SREDSTVA IZ OPŠTINSKE KASE ZA UDRUŽENJA,CRKVE I VERSKE ZAJEDNICE
   28 Jan 2017, 20:04    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


SREDSTVA IZ OPŠTINSKE KASE ZA UDRUŽENJA,CRKVE I VERSKE ZAJEDNICE

SREDSTVA IZ OPŠTINSKE KASE ZA UDRUŽENJA,CRKVE I VERSKE ZAJEDNICE
 
Opštinsko veće Opštine Golubac na jednoj od poslednjih sednica  donelo je Odluku o raspodeli sredstava iz budžeta za 2017.godinu udruženjima,verskim zajednicama i udruženjima osoba sa invaliditetom.. Na osnovu raspisanoj Javnog poziva i pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja prava,sredstva će biti podeljena udruženjima, crkvama i verskim zajednicama , kao i regionalnim udruženjima osoba sa invaliditetom, koja realizuju svoje aktivnosti za građane opštine Golubac.
             Sredstva namenjena korisnicima,  koriste se za relizaciju programa iz oblasti socijalne zaštite, biračko invalidske zaštite,zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci, podsticanja nataliteta, pomoći starim licima,zdravstvene zaštite,zaštite promovisanja ljudskih i manjinskih prava,zaštite interno raseljenih i izbeglih lica,obrazovanja, neformalnog obrazovanja,nauke, održivog razvoja, zaštite potrošača,programi za mlade, ekologije, zaštite životne sredine i zdravlja građana,podsticanja i razvoja privrednih delanosti,kao što je turizam,poljoprivreda,zanatstvo, stari i retki zanati,zadrugarstvo,kulturne baštine,negovanja istorijskih tekovina,kulturno-umetničkog stvaralaštva,aktivnosti penzionera,afirmisanja ravnopravnosti polova, drugih sadržaja koji doprinose ubrzanom razvoju opštine Golubac i afirmaciji građanskog aktivizma.
            Visina  sredstava za finansiranje programa i projekata korisnika,  utvrđuju se svake godine odlukom o budjetu opštine Golubac. Korisnici mogu učestvovati najviše sa dve prijave u toku jedne budžetske godine.
 Svi zainteresovani treba da podnesu svoje programe Opštinskom veću Opštine Golubac kako bi bila odobrena sredstva iz budžeta  za ovu 2017. godinu.  Korisnici ovog Javnog poziva dužni su da svoje programe podnesu Opštinskom veću Opštine Golubac  do 10 februara ove godine.                   Kriterijumi o načinu i postupku raspodele sredstava korisnicima regulisani su Pravilnikom o načinu i postupku ostvarivanja prava na dodelu sredstava udruženjima, crkvama i verskim zajednicama, kao i regionalnim udruženjima osoba sa invaliditetom, koja realizuju svoje aktivnosti za građane Opštine Golubac.
        Svoje programe podnosioci zahteva dužni su da podnesu na propisanom obrascu koji je sastavni deo ovog Javnog poziva,a za sve eventualne informacije  možete se obratiti  Opštinskoj upravi Opštine Golubac.
 
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

LABUDOVI DONELI PTIČIJI GRIP KOD VELIKOG GRADIŠTA

15 Feb 2017, 15:54

Uprava za veterinu proglasila je obalu Dunava kod naselja Vinci nadomak Velikog Gradišta, zaraženom od ptičijeg gripa,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOSVEŠTENA NOVA CRKVA SVETE TROJICE…

Novosagrađenu Crkvu Svete Trojice u Češljevoj Bari,opština Veliko Gradište,…

18 Jun 2019, 20:12

DruštvoSASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA…

SASTANAK PROMOCIJE POTPROJEKTA SRB7 I ANIMACIJE TRŽIŠTA U POŽAREVCU ODRŽAĆE SE 25,…

18 Jun 2019, 14:59

KulturaLjubitelji fantastike - upis novih…

Pozivaju se svi zainteresovani ljubitelji fantastike iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta…

18 Jun 2019, 14:56

Kursna lista