Stamatović: Vlada Srbije da povuče glas protiv izbacivanja Rusije iz Saveta za ljudska prava UN
   9 Apr 2022, 9:59    Čajetina    SATTV    Marija Vajner


Stamatović: Vlada Srbije da povuče glas protiv izbacivanja Rusije iz Saveta za ljudska prava UN

dquo;Pozivam Vladu da preinači odluku kojom je ambasador Srbije, u Generalnoj skupštini UN, glasao za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, upozoravajući da su to protivzakonito učinili tehnička vlada koja nema mandat za donošenje ovakvih strateških odluka, kao i ambasador Nemanja Stevanović, koji je zaostali kadar nekadašnjeg ministra diplomatije Vuka Draškovića, i koji otvoreno zastupa antirusku i pro-NATO opciju u Srbiji.

Stamatović je upozorio da ovaj čin preti da ugrozi tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije koje ima ogromnu podršku naroda Srbije.

„Rusija je uvek bila uz Srbiju. Na istom mestu u UN, ruski ambasador Vitalij Čurkin, kojem je naš narod podigao spomenik u Republici Srpskoj, uložio je veto na sramnu britansku rezoluciju čiji je cilj bio da žigoše čitav srpski narod kao genocidan. Samo zahvaljujući Rusiji izbegli smo da pred istorijom budemo označeni kao genocidan narod. Nepravedno je da se Rusiji u UN odužujemo na ovaj način“, istakao je Stamatović.

On je naveo da je Rusija garant očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i očuvanja dejtonskih nadležnosti Republike Srpske.

„Bez podrške i prijateljstva Rusije, prvo što će NATO uraditi, nastaviće sa rasparčavanjem Srbije i planom da se uništi Republika Srpska“, rekao je Stamatović.

„Jučerašnje glasanje Srbije u UN predstavlja falsifikovanje izborne volje građana, ali i pokazatelj kakav bi zaokret Srbija mogla da napravi u svojoj spoljnoj politici u budućnosti“, naveo je Stamatović.

On je pozvao Vladu Srbije da vodi odgovornu politiku i da ne preduzima korake za koje nema legitimitet i većinsku podršku naroda.

„Takvi koraci mogli bi da izazovu unutrašnju nestabilnost koja bi zaustavila ekonomski rast Srbije i doprinela još dubljim podelama i podizanju tenzija u društvu“, zaključio je Stamatović.Slične vesti

SNS Požarevac: Podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

23 Jan 2023, 12:15

Gradski odbor Srpske napredne stranke Požarevac, potpuno jedinstven, daje bezrezervnu podršku predsedniku Srbije…

Dr Srećko Bosić novi predsednik požarevačkih socijalista

28 Nov 2022, 10:34

Dr Srećko Bosić novi je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Požarevcu. Slobodan Jović, dosadašnji…

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke sinoć u Požarevcu

11 Jun 2022, 10:46

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, sa saradnicima sinoć je boravio u požarevačkom odboru stranke gde je održao…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Biblioteci u Golupcu odrzano…

U  organizaciji Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu…

4 Feb 2023, 13:09

DruštvoPrijava za zakup javne površine…

Obaveštavaju se sve zainteresovane stranke za zauzeće javne površine tokom osmomartovskih…

4 Feb 2023, 12:43

DruštvoStanovnik Srbije u proseku provede…

Podaci iz Istraživanja o korišćenju vremena pokazuju da žene u Republici Srbiji, u…

4 Feb 2023, 12:32

Kursna lista