STANJE NA PUTEVIMA U BRANIČEVSKOM OKRUGU
   11 Jan 2017, 15:10    Požarevac    Sat tv    Maja Kostić


STANJE NA PUTEVIMA U BRANIČEVSKOM OKRUGU

Hladno jutro, sa temperaturama koje se kreću i od 15 do 21 stepeni ispod nule, koliko je izmereno na Kopaoniku, Sjenici i Ćupriji uslovljavaju i otežane uslove na putevima.
Kako je saopštio AMSS, opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novo-formiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti.
Ekipa Sat televizije je obišla puteve na deonicam od Požarevca u pravcu Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi i opštini Malo Crniće.
Stanje na putevima je pod kontrolom i svi su putevi prvog i drugog prioriteta rascisćeni. Ipak, nemoguće je da u potpunosti bude rasklonjen sneg jer neprestano pada u Braničevskom okrugu.
Nanosi pored puta ne otežavaju saobraćaj, ali je veća opreznost neophodna.
Deonice prvog i drugog prioriteta su pod kontrolom, a ekipe preduzeća za puteve Požarevac koje vode računa o Gradu Požarevcu i državnim putevima, nalaze se u trećem stepenu pripravnosti, a to znaci da je 50 posto mehanizacije na terenu. Od ukupne opreme na terenu su 16 kamiona, 7 putarskih vozila i 7 utovarskih sredstava. Preduzeće za puteve vodi racuna o 860 km državnog puta, u Opštinama Petrovac na Mlavi, Požarevac, Veliko Gradište, Malo Crniće, Smederevo i Velika Plana.
Trenutno stanje na putevima Braničevskog okruga je pod kontrolom, ima utabanog snega ali nema dodatnih problema. Informacije se šalju na svaka dva sata i preduzeće za puteve je permanento u toku sa situacijom koja  se odvija na terenu.
Od sutra će ekstremno niske temperature ipak biti iza nas i uobičajeno zimsko vreme potrajaće do kraja januara. Ipak, to ne znači i prestanak padavina. Sneg će padati u petak uveče, u subotu pre podne i tokom sledeće nedeljeSlične vesti

Putevi Srbije: Spremni za praznik

7 Jan 2023, 9:17

Putevi Srbije spremno i organizovano dočekuju pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji se očekuje tokom vikenda…

Dobri putevi otvaraju velika vrata malim opštinama

24 Dec 2022, 12:00

Prethodne dve godine su zaustavile brojne infrastrukturne radove, pa je tokom 2022. godine, čini se, učinjeno mnogo više.…

Praznici stižu - šta treba da imate na umu kada planirate preko granice

24 Dec 2022, 9:22

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je za RTS da je na području Subotice, Novog Sada, Beograda,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaVozio traktor sa upravljao sa…

utrašnjih poslova u Požarevcu, proteklog vikenda, isključili su iz saobraćaja šestoricu…

30 Jan 2023, 11:24

SportSubotičani odneli dva boda iz…

Odbojkaši Spartaka ostvarili su trijumf u jednom od derbija 14. kola Superlige. Popularni…

30 Jan 2023, 11:12

DruštvoGradska opština Kostolac proslavila…

Gradska opština Kostolac obeležila 13. godišnjicu od osnivanja. Prvi saziv Skupštine…

30 Jan 2023, 11:07

Kursna lista