj zajednici  koji  snabdevaju potrebnim namirnicama  sve   sugrađane kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći.

Predsednik opštine Kučevo Vladimir Stojanović apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju odredbi državnih organa vezanih za ograničenja okupljanja kako u zatvorenim prostorijama tako i na otvorenom – na snazi je zabrana okupljanja više od 5 osoba ( koje i u tom slučaju moraju biti udaljene 2 metra između sebe)  što se izričito odnosi na trgove, platoe, sportske terene, igrališta, izletišta kao i posete parkovima.
Zabranjeno je izlaganje robe van prodajnih objekata ( na bilo kakvim javnim površinama).


 Slične vesti

FABRIKA VINO ŽUPA POČELA PROIZVODNJU MEDICINSKOG ALKOHOLA

1 Apr 2020, 13:36

Fabrika Vino Župa iz Aleksandrovca nedavno je počela proizvodnju medicinskog alkohola koji se dostavlja zdravstvenim ustanovama,…

U VELIKOM GRADIŠTU NEDOSTAJU ZAŠTITNE MASKE

30 Mar 2020, 18:02

PREDSEDNIK OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE DRAGAN MILIĆ U TELEFONSKOM UKLJUČENJU ZA REGIONALNU SAT TELEVIZIJU…

U KUČEVU SE OD NOĆAS ZATVARAJU SVI UGOSTITELJSKI OBJEKTI

20 Mar 2020, 20:36

Štab za vanredne situacije opštine Kučevo kome je predsedavao Vladimir Stojanović komandant Štaba i predsednik opštine,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZadovoljavajuća epidemiološka…

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga je naglasio da se pored javnih službi…

30 Sep 2020, 12:47

DruštvoPIO Fond obaveštava penzionere…

Isplata penzije za septembar za penzionere iz kategorije zaposlenih počinje 10. oktobra uplatom…

30 Sep 2020, 12:39

KulturaIzložba osobe sa invaliditetom…

U okviru kampanje “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Tabačkoj čarčiji…

30 Sep 2020, 12:17

Kursna lista