SRBIJA ĆE ZAJEDNO SA HRVATSKOM RADITI PO PITANJU NESTALIH
   24 Jun 2017, 14:59        RTS    Maja Kostić


SRBIJA ĆE ZAJEDNO SA HRVATSKOM RADITI PO PITANJU NESTALIH

"Srbija će zajedno sa Hrvatskom raditi po pitanju nestalih" 
Vučić je rekao da će Srbija dati sve od sebe da zajednički radi sa Hrvatskom po tom pitanju nestalih osoba, da se naprave konkretni rezultati i pomaci, dodajući da je nestalih bilo sa obe strane.
"Malopre sam govorio za hrvatske medije i pokušavam njima da kažem - kada govorite o nestalim osobama, nemojte da govorite samo o Hrvatima kao nestalima, tako svoje mnenje pripremate na to i govorite im o Srbima koji to neće da urade. A ja kažem da nije problem samo u nestalim Srbima, kojih je, uzgred, više nego nestalih Hrvata, problem je i u nestalim Hrvatima", rekao je Vučić novinarima ispred vile "Mir".
Istakao je da je na svima nama da probamo da rešimo ono što mogu, jer svaka hrvatska porodica želi da zna gde su tragovi nečijeg deteta, brata, oca ili bilo koga drugog.
Predsednik je naznačio da bi voleo da se takva vrsta politike uspostavi kao pravilo, a ne kao jednostrano sagledavanje.
Vučić je objasnio da je prilikom poslednje zvanične posete Hrvatskoj, za vreme inauguracije Kolinde Grabar Kitarović, video opšte iznenađenje kod hrvatskih medija kada je rekao da je više nestalih Srba, nego Hrvata.
"Oni su me gledali i rekli da to nije istina, - ti lažeš, ne govoriš istinu. Ja sam pogledao u ljude sa strane sa svim podacima i ispostavilo se da sam u pravu", dodao je Vučić.
Kada sa ljudima govorite jedno i sakrije se deo istine, onda dođete u situaciju da ne možete da objasnite zašto se druga strana, ponaša drugačije, dodao je Vučić.
"Nemamo nijedan razlog da sakrijemo bilo kakav trag i o nekom eventualno počinjenom zločinu i o tome gde se nalaze nečiji ostaci. To je civilizacijsko dostignuće da svakoj porodici pomognemo da taj problem rešimo", podvukao je predsednik Srbije.



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista